woensdag 4 november 2020

Wordt het Biden of toch Trump?

 Ik krijg de rillingen over mijn rug als ik zie hoe winkels in steden in de VS dichtgetimmerd worden, dat doen ze om te voorkomen dat ze geplunderd worden, mochten er rellen uitbreken in de komende dagen. Diep triest vind ik het! Zoiets verwacht je misschien in sommige Midden- of Zuidamerikaanse landen, maar in de VS?
Volgens mijn jongste schoonzoon, die veel van de VS weet, zou het in principe afgelopen nacht om 3 uur duidelijk moeten zijn wie er gewonnen heeft, maar je weet het maar nooit!

Vier jaar geleden had hij absoluut niet verwacht dat Trump zou winnen en eigenlijk bijna niemand in Europa, en het gebeurde toch!
Wat als hij weer wint en dat hij als een tovenaar of hypnotiseur veel mensen heeft weten te grijpen? Niet bij hun poesje, maar op een andere manier ingepakt door bijvoorbeeld te zeggen dat er onder Biden geen feestdagen en feestelijkheden meer zullen zijn. Geen huwelijken, geen diplomeringen, geen Thanksgiving, geen Pasen, geen Kerstmis, geen Fourth of July. Helemaal niets, zegt Trump!
Trevor Noah van de Daily show: "If Trump wins, everyday will be Dia de Muertos (= dag van de doden)!"

Ik hoop van harte dat Biden wint en dat Trump zich bij een nederlaag neerlegt!

28 opmerkingen:

 1. Ik hoop ook van harte dat Biden wint, maar dat Trump zich daar bij neer zal leggen? Het is geen verliezer, verliezen kent hij niet, het is een straatvechter en ben bang dat dat naar boven zal komen.. Dat ze in zo'n groot land niet charisma tere en jongere tegenkandidaten kunnen vinden is mij een raadsel! Laten we er maar het beste van hopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De running-mate van Biden zal zijn beleid in hoge mate beïnvloeden.
   Kamala Harris!
   Jonger, charismatisch, vrouw, gekleurd en heel erg intelligent!

   Verwijderen
  2. Kwestie van geld, je moet wel zelf je campagne betalen, je krijgt maar weinig van de partij. Dat kost miljoenen.

   Verwijderen
  3. Dat Kamala Harris gekleurd is hoef je toch niet te vermelden, dat doet er niet toe.

   Verwijderen
  4. In dit geval wel. In alles anders dan Trump!

   Verwijderen
 2. Het lijkt erop dat die vreselijke man toch weer gewonnen heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zegt hij zelf he, nog voordat alle stemmen zijn geteld.

   Verwijderen
  2. En toen volgde een happy ending. Het Amerikaanse volk heeft anders beslist. Gelukkig maar! Mijn weekend kan niet meer stuk.

   Een hartelijke groet van Jo.

   Verwijderen
 3. Ik hoop ook dat Bidon wint. Want hij wil meehelpen met het milieu. Maar hoe alles komt. Bidon staat er sterk voor maar of Trump tegen zijn verlies kan...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ken je de Amerikaanse singer Loudon Wainwright? Daar ga ik morgen een stukje over schrijven op mijn Instagram. Vier jaar geleden had hij een liedje met de titel I have a dream. That dream became true hetgeen inderdaad bijna niemand verwacht had. Loudon zong dat liedje daarna uiteraard niet meer in het openbaar. Ja het is niet te geloven dat dit allemaal in een Westers land gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is werkelijk ongelofelijk wat daar gebeurd. Wie er ook wint er komt "herrie" van

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is de vraag of je blij moet zijn met Biden als winnaar. Al gehoord van de laptop van Hunter Biden? Bewijzen van betrokkenheid van pedofilie en corruptie. Het is een verschrikkelijke familie.

  Groet,
  Ana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe bedoel je? Zo zoon zo vader? Kan de vader er wat aan doen dan?
   Mijn vader was een pedofiel die zich soms vergreep aan jonge jongens, maar dat heeft helemaal niets met mij te maken. Ik heb me daar wel heel lang voor geschaamd overigens, want een dergelijk gedrag wil je niet van een vader.

   Verwijderen
  2. Je hebt helemaal gelijk Aaf! Een vader kan er niets aan doen als zijn zoon ontspoort en dat geldt omgekeerd ook voor een kind waarvan de ouder ontspoort.

   Verwijderen
  3. En dit is dus fakenieuws van die laptop en andere dingen.

   Verwijderen
  4. Is geen fakenieuws.
   Maar ja, aangezien de NOS er niet over verteld is het 'niet waar'.
   Telegraaf meldde overigens onwaarheid over Trump dat hij gezegd dat dat ee met tellen gestopt moest worden. Trump heeft echter gezegd dat er geen stembiljetten na de sluiting van de stemming meer mochten binnen komen.

   Wat je ook van Trump vindt, hij is geen oorlog begonnen, sluit vrede in het Midden-Oosten, heeft met Noord Korea verdrag gesloten.
   Verder heeft hij oa tot twee keer toe aan Gates gevraagd om onderzoek naar vaccins, bijwerkingen. Gates antwoord was 'dat dat een doodlopende weg is'. Een antwoord dat zeer grote vragen oproept.

   Groet Ana

   Verwijderen
  5. Ik heb het niet over de NOS gehad.
   En dit is dus waar de kortzichtigheid wint.
   Succes verder

   Verwijderen
 7. Trump is geen buitenlands oorlogen begonnen. Een unicum voor een VS president. Ik vrees dat dat onder Biden niet zo blijft. Mvg Ton

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt niet.

   Tijdens de termijnen van Nixon, Ford en Carter zijn ook geen nieuwe oorlogen begonnen. Wel liep de Vietnamoorlog al tijdens Nixon en Ford.

   Wat ik eigenlijk zeggen wil; mensen check de feiten en loop niet achter de hardste schreeuwers aan.

   Cath

   Verwijderen
  2. Idd een unicum. Tamelijk uitzonderlijk dus. Vergeet ook niet de aanpak van China. Helemaal door Obama vergeten. En de vredestappen in het Midden Oosten. Normale betrekkingen tussen Israel, Qatar en de VAE gerealiseerd dankzij Trump. Overigens was vredesduif Obama in 7 verschillende oorlogen verwikkeld.

   Verwijderen
  3. Ik vraag me werkelijk af hoe lang Biden weerstand kan bieden aan de haviken een buitenlandse oorlog te beginnen. Ik vrees niet al te lang. Terug naar het oude VS normaal. Mvg Ton

   Verwijderen
  4. Jaja, vooral die normale betrekkingen met Qatar en VAE. Een land waar vrouwen niets mogen en de landen die haat imams naar het westen sturen. Nou daar zijn we blij mee! Dankjewel Trump....

   Verwijderen
 8. Kleine correctie: als een van beide heren een erg goede uitslag had, had dat om 3 uur 's nachts (onze tijd) wel duidelijk moeten zijn. Dat was natuurlijk niet het geval, maar ik ben er wel op blijven wachten tot die tijd.
  - Jongste schoonzoon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zelfs nog langer dan tot 3 uur gewacht, maar de uitslag werd er niet duidelijker van!
   Ik ben blij dat het zo langzamerhand duidelijk wordt dat Biden meer kansen heeft dan Trump, maar een erg goede uitslag werd het voor geen van beide.

   Verwijderen
 9. Hoop, ondanks alles, dat Trump wint, onder biden wordt het nog meer ellende

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ben ik niet met je eens, ik denk dat Trump voor heel veel ellende zou kunnen zorgen. Hij reageert nu al als een psychopaat.

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.