zaterdag 30 december 2023

Weinig uitgegeven: mijn boodschappen in week 52

In de afgelopen week at ik 2 keer bij mijn dochters en daardoor had ik niet heel veel nodig.
De ene avond gourmet en de andere avond een heerlijke quiche en een lekkere hartige taart met risotto. En behalve dat het lekker was, was het ook nog eens heel gezellig!
De goudreinetten at ik als handappel. Ik vind goudreinette een heerlijke appel, daar hoeft helemaal geen frituur-jasje om heen en geen poedersuiker op om lekker te zijn.

23 - 30 dec. 23

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
1789 gram goudreinetten* AH 1,77
belegen kaas* AH 4,39
ciabatta, afbak * AH 0,81
kaiserbroodjes, afbak, 4 stuks AH 0,69
vloeibare bakboter AH 1,88
pizzadeeg* AH 0,99
tuinerwten, diepvries 450 gram AH 0,89
sperziebonen, diepvries, 450 gram AH 0,89
bol verse knoflook AH 0,59
2 liter halfvolle yoghurt, bio Plus 2,70
Snacks/ hapjes    
gerookte zalm, 2x 100 gr * Plus 4,49
blue d'auvergne, 102 gram AH 1,25
10 oliebollen Lidl 1,99
Dranken    
2 liter zwarte bessendrank* AH 3,50
2 liter sojamelk AH 1,60
TOTAAL   28,43

7 opmerkingen:

  1. Hoe ziet een veganistische gourmet er uit ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn gourmet vleesvervangers in de handel: sterretjes en kerstboompjes en minihamburgers. Verder kun je pannenkoeken bakken (met beslag zonder ei en met sojamelk), plakjes courgette bakken, stukjes aardappel, plakjes champignon. Er bij kun je eten stukjes stokbrood met een vegan broodsalade.

      Verwijderen
    2. Falafel-burgers met knoflooksausje van vegan mayonaise is bij ons altijd een must! We maken de burgers natuurlijk zelf (kopen nooit kant-en-klare ‘vleesvervangers’) Veel groentes (paprika, div soorten ui, zoete aardappel)
      Ook vegan pannekoekjes met appel, peer, gember.
      Zoveel mogelijkheden zonder dood dier!
      Thea

      Verwijderen
    3. En meer groenten zijn lekker (feitelijk van de grill): paprika (in alle kleurtjes, is meteen feestelijk) of plakjes knolselderij met kruiden bijvoorbeeld. Ook 'tosti' (dunne stokbroodjes) met vega-kaas (en gerookt paprikapoeder!) of pannetje tex-mex (knoflook, ui, groente en bonen) met evt. vega-kaas en tortillachips erbij om 'op te lepelen'. Vergeet ook het fruit niet: ananas, appel (met suiker+kaneel erop), peer (met als het vegetarisch mag ipv vega - blauwe kaas erop) en ook (halve witte) druiven met gember(snippers op siroop) in een pannetje. Of noten (met wat kruiden naar smaak) in een pannetje een beetje roosteren.

      Groetjes Lily

      Verwijderen
    4. We aten er ook tomaatjes en stukjes komkommer bij en vegan mayonaise en ketchup.

      Verwijderen
    5. Oesterzwam scheuren en kruiden, ook zo lekker op een broodje. Kan met shoarmakruiden.

      Verwijderen
    6. Heel erg bedankt voor jullie inspirerende antwoorden. Ik vond en vind het een crime om " uitgenodigd " te worden voor een gourmet of bbq. En dan ook nog soms wel 25 euro mee te moeten betalen. Drink ook al geen alcohol. En al die bulten vlees te moeten aanschouwen waarvan ook nog een groot deel weg gegooid word . Te rauw nog, te verkoold. Te lang buiten de koeling gelegen. Nu kan ik alternatieven bedenken.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.