vrijdag 8 oktober 2021

Toch weer kleding kopen!

Nog niet zo lang geleden besloot ik voorlopig geen kleding meer te kopen. Lees voor die blogpost hier.
Maar .............gaandeweg bleek dat ik toch wel wat erg weinig kleding heb en besloot ik in ieder geval nog wat tweedehands kleding bij te kopen.
Hoe kwam dat?
Dat ligt er vooral aan dat ik tegenwoordig een koukleum ben en veel lekker warme kleding nodig heb. Als ik tenminste mijn thermostaat niet op 23 graden wil zetten. En een reden is ook dat ik een eenpersoonshuishouden heb. Met bijpassende wasbeurten. Ik wil niet een halve wasmachine vullen, maar alleen wassen als de wasmachine vol kan.
Als ik 3 huisgenoten had gehad die allemaal was produceerden, dan was de hoeveelheid kleding wel voldoende geweest, want dan is de doorloop van vuile naar schone was veel sneller. Nu werd het krap als mijn wasmanden nog niet helemaal vol waren.
Dus kocht ik bij. Zo veel mogelijk tweedehands uit de kringloop, maar niet alles. Zo kocht ik een nieuw mosterdgeel gewatteerd jasje. Voornamelijk omdat ik de kleur zo heerlijk zonnig vind en ik vond dat één winterjas toch wel een beetje weinig was voor als de regen dagenlang met bakken tegelijk uit de lucht valt. Nu kan ik tenminste nog eens een droge jas aantrekken.
Ook scoorde ik weer dingen uit de kringloop: een trui, 50% wol en 50% acryl en een leuke broek. Elk voor €2,50.

Broek (en een stukje van mijn rollator😉)
Trui van Sissy boy
En toen kwam ik van de week in diezelfde kringloop ook nog een donkerblauwe lekker warme winterjas tegen. Ik paste hem en ik keek naar de prijs en dacht: die is ook nog voor mij. Een 3e winterjas. Minder vrolijk, een beetje saai zelfs, maar dat vind ik geen probleem.


19 opmerkingen:

  1. Vooral op zoek gaan naar warme truien met deze gasprijzen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan doe je die saaie aan als het regent.. groetjes Anna

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Of juist niet, misschien word je vrolijker met een gele jas in de regen, groet G

      Verwijderen
    2. Ja precies, en dan word ik in het sombere, regenachtige weer niet snel over het hoofd gezien als ik ergens wandel of fiets.

      Verwijderen
  3. Mooie kleur trui ook bij de broek. Ik heb ook een mosterdgele jas maar die is aan vervanging toe, dus naarstig op zoek naar een andere in kleur. Ik heb al wel een zwarte en blauwe maar heb veel liever een rode of andere kleurige die vind ik zoveel leuker dan grijs-blauw-beige-zwart.
    Vandaag rij ik vanaf mijn zus waar ik ben blijven logeren na een leuke dag gisteren in Amsterdam terug naar huis en langs 3 of 4 kringloopwinkels onderweg. Vind er vast wel een met de gewenste jas

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijke kringloopprijzen! 2,50 voor een broek, zo hoort het ook te zijn bij de kringloop : )

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zie ik daar lundia? Hebben wij ook, al sinds de jaren 80. Ik dacht laatst, de woningstylisten verdienen niets aan ons, want onze meubels gaan jarenlang mee. De kasten al 40 jaar en de op maat gemaakte eettafel meer dan 30. We hebben vaak oude spullen van anderen opgebruikt en dan als er geld was mooie kwalitatief goede spullen bijgekocht.
    Fijne vondsten heb je, met zulke slanke benen kan je ook zeker wel een broek met motiefje hebben! En meerdere jassen is super handig, als je veel fietst en buiten bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. fijn wat extraś in de kast,brei er een mooie kleurige sjaal bij,laat de winter maar komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat is een lekkere warme jas, die je hebt gevonden. En je hebt gelijk, wat betreft de volle wasmachine.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zou wel, nu het regenweer er weer aankomt, de schoenen nog even goed poetsen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die schoenen zien er normaal zo uit, al toen ik ze kocht, er zitten 2 verschillende soorten leer op!

      Verwijderen
  9. Wat een leuke vondsten! Ik draag ook graag een gekleurde jas en word zeker in de winter vrolijk als ik iemand zie in zonnig geel.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Daarom lees ik jou blogs graag. Je springt van de hak op de tak en verandert je mening als dat beter bij jou situatie past. Ga zo door.
    Pietje

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Goed geslaagd Aaf! Een leuke kleurrijke sjaal zal vast staan bij je blauwe jas.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sjaals genoeg, ook in mooie kleuren! Ik droeg altijd saaie jassen met kleurrijke sjaals.

      Verwijderen
  12. Nu nog een paar leuke, vlotte schoenen!

    Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben Hugo de Jonge niet! Ik heb moeilijke voeten, met zooltjes van de podotherapeut. Ik ga voor gemak en minder voor mooi.

      Verwijderen
  13. Ik vorm nu ook een eenpersoonshuishouding. Ik was bijna nooit met een volle trommel. Meestal ruim de helft, meestal op 40 graden alles doorelkaar. Soms, met bv lakens, op 60 graden. Maar geen moment is het in mijn hoofd opgekomen om meer kleren te kopen om zo met volle trommels te kunnen wassen. Bovendien spaar je heel weinig uit met minder vaak wassen en je hebt wel de kosten van het kopen van de kleding. En eerlijk gezegd ben ik niet zo zuinig dat ik naar kringloopwinkels ga voor het kopen van kleding.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat heerlijk dat je een trui gevonden hebt met 50 procent wol!! Ik zoek al zo lang naar een vest of trui met wol maar kan niks vinden hoogstens 5 %, met deze prijzen is het toch leuk om af en toe wat anders te kunnen dragen!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.