woensdag 24 maart 2021

TooGoodToGo, wat is het en waarom ik het niet doe.


Wat is TooGoodToGo

Al weer geruime tijd bestaat de app TooGoodToGo. Via die app kun je voedsel kopen dat anders weggegooid zou worden omdat het bijna over de houdbaarheidsdatum is. Het voedsel, soms ook drinken, zit in een Magic box en het is een verrassingspakket. Als er in zo'n pakket veel voedsel zit dat je normaal gesproken vaak gebruikt, kun je er veel voordeel uit halen. Als er nogal wat dingen in zitten die voor jou niet zo van nut zijn, heb je er minder aan. TooGoodToGo kun je bij supermarkten, bij bakkers, bij cateringbedrijven etc. kopen. Op mijn TooGoodToGo app vind ik: kroketten, Vodka Soda, chocoladerepen, delicatessenboxen, pizza's en nog veel meer, pakketten bij supermarkten, warme bakkers en Lidl.
Je kunt de app TooGoodToGo gratis installeren op je smartphone.
1/3 van alle voedsel wordt verspild, daarom is het heel goed dat bedrijven meedoen aan TooGoodToGo, dat juich ik van harte toe!


Ik doe niet mee

Voor mij als alleenstaande die koolhydraatbeperkt eet en ook nog vrijwel uitsluitend veganistisch èn zo gezond mogelijk eet, is het niet heel interessant. Wat moet ik met een pakket van de bakker? Daar zitten gegarandeerd zoete en in ieder geval koolhydraatrijke producten in. Vast en zeker heel lekker, maar als je met meer mensen bent en je eet vlees, kip, zuivel en je veel brood, koekjes en andere zaken, dan kun je waarschijnlijk wel voordeel behalen. Wat is voor mij nog wel interessant?

Misschien het groenten en fruit pakket van de Lidl. Dat kost €2,99 en Gierige Gerda had bij de aankoop van zo'n pakket in september vorig jaar bijna 80% bespaard.
Dat is op zich niet slecht, maar het betekent wel dat ik dan voor zo'n 13 euro groenten en fruit in huis haal en dat is voor mij alleen best wel veel!
Dat betekent verwerken en invriezen, zodat ik het op die manier langer houdbaar maak.

Gebruik jij de TooGoodToGo app?

25 opmerkingen:

 1. Het zal per filiaal verschillen, maar een groot deel van de inhoud van de Lidl box is bij ons vaak prima houdbaar. Wij kunnen daar gerust een week mee doen qua houdbaarheid en soms blijven dingen wel 2 weken goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, nee, ik gebruik dit niet. Hoewel ik oplettend ben met inkopen. Overblijfsel uit mn tijd als alleenstaande moeder. Ik zou nu best royaler kunnen inkopen, maar vind dat niet nodig.
  Zo'n box lijkt me meer iets voor mensen die echt weinig geld hebben. Groet, g

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben het helemaal met je eens. Geef het aan de mensen die het echt nodig hebben!

   Verwijderen
  2. Helemaal mee eens. Merel

   Verwijderen
 3. De lidl box vind ik heel fijn.super veel fijne groentes waar ik vaak een paar dagen mee kan doen. Bij de andere supermarkten doe ik niet meer mee. Je krijgt vaak vlees en toetjes. En ander kant en klaar spul. Dat is aan ons niet besteed. En een keer in de paar weken probeer ik mee te doen bij de bakker. Je moet hier heel snel zijn binnen de minuut zijn de pakketten verkocht. Er zit ook altijd gebak bij of een taartje. Dus daarom doe ik dat maar een keer in de paar weken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er wel mee geëxperimenteerd. Dat vond ik ook erg leuk aan het concept: steeds net een kerstpakket, haha. Maar inderdaad, (heel) veel ongezonds en kant en klaars, wat ik anders nooit koop. Zo goedkoop vond ik het eigenlijk ook niet. Ik zou als ik weinig geld zou hebben juist niet zo’n pakket kopen maar groenten uit het seizoen en zelf snijden. Het lidl pakket is een uitzondering, maar die zit niet om de hoek.

   Verwijderen
 4. Precies, nu je afgevallen bent met veel inspanning heb je, net als ik, levenslang opletten op je gewicht. Een bak champignons en snacktomaatjes zijn prima. Maar ook bosuitjes moet je binnen een week opmaken.

