zaterdag 1 april 2023

Weekboodschappen onder budget

Misschien komt het doordat ik nog steeds geen paaslekkers gekocht heb, maar ik ben deze week onder mijn budget van 40 euro gebleven. Geen paasstol, geen paaseitjes, geen paaskoekjes, helemaal niets!
Ik was in de afgelopen week in 3 supermarkten en je kunt bijna niet om de paaszoetigheid heen!

Waar liet ik me wel toe verleiden?
Foe yong hai.
Een oosters gerecht met omelet, groente en zoetzure saus.
2 bakjes voor 4 euro. Ik dacht: wat rijst er bij en een salade van romanasla, rode uien, stukjes ananas en radijs en smullen maar.
En eigenlijk valt het altijd tegen. Net als met een in de supermarkt gekochte quiche of soep in blik. De foe yong hai is nooit zo lekker als bij het Chinese restaurant. Niet weer doen dus .....

25 mrt - 1 apr 23

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
ananasschijven, blikje Plus 1,13
5 fairtrade bananen, 960 gram  Plus 1,49
1,5 kg bloedsinaasappels* AH 2,79
500 gr volkoren ontbijt (nep-Brinta) Lidl 1,59
2 x vegan paté* Plus 2,49
1 schnitt broodje AH 0,29
1 hele makreel, 363 gr.  BB AH 3,24
courgette* AH 0,79
aubergine* AH 0,79
3 kropjes mini romanasla (370 gr) Lidl 1,49
200 gram radijs Lidl 0,79
500 gr broccoli* Lidl 1,13
1 kg rode uien* Plus 0,79
2 blikjes tonijn in olijfolie* Plus 2,79
ruim 1 kg zoete aardappelen* Lidl 1,95
2 schalen foe yong hai* AH 4,00
yoghurt Plus 1,39
Snacks/ hapjes    
Dranken    
4 liter sojamelk Lidl 3,56
1 liter sojamelk  Plus 1,05
TOTAAL   33,54

12 opmerkingen:

 1. Oh heerlijk Foe yong hai. Heb mij ook wel eens laten verleiden tot die bakjes maar mwah...sindsdien maak ik het heel af en toe zelf met dit recept:
  https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1193283/foe-yong-hai
  Ook gezonder met meer groente en de recepten van AH kun je gemakkelijk aanpassen aan de hoeveelheid personen. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben dol op chocolade, maar ik heb ook nog helemaal niets gekocht. Het staat me een beetje tegen dit jaar? Als ik in de supermarkt kom dan wordt ik gebombardeerd met feest-dagen spul. Veel dingen (bv koekjes) zijn precies hetzelfde als met kerst, maar dan met een ander vormpje/kleurtje. Het is helemaal niet speciaal meer. Sluit een beetje aan op je eerdere post in de 'hoe arm zijn we eigenlijk' zin. Ik kreeg 1 groot chocolade paasei met Pasen en dat was een enorme traktatie. Echt fantastisch. Maar naar de maatstaven van nu was het maar een klein/medium hol ei. Ik heb het over de generatie na jou, ik ben ca. 25 jaar jonger. Ik denk erover om ook geen paasontbijt te doen. Zeker met alle ellende overal smaakt het helemaal niet om mezelf vol te proppen met paasstol en zalm en weet ik wat.
  -JennyL

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hoeft je toch niet vol te proppen.Of kocht je andere jaren wel zalm en stol? Als wij hier somber gaan doen helpen we daar niemand mee. Onze omgeving al helemaal niet.

   Verwijderen
  2. Vind je jezelf matigen 'somber doen'? En ik help er wel degelijk mee, want ik kan daardoor meer geld doneren aan een goed doel in Ukraine. Dus dat hele 'als ik geen geld uitgeef aan onzinnige dingen dan maakt het toch niet uit en helpt het niemand- klopt niet. Ik merk dat het constante consumeren, winkels vol plastic troep, me steeds meer tegen gaat staan. Dus ik doe er niet meer aan mee. Daar is niets sombers aan. Egocentrisch maar door blijven gaan met de aarde vervuilen en meer gebruiken dan nodig is, dat is pas somber.
   - JennyL

   Verwijderen
 3. Iets met ei dat wat luchtig moet zijn kan je alleen lekker maken als het versgebakken is. en zonder conserveringsmiddelen.
  Een quiche heb ik ook wel eens geprobeerd als hij met grote korting was maar dat was eens maar nooit meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens. Een quiche moet vers zijn.

   Inès

   Verwijderen
 4. In de vensterbank staat momenteel een ui op een laagje water om worteltjes te maken. Zo heb ik straks verse uienstengel voor weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij aten vroeger vaak foe yong hai van conimex uit een pakje. Je moet het uiteraard niet vergelijken met de Chinees, maar het was heel lekker. Maar wel veel werk. Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Chocolade en paastontbijt heb ik niet zoveel mee, maar ik krijg rond deze tijd wel heel veel zin in asperges. Dus dat gaat ergens komende week wel gehaald worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag in de folder dat Komende week bosje groene asperges 1.99 kost.
   Heerlijk en geen gedoe met schillen 😊

   Verwijderen
 7. Je eet vooral vegan maar hebt ook diabetes. Blijft de bloedsuikerwaarde dan wel laag genoeg of slik je pillen voor diabetes? Bedankt voor deze nieuwe cursus, erg fijn dat je zo mensen echt veel helpt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Aaf, ik maak zelf foe yong hai en zoetzure saus. Helemaal niet moeilijk en erg lekker! Genoeg recepten op het web, misschien ook eens proberen?

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.