donderdag 10 augustus 2023

Biologische groenten ter waarde van 18 euro gratis opgehaald

Mijn buurvrouw heeft een groentenabonnement bij een biologische groententuin op 10 kilometer hier vandaan. Ze is op vakantie en daardoor mocht ik deze week van haar abonnement gebruik maken. Buurvrouw heeft à 18 euro per week een 1-persoons abonnement op biologische groenten, kruiden en eetbare bloemen en soms ook wat fruit, zoals aardbeien.
Het is niet een vastgesteld pakket, je kunt naar eigen keuze ophalen en voor de komende week een menu samenstellen.
Er wordt bij het bedrijf ook geld verdiend met een glamping op het terrein met luxe safaritenten, een wellnessplein met sauna en hottub en een maandelijks huiskamerdiner voor 8-12 personen, waarbij er super creatief en bijna uitsluitend uit de tuin een 3 tot 5 gangen diner wordt opgediend.

Biologische groenten, fruit en bloemen
Wat heb ik gekozen?
  • Een boeketje eetbare bloemen( cosmea, goudsbloem en komkommerkruid)
  • Wat pruimen, meer dan op de foto, want mijn kleindochters vonden ze superlekker.
  • Een spitskool
  • Zwarte sperziebonen
  • Een courgette
  • Pepers, een rode en een groene
  • Een bosje krulpeterselie
  • 2 grote gele uien
  • Een komkommer (op de foto met een bobbelige schil)
  • Spinazie met lange stelen en een stevig olieachtig blad. Deze soort slinkt minder dan de gewone spinazie.
  • Wat tomaten.
  • Aardappels - ze zouden erg lekker zijn. Zo lekker dat de muizen al aan begonnen zijn aan de aardappels. Is niet erg, je kunt ze afboenen en alsnog eten.
Achteraf gezien misschien niet helemaal genoeg voor 1 week, maar dat geeft niet, dan koop ik wel wat bij!

8 opmerkingen:

  1. Iedere week komt er een krat van de bioboer. Ook met houdbaar spul,b.v. havermout. Dat kan zo rijk voelen,al dat lekkers

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vlak bij ons werd een spinaziebonen veld geoogst, dan blijft er heel wat aan bonen liggen. We hebben er 2 emmers geraapt, na schoonmaken en in stukken snijden bleef er 1 emmer over, geblancheerd en ingevroren. Voorlopig kan partner voorruit, ik lust ze niet wordt er misselijk van.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. de spinazie is nieuw zeelandse spinazie.die doet het goed bij warme in tegen stelling tot de gewone die zijn meer voor het koudere seisoen.heb ze zelf in de kas en buiten staan en ze zaaien zichzelf uit,in elke oksel van de plant groeien 2 zaaddozen waarin elke 3 zaden zitten.1 ontwikkeld zich aan de plant zelf en vormt een nieuwe stengel spinazie en e ander valt op de grond en als het goed gaat komt ook hier een nieuw plantje uit.deze spinazie kun je niet vaak kopen en is dan vaak erg duur.maar is gewoon erg gemakkelijk te kweken dus zou zelfs goedkoop behoren te zijn.als ik zo hoor wat alles kost heb ik geloof ik een goudmijn(de moestuin met tunnelkas)alles onbespoten en jaarrond.de paarse bonen koken gewoon donker groen,de zaden erin zijn eerst donkerpaars en kleuren als ze droog zijn naar zwart.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor de naam van de spinazie. Er is wel een naam genoemd, maar ik was het al weer vergeten! Ik ga de spinazie vandaag klaarmaken, samen met de aardappels.
      Wel jammer dat de paarse sperziebonen gekookt gewoon groen zijn! Ze zien er zo grappig uit in hun paarszwarte kleur! Maar rauw zijn ze niet eetbaar, want giftig door de lecitine, dus dan maar groen op mijn bord.

      Verwijderen
    2. Mijn jongste neefje lustte geen sperziebonen totdat ik toverbonen ging telen in de moestuin. Paarse bonen die groen werden na het koken… dat lustte hij wél. Later kwamen er de fijne boontjes, Chinese of Franse, bij. Zolang alles maar van mijn tuin kwam.

      Verwijderen
    3. Mijn kleindochters vonden de paarse bonen ook erg interessant! En de bloemen! Oudste heeft ze allemaal geproefd, de jongste alleen wat van de goudsbloem.

      Verwijderen
  4. Wij hebben ook een abonnement op een tas met biologische groenten en fruit. Op zondag kijk ik op de website wat er de komende donderdag in de tas zit en dan geef ik aan de winkel per mail door of ik een tas wil of dat ik de week oversla. Handig met vakanties en andere momenten waarop het ophalen niet kan/slecht uitkomt. Leuke aan de tas is dat er soms producten in de tas zitten die we zelf niet zo snel zouden kopen. Daagt de creatieve kookgeest uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat attent van je buurvrouw dat ze deze week haar groenten abonnement aan jou cadeau deed.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.