zondag 13 augustus 2023

En toen liet ik de warmte in huis!

Afgelopen vrijdag waaide er een warme wind en het was ineens warm. Maxima van 29 graden werden er verwacht! Dat is vergeleken met de afgelopen weken héél warm!
Ik zou het bijna verwarren met een hittegolf. In deze tijden van klimaatverandering kan je soms op het verkeerde been gezet worden. Warmte van tegen de 30 graden: buiten houden die hitte!

Meestal probeer ik in de zomer mijn huis zo koel mogelijk te houden, want 29 graden in de woonkamer is mij wat al te warm, maar in mijn huis was het nog heel koel, maar 19 graden.
Daar mocht best wat bij, want ik had het in de loop van de middag al een beetje koud en zocht naar mijn vest.
Maar daarom dacht ik: ik gooi alles open en laat de warmte lekker naar binnen.
Fijn profiteren van de warmte die binnenstroomt!
Na 4 uren was het al 4 graden warmer, 23 graden is fijner dan 19 graden en bovendien kon ik alles langdurig lekker luchten.
Gratis welkome warmte.

Ik kende de verwachtingen voor de dagen na vrijdag en dan zou het al weer wat koeler worden. Die warmte in huis laten kon dus echt geen kwaad. Er zit volgens de lange termijn verwachtingen geen hittegolf aan te komen, maar gewoon prettige zomerse temperaturen.
Ook fijn voor mijn dochter die met man en kinderen binnenkort naar de Drentse bossen vertrekt. Niet te warm, niet te koud, lekker zomerweer!

3 opmerkingen:

  1. Zo trok ik uit gewoonte een jas aan. Te warm

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er klopt steeds niets van de weersverwachting. Het zou afgelopen woendag, donderdag en vrijdag droog zijn daar hadden wij op gewacht ivm schilderwerkzaamheden maar helaas!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blijkbaar is het weer moeilijk te voorspellen. Het zou hier gisterochtend nauwelijks regenen. Daar klopte niets van! Het bleef maar regenen en soms heel hard.
      Ik sta nu op het punt om een stuk te gaan fietsen. Misschien moet ik nog maar even checken hoe het staat met de regenkansen!

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.