donderdag 17 augustus 2023

Al weer een gratis groentenpakket!

Mijn buurvrouw had kleinkinderen over de vloer en was niet in de gelegenheid om groenten te halen. Dus mocht ik nog een keer gratis groenten uitkiezen en ophalen. Ze wilde wel graag dat ik bietjes voor haar meenam en ze kreeg van mij een zak appels van mijn appelboom.

Wat koos ik deze keer?
Het aanbod was wat anders dan de vorige keer.
Geen bloemen, geen pruimen.
wel heerlijke basilicum, mooie aardappels (ruim 1200 gram nam ik mee), tomaten (420 gram), courgettes (903 gram), platte peterselie, pluksla en al weer zwarte sperziebonen (260 gram) net als de vorige keer.
En bietjes dus. De bieten waren heel groot. Ik koos een rode biet en een gouden biet (midden op de foto, samen goed voor ruim 900 gram)


De bieten gingen naar de buurvrouw en de rest gebruik ik zelf de komende week!

4 opmerkingen:

  1. Prachtig pakket maar best prijzig. Voordeel natuurlijk dat je zelf kan uitzoeken.
    Ik had gisteren een grote doos vol fruit en groente van een locale groothandel/marktkraam voor 10 euro eerst deze ze mee aan TGTG maar nu net als de Lidel regelen ze het zelf. Waarde is minimaal 30 euro maar ik weet hun prijzen en denk dat het nog iets meer is.
    Was voornamelijk fruit en grote bloemkool en bos wortelen. Ben er erg blij mee, deel kon ik ook invriezen en met de rest komen we wel een week door.
    Zal het niet elke week doen maar zeker regelmatig

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind 18 euro per week voor 1 persoon ook prijzig! En een abonnement wordt per persoon goedkoper naarmate je meer mensen laat meegenieten. Een 2-persoonsabonnement kost 28 euro (= 14 euro pp) en een pakket voor 4 personen kost 37 euro (= €9,25 pp).

      Verwijderen
    2. Ik vind het voor 1-persoonshuishoudens erg duur!

      Verwijderen
  2. Duurder dan groenten uit de supermarkt. Maar biologisch gekweekt, dus goed voor de wereld, de biodiversiteit en de eigen gezondheid. En geen onnodige verpakkingen, en supervers.. Al met al een goede deal zou ik denken! Goedkoop is fijn (en soms noodzakelijk, dat snap ik ook heel goed) maar soms is iets gewoon echt het geld waard. En door dit soort producten te kopen draag je direct bij aan een schonere wereld! Geeft mij altijd een goed gevoel!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.