dinsdag 22 oktober 2024

Zorg dat je wat contant geld in huis hebt!

Volgens De Nederlandsche Bank is de kans dat door cyberaanvallen het digitale geldverkeer plat komt te liggen aanzienlijk.
Klik hier voor een artikel in de Volkskrant hierover.
Ook kun je op de site van DNB hier meer over lezen.

Een grote stroomstoring kan het dataverkeer ook platleggen, ook dan is contant geld handig als je nog brood of aardappels wilt kopen. Hoewel het de vraag is of winkels tijdens een stroomstoring open zullen blijven. Er is dan natuurlijk ook geen verlichting en kassa's werken niet. Misschien kun je dan alleen op de markt wat eten kopen.

Ik betaal altijd al zo veel mogelijk contant.
Soms kan dat niet, zoals in het museumcafé van de Buitenplaats. Daar kon ik afgelopen zondag alleen pinnen. Ook in de apotheek kun je alleen digitaal betalen, daar willen ze al evenmin contant geld hebben. Doordat ik niet dagelijks contant geld opneem, is mijn contante geld soms bijna op.
Zoals vandaag. Ik heb nog een briefje van 20 euro en wat muntjes en dat was het dan.
Daarom haal ik vandaag maar weer eens wat geld op.

DNB zegt er niet bij hoe lang het kan duren dat we in Nederland niet met een bankpas of telefoon kunnen betalen, maar zolang er geen stroomuitval is, kunnen we in ieder geval met contant geld betalen. En dan komen mijn muntjes ook wel van pas, als wisselgeld is dat zeer bruikbaar.

Heb jij wat contant geld in huis?

7 opmerkingen:

  1. Nee, ik hebben zelden of nooit contant geld in huis of bij me. Ik pin alles, vind het veel gemakkelijker en overzichtelijker.

    Maar misschien is het niet gek om wat in huis te halen voor noodgevallen zoals jij die schetst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook altijd noodgeld 50 euro in mijn rijbewijs mapje.
    Pinnen doe ik meestal maar zorg wel voor wat munten en papiergeld. Bij de eierboer moet ik contact betalen, bij een andere kan het met scan.
    En mijn hulp betaal ok ook contant, altijd even aan denken dat is dat gepast in huis heb als ze komt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben al jaren contant geld in huis puur voor noodgevallen , ook wel handig om te weten waar je eventueel voeding lokaal kan kopen. Ook hebben wij ervoor gezorg dat we klein geld hebben briefjes van 5/20 en wat munten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, wel een beetje. Inderdaad om de redenen die jij noemt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Niet alleen in huis ,ook bij je . Verstopt in de voering ergens of in een binnenzool van een schoen. Beurs met de pas of de phone kan kwijtraken of gejat worden. Of inderdaad ergens kan een storing zijn. Dan kun je altijd nog wat redden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goed geheugensteuntje, ik heb alleen een zakje kleingeld voor collectes. Ik ga wat opnemen! Betaal altijd met pin of digitaal verder, dus ik moet het echt even regelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb altijd contant geld bij me, voor als er een pinstoring is. Een stroomstoring wordt lastiger. Geartsje

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame en ook reacties met naar mijn mening onjuiste informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.