zaterdag 22 juni 2024

Mijn uitgaven voor eten en drinken in de afgelopen week (week 25)

Voordat ik weer vragen krijg als: wat deed je met 1 kg halvarine of wat deed je met 4 flessen limonadesiroop? Even voor de duidelijkheid: ik heb niet alles wat ik in de afgelopen week kocht opgegeten, er bleef nog wat over voor later. In het geval van de halvarine en limonadesiroop héél veel. Naast  wat ik kocht, gebruikte ik ook voedsel uit mijn voorraad, koeling en vriezer.  Mijn eten en drinken was een mix van nieuw gekochte voeding en voeding die ik al in huis had.

Daarnaast: iemand die denkt dat ik nooit iets in huis heb, zou ook kunnen denken dat ik geen sojamelk meer drink. Ook fout! Ik heb nog steeds 7 liter op voorraad. Gekocht in de periode dat de melk extra voordelig was en ik in de maand mei binnen 2,5 weken 22 liter sojamelk kocht.

Het zuurdesembrood kocht ik, doordat ik tijdens het schrijven over macrobiotiek zo'n zin kreeg in zuurdesembrood. Ik was in de stad en schuin tegenover de bioscoop was een winkel waar je dat brood kunt kopen. Het was heerlijk! Ik ga vaker zuurdesembrood kopen!

  15 - 22 juni 24

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
500 gram abrikozen, vers* Lidl 1,49
1 cantaloupe meloen* Lidl 1,25
1 galia meloen* Lidl 1,25
1 heel volkoren brood BB AH 1,10
1/2 volkoren zuurdesembrood, 4 koren Ecoplaza 2,90
2 kuipjes, 2x 500 gram, halvarine BB AH 2,00
2 doosjes à 200 gram hummus* AH 2,04
kaas* AH 3,16
1 aubergine* AH 0,79
2x groene courgettes* Lidl 0,78
1x geitenkaasrol Lidl 1,99
2x surimi* AH 2,08
2x 2 vleesvervanger* Lidl 2,58
bospeen Lidl 1,59
verspakket curry Madras* Lidl 3,49
Snacks/ hapjes    
2x 100 gr chocolade* AH 1,58
Dranken    
4 flessen limonadesiroop 0% suiker BB AH 9,48
TOTAAL   39,55

22 opmerkingen:

  1. Oh Aaf ik zie dat je ook lekkere abrikozen hebt gekocht :)
    Neem ze zelf ook wekelijks mee en soms zelfs bakjes.
    Ik sla bij goede aanbiedingen ook vaak meer in dan gebruikelijk.
    Zo kocht ik gisteten bij de Lidl 2 zakken puntpaprika's voor maar €3.
    Weet niet zo goed hoe ik die ook lekler in een soep verwerk zodat ik wat kan invriezen.
    Ze gaan ook met courgette en bloemkool in airfryer om te grillen :)

    Iemand een lekker recept voor puntpaprika's in de soep?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier is de mexicaanse paprikasoep populair. Een kilo paprikas schoonmaken en in stukjes. Ui snipperen en samen met de paprikas lang fruiten, tot de velletjes van de paprika wat los laten. Halve liter water, twee groentebouillonblokken en een klein blikje bruine bonen erbij. Ca 10 minuten koken en dan pureren. Op smaak maken met mexivaanse kruiden (mix voor chili c carne bv).
      Soep in kom doen met evt sliertje room en koriander, maar zeker met verkruimelde nachochips erdoor en wat raspkaas.
      Ook die chips op tafel zetten. Erg lekker, Groet, G

      Verwijderen
    2. Oh super, dat ga ik maken!
      Dankjewel voor het delen van her recept.

      Verwijderen
  2. Ja, dat is soms lastig om te bedenken voor iemand die in meerpersoonshuishouden leeft: dat een eenpersoonshuishouden soms moet inkopen op de manier van hollen of stilstaan. Aan aanbiedingen voor een gezin heb ik niks, tenzij het lang te bewaren is. Het vriesvak ontploft ook een keer en een extra vrieskist bijkopen.. nou wie dol is op vriesvak ontdooien mag zich komen melden:-) en nou niet aankomen met verhaal dat je dan sneller een nieuwe vriezer moet kopen want in die ratrace van nieuwe spullen kopen heb ik ook geen zin. Dus ja, ik snap je manier van inkopen en uitgaven wel degelijk (denk ik). Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nog taarvulling voor Ine;
      Ik vries het meesten in ,in ziplock diepvrieszakjes. Dan is alles platter en kan ik net wat meer kwijt.

