dinsdag 20 augustus 2024

Courgettesoep

Ik nam een grote courgette mee van de bioboerderij. Ik had liever een kleinere gehad, maar die waren er niet. Alleen reuzencourgettes. De courgette die ik meenam, woog bijna 900 gram.  Courgettes hebben weinig smaak, je moet ze lekker maken en een grote courgette is eigenlijk alleen geschikt voor de soep.

Courgettesoep dus!

Wat ging er in, naast de courgette?
2 gesnipperde gele uien (bioboer
veel basilicum (ook van de bioboer)
een handje ongebrande cashewnoten
olijfolie om de ui en knoflook in te bakken
3 kleine teentjes knoflook uit de knijper (bioboer)
2 groentenbouillonblokjes
chilivlokken naar smaak

Er bij: 1 geroosterde  boterham per persoon, belegd met geitenkaas

Ik bakte de ui, knoflook en de blokjes courgette (die ik wat later toevoegde), voegde 1 liter water, bouillonblokjes en chilivlokken toe en kookte de uien en courgette gaar.
Daarna kwamen de basilicum en de cashewnoten er bij en maakte ik van het geheel een gladde massa met de staafmixer.

Het was voor mij een lekkere maaltijd. Ik at weinig, doordat ik ziek ben (een zeer pijnlijke wondroos aan een onderbeen) en door antibiotica doorlopend misselijk ben.

De randen in de pan komen door de staafmixer.

18 opmerkingen:

  1. Heel veel beterschap Aaf, met de wondroos 💐💐

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik knabbel schijven courgette uit het vuistje. Doe ik met winterwortel ook maar ik heb een spalk aan de binnenkant van mijn onderkaak omdat ik na mijn 40e nog een uitgebreide beugelbehandeling heb gehad. Die spalk kan niet goed tegen harde rauwkost kauwen, raakt dan los. Dus ik wissel af met courgette. Komkommer kan ook maar is wel erg nattig, morst zo. Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Allereerst beterschap, ik hoop dat de antibiotica aanslaat en je snel minder pijn hebt.
    Wij hebben pas courgettesoep gemaakt met daardoor lavas (maggikruid), gaf er ook direct meer smaak aan. Groet, G

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beterschap. Ik teel geen courgettes. Ik vind ze smakeloos. Ik teel wel veeel komkommers. Meer smaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een omelet met courgette is ook lekker. Bak eerst de schijfjes courgette in de koekepan en doe daar, als ze zo'n beetje gaar zijn de eieren bij. Ook bieslook en geraspte kaas smaken hier goed bij.
    Beterschap, Aaf!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Beterschap Aaf, heel naar zo'n wond en aan de benen geneest het niet makkelijk. Hoop dat je er snel vanaf komt en voor jou dat het niet te warm weer wordt. Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Sterkte met de wondroos, Kan me goed voorstellen dat je er echt wel ziek van bent en ook de ab geeft bijwerkingen. Heb met partner ervaren dat dat een nare kwaal is, hij was ook echt in de war ervan.
    Soep is dan vaak het lekkerste om te eten. Weet je dat stukjes blauwe kaas, waar je toch al gek op bent, door de courgettesoep erg lekker zijn? Wij doen er ook stukjes gerookte hip in, misschien is er ook een gerookte vegaversie. Want courgette is op zich vrij smakeloos en heeft pit nodig, die had jij met de chili ook al

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh, wat naar! Beterschap Aaf.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Beterschap gewenst
    Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat naar dat je je zo beroerd voelt Aaf, met die wondroos. Beterschap gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Een voorspoedig herstel toegewenst!
    Bernadet

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zorg goed voor jezelf
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Van harte beterschap Aaf!! Courgette is, net als broccoli en sperziebonen, een favoriete groente van mij, een zo veelzijdig! Lekker in pasta, stoofschotels, rauw geschaafd door een salade, geroosterd in de oven door de ratatouille, in een omelet of frittata en natuurlijk ook bij ons soms als soep. De opties zijn eindeloos, misschien juist wel omdat er niet heel veel smaak aan zit.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Allereerst beterschap gewenst.
    Nog een tip voor de courgettesoep: op t laatst een flinke eetlepel limoensap toevoegen. Mag ook citroensap zijn. Ook in een heldere bouillon smaakt dat heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.