zondag 2 april 2023

Slaapknuffel kwijt!

Kleindochter Aaf kan absoluut niet slapen zonder haar vaste slaapknuffel.
Helaas was haar hydrofiele knuffeldoekie, heel lang haar vaste slaapknuffel, al enige tijd zoek. Er was na 6 jaar ook weinig meer van over. In flarden en versleten. Er was wel een andere, een reserve, met hetzelfde motiefje. Ooit nog wel eens ingezet toen ze 2 of 3 jaar was, maar de laatste tijd voldeed die echt niet meer. Dat was niet haar doek!
Nu de doek weg was, had ze met veel pijn en moeite een nieuwe knuffel geaccepteerd, een lief, zacht roze varkentje. En wat gebeurde er vrijdag?
Toen was varkentje ook kwijt!
Ik had de hele middag opgepast op Aaf en mijn andere kleindochter. En doordat beide kleindochters een beetje ziek waren, was varkentje voor deze keer mee naar beneden gekomen en niet in haar bed gebleven. Doorgaans is dat een slecht idee. Het gevaar van zoekraken is levensgroot aanwezig!
Ik was voordat de kleindochters naar bed gingen, vertrokken. Jongste kleindochter kreeg net een fles melk voor de nacht en had eigenlijk om zich met haar zieke lijfje wat beter te voelen een knuffel nodig.
Kleindochter Aaf wilde die wel gaan halen en ik zag haar naar boven vertrekken met varkentje in de hand.
Ik vertrok toen Aaf knuffels naar beneden had gehaald. Jongste kleindochter was echt niet lekker, meestal krijg ik uitgebreid zoenen en knuffels bij het afscheid. Nu niets van dat alles, ze zwaaide alleen even.

Toen ik onderweg in de bus zat en bijna thuis was, kreeg ik appjes: varkentje is zoek, nergens meer te vinden in de woonkamer! Varkentje leek van de aardbodem verdwenen. Kleindochter Aaf was helemaal in paniek! Zo kon ze echt niet slapen. Doekie weg en varkentje ook nog weg!
Had ik een idee waar varkentje kon zijn?
Ik dacht meteen: Dat varkentje ligt vast en zeker in de slaapkamer van jongste kleindochter. Die is daar blijven liggen toen kleindochter knuffels voor haar zusje haalde.
Dus dat appte ik als antwoord: varkentje ligt vast in de kamer van jongste kleindochter. 

En gelukkig was dat ook zo!
Zo fijn dat ik het probleem snel kon oplossen!

2 opmerkingen:

  1. Ohja knuffelleed. Dat kon voeger bij mijn dochter ook een drama zijn. Knuffels kunnen soms zo belangrijk zijn. Ik heb zelfs een collega die haar knuffel van 34 jaar oud(!?) nog meeneemt als ze nachtdiensten draait:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig vlug gevonden. Mijn dochter inmiddels 20 jaar heeft nog steeds haar knuffel van de babytijd. Knuffel is bijna versleten. Niemand mag het weten. Maar knuffel reist mee in de tas als ze naar haar stuentwonig gaat en komt in de weekenden weer mee terug. Groetjes Louise

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.