      Verwijderen
    2. Dat is waar maar ik probeer juist plasticgebruik te mijden. Groet, Ine

      Verwijderen
  3. Hallo Ine,
    Ik ben de anoniem boven jou van 7.13u
    Ook woon alleen. Hier ook enkel een vries/koel combi.
    Enige wat ik invries is brood, zelfgemaakte soepen, vlees en roomboter die ik bij aankoop in 4en deel en dan 3 stukken invries. Vaak ligt er 1 diepvriezak groente in.
    Ik ben niet zo van de diepvriesgroente. In soep vind ik het wel te doen.
    Inderdaad, dat ontdooien vind ik ook een ding. En ook ik koop pas een nieuwe als deze stuk is, niet eerder aangezien deze nog werkt (ook al is deze 12jr oud).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb een tafelmodel koelkast met klein vriesvakje en nog een los vriesvakje er apart bijgekocht, dat is het en meer wil ik ook niet. Groet, Ine

      Verwijderen
    2. Ik heb 2.5 lade en ik wil, net zoals jij, ook niets extra's bij kopen.
      Vandaar om ruimte te besparen ziplock diepvrieszakken. Heb ook glazen bakjes er in staan, maar dat neemt helaas veel meer ruimte in.

      Verwijderen
    3. Onze vriescombi heeft het 2 jaar geleden begeven en was 30 jaar oud. Het was nog een heel gedoe om een nieuwe in de juiste maat te krijgen. Die van ons was een stand alone maar in een speciaal gemaakte ombouwkast. Uiteindelijk een kleiner model genomen, met een kleiner vriesgedeelte. Ik mis de extra ruimte wel. Wel is deze nieuwe veel zuiniger qua energieverbruik.

      Verwijderen
  4. Aaf, je blijft je bij voorbaat al verdedigen over wat je koopt en eet. Dat hoeft toch helemaal niet? Ziet er weer goed uit :-)
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zie het niet als verdedigen, maar als uitleggen hoe ik met mijn voorraden en boodschappen werk.

      Verwijderen
    2. Vorige week stond er bijvoorbeeld pindakaas op mijn lijstje, maar geen brood. En dan komt de vraag: wat doe je met die pindakaas? Blijkbaar is zo'n lezer in de veronderstelling dat ik geen brood eet, want het staat niet op mijn lijstje van die week. De vraag komt kennelijk van iemand die geen brood in de vriezer heeft liggen.

      Verwijderen
    3. Juist ook goed dat je dat blijft laten zien. En uit leggen. Bezuinigsbeleid. En voor bereid zijn. Ik vind het ook maffe vragen .Maar dat komt om er zo veel van die impulsieve ad hoc kopers zijn. Waar heb ik nu zin in. Ik heb er een paar weken eentje in huis gehad. Wel in de financiële problemen zitten en niet kunnen bedenken dat je ook zuinig aan kunt doen inplaats van vier keer op een dag maar de winkel rennen. ik kom en kwam de raarste dingen tegen in huis.

      Verwijderen
  5. Hai Aaf, een leuk ritje is wellicht naar de Wiershoek in Beijum. Prachtige tuinen en een grote biowinkel. Daar is echt het allerlekkerste brood! (En kaas) Wel 's morgens gaan of bestellen, grMarij

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ken de winkel. Ik heb het tot nog toe niet aangedurfd om daar mijn grote elektrische driewieler te parkeren omdat ik vreesde dat er te weinig ruimte zou zijn om de fiets neer te zetten en weer van het terrein af te komen, maar ik ben wel van plan eens te kijken of het lukt. Misschien ook vanaf de achterkant, bij de school.

      Verwijderen
    2. Vanaf die kant moet het zeker lukken! Er is best veel plek voor fietsen. Als je vanaf de achterkant naar de winkel kunt lopen komt het helemaal goed!
      Of parkeren bij de school. En stukje lopen.

      Verwijderen
    3. Wanneer je "zulk lekker" brood gaat kopen moet Aaf er ook geen margarine op doen...

      Verwijderen
  6. Het nadeel van veel voorraad in de vriezer is bij mij dat ik soms niet meer weet wat ik al in huis heb, Ben alleenstaand en alhoewel ik het prettig vind om een voorraad te hebben , moet ik wel opletten dat dingen ook opgegeten worden. Want als het even kan eet ik toch het liefst verse groentes en vers brood. De vriezer voorraad is er echt alleen voor het geval ik de deur niet uit kan door ziekte bijvoorbeeld.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben 3 vriezers met 2 personen! We houden dus echt van voorraad. Van wat ik koop knip ik bv de stickers eraf en doe het produkt vlees/vis oid in een ander zakje omdat het dan minder ruimte inneemt. Ik heb het ook behoorlijk gesorteerd, groente-brood-versvlees-zelfgemaakte 1p porties, snacks en vleeswaren- ijsla en hou een lijst bij in Word wat waar in welke lade zit.

      Verwijderen
  7. Ik maak een lijstje van alles wat in de vriezer zit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is een goede tip.
      Ik wil nog weleens vergeten wat ik er in heb liggen

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheoriën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.