  Too good to go app verwijderd. Alleen maar ongezond en niet wat je normaal ook eet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil de Lidl magic box wel eens proberen. Voor de rest heb ik er inderdaad niets aan.

   Verwijderen
  2. Ik ben fan van de Lidl-box. De andere boxen bevatten inderdaad teveel ongezond voedsel, hoewel er als je geluk hebt ook vlees bij zit. Die kies ik dus niet meer. Een keer eentje van een tankstation geprobeerd maar dat was alleen maar junkfood. En af en toe probeer ik een box bij de bakker te scoren. Ik eet koolhydraat-beperkt maar wat in de vriezer voor het geval er eters komen is altijd fijn. Een deel van de Lidl-box verwerk ik gelijk, een ander deel is prima houdbaar. Vorige week had ik er een pond aardbeien inzitten (waarvan er 2 snotterig waren, de rest ingevroren), bosuitjes, appels, 2 aardappels, spitskool, 2 bakjes bospaddestoelen, dilletakjes, 3 bananen en 2 kleine courgettes. En dat voor 2,99 euro. Ik heb een uitkering dus zo'n meevaller is echt fijn!
   Groet, Gerda

   Verwijderen
  3. Beetje een zijspoor, maar bosuitjes snijd ik altijd klein en vries ze dan in in een oude jampot. Met een lepeltje kan ik dan precies de juiste hoeveelheid eruit schrapen voor in bijvoorbeeld een wokgerecht. Ideaal als je zo'n hele bos niet opmaakt in korte tijd en ik heb het zo altijd bij de hand.

   Verwijderen
 5. De Liedel TGTG doe ik vrijwel elke vrijdag, uit ervaring weet ik dat dat de beste boxen worden. En de ophaaltijd is prettig dan hoef ik niet nog na het eten wat op te halen. De andere in het dorp is inderdaad te vaak zoet en toetjes en andere dingen die we nooit eten en ook niet van plan zijn te gaan eten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey Aaf
  Ik gebruik de TGTG app wekelijks en het is inderdaad zeer voordelig maar je moet inderdaad vrij veel lusten
  Goed om te weten dat er ook dikwijls vegetarische pakketten zijn, althans in de Spar te België en die zitten meesten goed vol met groenten en fruit ... soms beetje verlept maar snel verwerken is de boodschap

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb de app, maar hier in de buurt (5km) doen alleen een paar tankstations mee. Ik stel me dan oude kroketten en uitgedroogde broodjes voor.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het zal wel afhankelijk zijn van de winkels in je buurt, maar de boxen die ik een paar keer had vorig jaar pasten niet bij hoe wij eten/willen eten. Denk aan voorgesneden groentemix pakketten, klein gebak, kleine verpakkingen toetje, vlees van onbekende oorsprong. Ik heb de FOMO onderdrukt en de app verwijderd. En voelde me wel een foodsnob, een tijdlang.
  Ik besef dat het een weelde is dat je financiën niet de doorslaggevende factor hoeven te zijn, bij het boodschappen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee, doe elke dag de boodschappen en zoveel mogelijk bij de lokale winkels.
  Zal best duurder uit zijn, maar het is gezelliger en gemoedelijker.
  De rest haal ik bij AH. Lekker op de fiets door het dorp heen.
  En als ik thuis kom staat er altijd iets op me te wachten wat echtgenoot voor bij de koffie heeft gehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik koop juist omdat ik jarenlang veganistisch heb gegeten (en zelf slechts zelden of nooit niet veganistisch eet) via de app.
  Ik probeer wekelijks 2 groentepakketten van de plaatselijke groothandel te scoren. Dat betekent voor ons gezin van 5 personen genoeg groenten en fruit om zeker 5 dagen veganistisch van te eten. Kunst is inderdaad om dat te verwerken.
  Daarnaast koop ik ook bakkerspakketten en soms supermarkt. Dat laatste meer omdat mijn puber het verrassingselement zo leuk vindt.
  Ik denk dat er te gemakkelijk wordt gedacht dat mensen het om financiële redenen doen. We zijn er juist mee begonnen om minder te verspillen. En in de reacties hierboven, van geef het aan de mensen die het echt nodig hebben, ik kan je uit ervaring vertellen dat ik mensen ken die het financieel veel harder nodig hebben dan wij, zij balen hun neus op voor voedsel dat bijna of net over de datum is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over het niet verspillen: dat speelde bij ons ook mee om rond te kijken. Alleen toen we vooral bewerkte etenswaren in het pakket hadden, had ik geen zin om als de kliko van de voedingsproducten te dienen. Over de L.dl hoor ik dan weer veel goeds en in niet corona rijd zou ik daar graag regelmatig even rondneuzen. Groente pakketten zijn heel geschikt: gezond en als de waren een beetje minder mooi worden kan je vaak nog prima een groot deel van de groentes gebruiken.
   Het hangt blijkbaar erg van af waar je woont en wat het aanbod is. In onze woonplaats in het noorden allen supermarkten, tankstations en een budgetbakker.

