Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 15 juli 2009

Lekker goedkoop soepje

15/07/2009
Ik had afgelopen week een gigantische bloemkool gekocht bij de C1000. Het was een aanbieding en ik kan nooit laten om de grootste uit te zoeken. Deze was ruim 1400 gram voor 79 cent. Lekker! Zondag hebben we nog wat van deze bloemkool gegeten. In plaats van broccoli had ik bloemkool in de pasta gedaan, een prima alternatief.
Maar er was nog erg veel bloemkool over. Dochters vieren deze week vakantie in Gelderland, aan de Veluwezoom, dus die eten niet mee.
Wat nu?
Ik heb besloten de bloemkool in te vriezen en van de restjes soep te maken. Volgens een recept op internet moet je dan de bloemkool in roosjes verdelen en even kort laten koken, afkoelen en invriezen. Het grootste deel heb ik op deze manier in de vriezer gelegd. Van de rest, de kleingesneden stronk en het kookwater heb ik soep gemaakt. Ik had in de vriezer nog wat groenten liggen: spercieboontjes en een rest fijngesneden gele paprika. Verder had ik nog een gare kipfilet en een rest pasta met spinazie. In de voorraadkast een pakje kippensoep dat een jaar over datum was. Dat alles heb ik omgetoverd tot een smakelijk kippen-groentensoepje. Het was echt lekker, de groenten combineerden wonderwel met de kip. Er was zo veel, dat ik er vanavond nog een keer van ga eten.
Wat dat pakje kippensoep betreft, dergelijke dingen zijn vaak veel langer houdbaar dan de datum die er op staat. Het gaat om gedroogde ingrediënten met relatief heel veel zout. Dat blijft wel goed als je ze koel en droog bewaart. Datzelfde geldt ook voor blikken die over de datum zijn. Niet weggooien, gewoon gebruiken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten