maandag 22 maart 2021

Winkelen in coronatijd

Afgelopen woensdag had ik een winkelafspraak bij de kringloop en sindsdien heb ik de smaak te pakken!

Waar ben ik geweest?
1) Ik was afgelopen vrijdag in een stoffen- en fourniturenwinkel.
2) Gisteren bezocht ik een bouwmarkt met tuincentrum.
3) Vandaag ga ik nog een keer naar die bouwmarkt toe. Gisteren voor het bouwmarktdeel en vandaag naar het tuindeel. Lekker even plantjes kijken en waarschijnlijk ook wel wat kopen.
Waarom 2 keer naar de bouwmarkt annex tuincentrum? Dat komt omdat het tijdslot klein is! Je hebt maar een half uur, inclusief afrekenen bij de kassa. Ben jij wel eens in een bouwmarkt of een tuincentrum geweest? Het oppervlak is enorm en dan is een half uur heel kort. 

Hoe ging het?
Het was in alle winkels uiterst rustig. Je mag niet te laat komen, want dan vervalt je tijdslot. Dus was ik te vroeg, want precies uitkienen is moeilijk. Daar werd niet moeilijk over gedaan. Ik mocht gewoon naar binnen, want het was rustig en het maximale aantal was nog niet bereikt.
Natuurlijk moest ik een mondkapje dragen, dat moet overal en natuurlijk moest er afstand gehouden worden. Ik moet zeggen, het was in de winkels waar ik was een stuk rustiger dan in de supermarkt. Ik vind het een aanrader om lekker te gaan shoppen als ik wat nodig heb!

Is het te doen voor de winkeliers?
Ik denk dat de omzet te laag is om er voldoende aan te verdienen. Er is veel personeel aanwezig en relatief weinig klanten. Ik vrees dat er geld op toe gelegd moet worden.



9 opmerkingen:

  1. Bij mij begint het toch ook echt wel te kriebelen om weer eens in een echte winkel te shoppen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoop echt voor winkeliers,dat de hoeveelheid klanten ontvangen verhoogd wordt. Ze hebben al zo lang helemaal geen inkomsten gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben er ook bang voor dat het te weinig is voor de winkeliers. Maar alle beetjes helpen (hoop ik), want de huur en dergelijke gaat ook gewoon door natuurlijk. En vergeet ook niet dat heel veel winkels naast de mensen die gewoon mogen langskomen ook nog click and collect hebben, dus er wordt meer verkocht dan je zo ziet. Bij de Hema stond bijvoorbeeld een flinke kast met allerlei click and collect artikelen. Dus hopelijk redden ze het zo toch een beetje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Halverwege deze week mogen de meeste (grote) winkel 50 mensen tegelijk ontvangen. Ook mag je er dan langer ‘vertoeven’
    Een ding door mij beslist niet gemist het laatste jaar is winkelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een van onze buren heeft een kleine winkel in brei- en haakgaren. Gister sprak ik 'm even en voor hem maakt het wel een enorm verschil, de omzet is nog niet zoals hij zou willen maar als het op dit niveau blijft voldoende om een paar maanden alle vaste lasten (personeel incluis) te betalen. Het hangt denk ik erg af van de grootte en de locatie van je winkel en van wát je verkoopt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het lijkt wel of ik het shoppen heb afgeleerd, ik kan gewoon niet bedenken wat ik moet halen. De suup bezorgt, de drogist als de suup het niet heeft en verder nog weinig gemist.
    Voor de winkeliers en hun omzet hoop ik op snelle versoepeling, maar in het algemeen lijkt dat er nog niet aan te komen gezien de dramatische cijfers.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat heb ik ook wel een beetje inderdaad! Ik ben ook kritischer over wat ik koop. Nou moet ik zeggen dat ik sowieso geneigd ben om minder te kopen als ik alleen ben dan wanneer ik samen winkel... En dat mag sowieso nog niet

      Verwijderen
  7. het schijnt dat de pinbetalingen sinds click en collect toenamen met 40% dus dat is behoorlijk meer dan tijdens de volledige sluiting, los van webshop-variaties. en nu komt de werkelijke shopactie er nog bij. zaterdag zat ik bij de eerste groep bij de HEMA om 9 uur. Meer dan 10 mensen met mij! Was weer even wennen om met zoveel mensen ergens te staan wachten :)
    De winkeliers zijn er nog lang niet maar dit is draagt zeker wel bij

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Vorig jaar deze tijd heb ik online yoga matje en thermometers gekocht en een weegschaal. Eigenlijk hoef ik nu alleen wat ondergoed te vervangen, dat kan desnoods online. Ik ben wel al die verpakkingen zat. Net als met de december kadoos. Maar het leven is rustiger als je niet naar de winkel kunt. Dat bevalt me wel.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.