   Verwijderen
 11. Ik check bijna dagelijks de bak met tht producten van jumbo en baseer mijn menu daar op.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bij ons in de buurt zijn er legio mogelijkheden voor vegetarische, veganistische of biologische pakketten. Een voordeel van het wonen naast Amsterdam.
  Ik bestel af en toe een pakket van de bakker. Dat vinden de jong volwassen zoon en puberdochter leuk en ze draaien hun hand niet om voor een broodje, gebakje of koek.
  De supermarkt pakketten laat ik graag aan de liefhebbers. Ik werd niet heel blij met de inhoud (heel veel zuivel, taart en gefabriekt vlees wat ik niet lust, ligt aan mij). Een Lidl hebben we niet in de buurt. Dat lijkt me wel een goede deal.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb een paar keer zo'n box bij een supermarkt opgehaald om te voorkomen dat het weggegooid wordt...., op zich prima inhoud, waarde duidelijk meer dan de 5 euro die ik er voor betaalde, maar wanneer je gezin uit 2 personen bestaat die graag gezond eten, is het niet echt handig. Veel (te) grote porties.
  Wat betreft de financiële redenen: dat was voor mij echt geen reden. Wel als advies voor mijn broer met allerlei problemen rondom huisvesting en scheiding, die leeft van een uitkering, maar inderdaad hij trok er z'n neus voor op. Hij voelde zich te goed om van de 'voedselbank', zoals hij het noemde, te leven....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik gebruik het een enkele keer - van de supermarkt, de Lidl of de mediterrane bakker... Daarvan is alleen de Lidl echt gezond. Maar ik doe het alleen als ik een vrij lege vriezer heb, en genoeg tijd om de inhoud direct, of de volgende dag, te verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Sterker nog wij hebben geen app, dus geenspullen zo.
  Die kunnen ze beter aan de voedselbank geven!
  En het scheelt wij hebben een grote moestuin, en als we die niet hadden dan had ik het nog niet gedaan.
  Te veel spullen die niet goed voor je gezondheid zijn zoals koek en of gebak.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb drie keer een pakket gehaald. Het eerste pakket bij de supermarkt was het beste; we hebben alles kunnen gebruiken (wij zijn met zijn tweetjes). Daarna een pakket bij het tankstation; daar zaten alleen dingen in die minder gezond waren. Het derde pakket weer bij een supermarkt en die viel best tegen; vlees wat we normaal niet eten, groentes behoorlijk verpietert en nog wat snaai dingen. Ik had dat geld beter uit kunnen geven aan gezondere etenswaren en was dan waarschijnlijk goedkoper uit geweest. Daarna nooit weer een pakket opgehaald. Die van de LIDL ken ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wij zijn met z'n tweeën, en ik eet geen vlees. We kregen van de lokale supermarkt een pakket met 1,5 kilo varkenskoteletten, 300 gram varkensgehakt en een zak boerenkool. Tja. Misschien leuk als je een groot, vleesetend gezin hebt, maar voor ons ben ik er daarna maar mee opgehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik gebruik de app wekelijks. De Lidl heeft qua pakket mijn voorkeur. Met 1- 2 pakketten hebben we voor een week.We rijden er niet altijd 2 x per week langs, dus het lukt niet altijd 2 x.

  Het supermarktpakket is maar net of je mazzel hebt (en of je een kritische eter bent). Deze week van de supermarkt: zuurkool, gesneden uitjes, nasipakket, spekreepjes, vla, 2 bewerkte kipproducten (niet zo'n fan van, kinderen lusten dit wel graag) en 2 pakjes luxe vleeswaren. En volgens mij vergeet ik nu nog iets....

  Ik was er blij mee. Het scheelt behoorlijk in het boodschappengeld.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.