zondag 14 mei 2023

Een as-wandeling deel 2: de uitvoering

Zoals ik al eerder schreef in deel 1, zouden we op week geleden gaan wandelen in en rond het geboortedorp van mijn ex-partner met een as-wandelstok, een speciale wandelstok die steeds dotjes as achterliet als je hem indrukte.
Dochters en ik samen in de auto naar een klein dorpje in Noord Oost Friesland. Langs de binnenwegen die we altijd namen als we naar mijn schoonouders gingen. Een mooie tocht langs oude zeedijken en door de Lauwersmeerpolder. Onderweg hebben we gestopt en geluncht op de plek waar we onderweg wel vaker stopten om de wagenziekte van oudste dochter enigszins behapbaar te houden (= zorgen dat ze niet ging overgeven). Muziek onderweg: de favoriete muziek van de overledene. Oudste dochter had 2 Cd's gebrand met favoriete nummers. Dat maakte de tocht heel bijzonder!

In het dorp aangekomen gingen we wandelen, langs het kerkhof waar diverse familieleden begraven liggen, langs de plekken waar hij gewoond heeft en ook buiten het dorp.
We waren heel vaak in het dorp geweest. Mijn dochters hebben in hun jeugd regelmatig bij hun pake en beppe gelogeerd. Mijn schoonouders hebben altijd een hond gehad waarmee gewandeld moest worden,  alles was heel bekend.

langs de vaart

Na afloop gingen we naar de plek waar mijn ex-partner sinds 2004 woonde.
Daar sloten we de dag af met een potje biljart, hij was een hartstochtelijk biljarter, en eten in de pizzeria waar we met hem meestal zijn verjaardag vierden.

We zijn van plan om er een jaarlijkse dag van te maken! Uiteraard niet met as-wandelstok, De dotjes as zijn met de regenbuien van de afgelopen week nu wel in de bodem verdwenen. 

8 opmerkingen:

  1. Al met al een gedenkwaardige dag. Verdrietig natuurlijk ,maar ook heel mooi om iemand op deze manier te herdenken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi om iemand op deze manier te herdenken. Heel persoonlijk ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het begin van een nieuwe traditie!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat mooi! Zo zou ik ook wel uitgestrooid willen worden

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een hele mooie manier om het zo uit te strooien en weer een stukje af te sluiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Aaf, wat een mooie gedachte, uitgevoerd in de mooiste streek van Nederland. De foto brengt zoveel gedachten, ja zo is het daar. Zelf opgegroeid in Kommerzijl, dezelfde dierbare grond. Dank je.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat kan je trots zijn op jezelf. Heel erg mooi en vooral aandachtig en liefdevol gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ontroerend mooi en liefdevol.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.