zaterdag 12 juni 2021

Al weer een rustig boodschappenweekje met weinig uitgaven

Ik heb weinig uitgegeven in de afgelopen week. Ik kocht een bak aardbeien en een aardbeiplant, want ik vind het heel leuk om eens een aardbei op eigen terras te plukken. Ik betwijfel of ik er 400 gram van oogst en dus of het uit kan, maar dat maakt me niet uit.

5 - 12 juni '21


*=aanbieding, @=afgeprijsd, GTA=geld terug actie WAAR PRIJS
Voeding    
Hollandse aardbeien, 400 gram* AH 2,99
2 harde broodjes AH 0,20
cottage cheese AH 0,91
trostomaat, 680 gr* AH 0,80
komkommer Coop 0,49
courgette Coop 0,49
zoete puntpaprika* Coop 0,87
cocktail trostomaten* Coop 1,62
zoute haring* AH 1,91
makreelfilet* AH 2,73
krielaardappel, 1 kg * @ AH 0,87
vloeibare zoetstof huismerk, 2 flessen Kruidvat 3,98
Snacks/ hapjes    
geitenkaas, 75 gr @ AH 0,65
Dranken    
2 liter sojamelk* AH 1,50
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN     20,01
Diversen    
inlegkruisjes AH 1,09
aardbeienplant AH 2,99
bloeiende plant AH 1,00
boeket anjers @ AH 1,00
plakband Coop 1,14
TOTAAL   27,23

12 opmerkingen:

 1. Geen reactie op je blog maar ik wil je iets anders vragen. Toen ik naar informatie zocht over het nieuwe pensioenstelsel dat in 2023 in gaat, las ik dat ook alle bestaande pensioen afspraken worden ontbonden, dus dat ook reeds gepensioneerden geen vast pensioen meer krijgen maar dat de hoogte hiervan ook geheel afhankelijk zal worden vd resultaten op de beurs. Wordt het pensioen van iedereen, reeds gepensioneerd of niet, zo onzeker? Klopt dit? Zou je hier eens een blog over willen schrijven ter informatie omdat je over het algemeen goed op de hoogte bent van deze materie. Bvd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb werkelijk geen idee hoe de uiteindelijke plannen er uit gaan zien!
   Ik heb via de ANBO wel mijn stem laten horen dat die onzekerheid mij niets lijkt, want wie zegt de de beurzen het in de toekomst zo goed doen.
   Persoonlijk heb ik steeds gedacht: ik kan er toch niets aan veranderen, dus ik laat het over mij heen komen. Maar hoe het definitieve plan er nu precies uitziet, en of er werkelijk een definitief plan op tafel ligt, dat weet ik niet, daar heb ik mij niet in verdiept.

   Hierbij roep ik een lezer op als gastblogger te fungeren en hier een stukje over te schrijven!
   Dan plaats ik dat binnenkort!

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je reactie. Fijn dat je een oproep plaatst.

   Verwijderen
 2. Van een aardbeienplant komen echt wel meer dan 400 gram aardbeien. Alleen misschien niet dit jaar, maar wel dit jaar + 2022+2023 etc.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons lang niet, maar dat ligt aan de enorme hoeveelheid slakken die we hier hebben.

   Verwijderen
  2. Maar met alleen al het plezier van de plant kan het al uit toch!?!

   Verwijderen
  3. Natuurlijk! Daarom kocht ik hem ook!

   Verwijderen
 3. Leuk Aaf, ik heb dit jaar ook twee aardbeien planten. Het geeft een heel tevreden gevoel als je weer een rode aardbei kan plukken is mijn ervaring E.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wilde ook al schrijven: die aardbeienplanten doen het volgend jaar ook nog wel! En je krijgt tzt afleggertjes: als je die in de aarde legt vormen ze nieuwe planten. Ik denk dat je een hele goede aankoop hebt gedaan (nog even los van hoe LEUK het is om door je tuin te lopen, kijken of er alweer wat rijp is, en dat zo op te eten - na de maaltijd, of 's morgens vroeg voor je ontbijt....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hangt er maar net vanaf. Als het een F1 is zoals ze dat noemen heeft het nageslacht geen vruchten. Resultaat van goed kweekwerk.

   Verwijderen
 5. Dat is raar... bij onze AH waren de aardbeien 3,49 voor 400 gram. Ik vond dat te duur, want bij de nettorama kocht ik ze vorige week voor 2,49. Had jij dit op je persoonlijke bonus?? En bij ons is aardbeienplant niet opgekomen. Volgend jaar koop ik plant die al wat groter is. Vind het ook zo leuk staan in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kocht ze de aardbeien afgelopen dinsdag in de bonus, niet de persoonlijke bonus. Misschien waren ze alleen in het begin van de week in de bonus?

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.