zaterdag 11 februari 2023

Al weer een week waarin ik weinig boodschappen kocht

Vorige week gaf ik €23,15 uit aan boodschappen, deze week nauwelijks méér, namelijk €25,80.
Hoe kwam dat?
Vanaf vrijdag 3 februari tot maandag 6 februari was ik samen met jongste dochter en mijn jongste (baby)kleinzoon op vakantie op Schiermonnikoog. De kosten daarvan vallen onder mijn vakantiebudget. Vanaf 6 februari tot gisterochtend verbleef ik bij jongste dochter en de twee kleinzoons omdat haar man deze week niet thuis was. We zorgden samen voor de 2 kinderen en ik kookte, paste op, deed huishoudelijke klussen en at mee met het gezin. Onderstaand lijstje zijn de boodschappen die ik gisteren haalde. En afgelopen zaterdag was mijn lijstje vrij kort doordat ik in de daaropvolgende week erg weinig nodig had door vakantie en aanwezigheid bij dochter.
Vandaar! 
Het was overigens maar goed dat ik er was, want tijdens één van die nachten werd oudste kleinzoon van 6 jaar flink ziek en hij braakte en had zo'n buikpijn, dat het niet helemaal duidelijk was of hij naar de eerste hulp moest. Dan is het fijn om met twee volwassenen te zijn en samen te bellen naar de huisartsenspoedpost en te kunnen overleggen wat een verstandige aanpak was. Als hij naar het ziekenhuis had gemoeten, was ik met kleinzoon van 15 maanden thuis gebleven en was dochter met haar zoontje in een taxi naar de spoedpost gegaan.

Dan de boodschappen: heerlijke bloedsinaasappels, wat vleesvervangers etc. Ik had ook visvervangers uit de aanbieding willen kopen bij de AH, namelijk vissticks en kibbeling, maar die waren uitverkocht. Ik wilde ze wel eens proberen. Misschien haal ik vandaag of morgen nog wel een reclamecheque, zodat ik ze in de volgende week alsnog kan kopen. Ze verlengen dan de aanbieding met een week.

4 - 11 febr  '23

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
bloedsinaasappels, 1,5 kg* AH 2,69
rozijnen, 500 gr BB AH 1,57
pikante hoemoes, 200 gr huismerk
AH 1,39
makreelfilet BB AH 3,40
tonijn in olie, 2 blikken Lidl 3,18
Griekse  reuzenbonen (Gigantes plaki), 2 blikken @ Lidl 2,08
wokstukjes, vega Lidl 1,29
spruitjes, 500 gr * AH 0,69
sperziebonen, 450 gr diepvries AH 0,77
falafel  (*Lidl Plus) Lidl 1,18
bulgur, bio 500 gr Lidl 1,59
yoghurt Lidl 1,29
Snacks/ hapjes    
blauwe kaas @ AH 1,90
digestieve biscuitjes, volkoren AH 0,99
camembert AH 1,79
Dranken    
TOTAAL   25,80

9 opmerkingen:

  1. Als de vissticks en of kibbeling vervangers hebt en hebt geproefd zou je dan daar een blogje aan kunnen wijden? Ik ben vooral benieuwd naar het deeg en paneer eromheen, die vind ik vaak te dik en hard bij die van vis. Misschien is de vega een betere optie voor me dan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is goed!
      Ik heb ervaring met "zalmfilet" van Vivera. Die vond ik verrassend lekker. Ook heb ik ervaring met "tonijn" uit blik, en die vond ik zeer teleurstellend, eigenlijk gewoon vies!

      Verwijderen
    2. Ik heb, als proefpersoon, de vega vissticks van Ah en Lidl geprobeerd.
      Die van Ah vond ik ronduit vies, ook erg veel paneer. Die van Lidl waren te eten en de paneerlaag was minder dik. Vleesvervangers eet ik eigenlijk nooit maar ik was, in dit geval, de proefpersoon van mijn (vega) familie.
      Thea

      Verwijderen
  2. Dat van de reclamecheck bij AH wilde ik je ook al noemen - niet iedereen weet dat - en het is best heel mooi! Volgens mij doet de Plus dat ook: als een aanbieding uitverkocht is kun je een briefje krijgen, dan kun je binnen een week in hetzelfde filiaal alsnog het artikel voor de reclameprijs kopen. Heel handig als iets uitverkocht is!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tijdens de corona-epidemie heeft AH de reclamecheque geschrapt. Ik weet niet of AH de reclamecheque opnieuw heeft ingevoerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind op vakantie gaan een mooie manier om te besparen op de boodschappen. Ook op de stookkosten, trouwens.
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op vakantie zijn wij juist duurder uit met boodschappen. Omdat je thuis vaak uit de voorraad eea kan gebruiken. Wij verblijven dan in een vakantiehuisje en koken/eten daar dan zelf. gr Louise

      Verwijderen
    2. Ik neem sinds de kinderen er zijn het eten gewoon maar mee. Zeker als we maar een weekje weg doen. Niet eens voor de kosten, maar vooral omdat ik het vervelend vind om vlak na aankomst boodschappen te gaan doen.

      Verwijderen
  5. Zelf heb ik altijd een volle vriezer.
    Als je dat 1x doet en blijft rouleren heb je altijd een volle vriezer en dit scheelt mij wekelijks op mn boodschappenbudget.
    Ik heb hier standaard diepvries rode kool, diepvriesspinazie, erwten, div zelfgemaakte soepen, wat kipfilet, 1 brood wat ik mag eten, en 2 redelijk gezonde kant en klare diepvriesmaaltijden inzitten. Dit scheelt mij veel geld, tijd en stress als ik weinig tijd heb of volledig uitgeput ben (dan is alles te veel).
    Groente en fruit eet ik vooral vers, afhankelijk wat er in de aanbieding is.
    Zo had ik afgelopen week 2 courgettes voor €1.
    Dat is dan 2 dagen lunch;
    Gegrilde courgette op geroosterd brood met muhamara 😋

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.