woensdag 16 augustus 2023

Gebakken radjis

Rond 5 augustus kocht ik snackradijs.
In de aanbieding bij de Lidl, 250 gram voor maar 49 cent.
Ik vind radijs heel lekker om zo op te eten, als tussendoortje. Ze blijven wel even goed, je kunt ze wel een weekje bewaren in de koelkast.
Maar ....... de radijzen die ik begin augustus kocht, waren héél  scherp, veel te scherp. De 2 kleinsten gingen nog wel, maar de groten waren rauw echt niet eetbaar!
Ik had nog minstens 200 gram over, wel meer dan dat.
Wat nu?
Ik ben er tegen om voeding die niet bedorven is weg te gooien.
Dus bedacht ik, dat ik ze misschien kon wokken en dat door dit wokken de scherpe smaak zou verdwijnen.
Ik zocht op internet, en ja hoor, dat bakken of wokken kan prima!
Je snijdt de radijs in plakjes of ieder radijsje in vier stukjes en dan bak je de radijs 5 tot 8 minuten. Ik maakte mijn gebakken radijsjes af met een scheutje sojasaus en ze smaakten heerlijk en helemaal niet meer scherp!
Dat ga ik vaker doen!

Mijn gewokte radijsjes

3 opmerkingen:

  1. Ik maakte ooit radijs met olijfolie en bieslook, voro op brood - voor als de radijsjes niet zo mooi meer zijn. Kan nu het recept niet meer terugvinden... Maar op de site van Landleven vind ik verschillende lekkere radijsrecepten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja doe ik ook al lang. Bij de TGTG boxen vd Lidl zaten ze ook vaak en zo eten gaat te langzaam, een enkele is wel lekker in salade maar overheerst wel snel.
    Ik bak ze in boter en strooi er parmenzaanse of gewone geraspte kaas over.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hier ook zo. Ik heb ze toen in een salade verwerkt met dressing en n uur laten staan, toen was de pittigheid eraf (ik denk door de dressing van mayo/balsamico azijn)

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.