Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 13 juli 2009

Vrouw draagt een jaar lang dezelfde kleding

Op Nu.nl kwam ik een bericht tegen over een vrouw die een jaar lang dezelfde jurk wil dragen. Ik dacht: dat is een rigoreuze manier van bezuinigen! Geen andere kleding, alleen 1 jurk. Ik werd heel nieuwsgierig, hoe zou ze het regelen met wassen en blijft zo’n jurk echt een jaar lang gaaf, of hangen de rafels er op een gegeven moment bij en lijkt ze aan het einde van het jaar meer op een zwerver dan op een acceptabel geklede vrouw?
Maar wat blijkt, ze heeft 7 van dezelfde jurken, voor elke dag van de week een andere jurk. En die jurken combineert ze met kasten vol met accesoires: hoeden, petten, shirts, bloeses, vestjes, hesjes, jasjes, sokken, leggings, kniekousen, erg veel paren schoenen en laarzen. Ze heeft een weblog waar ze iedere dag een foto op plaatst met de nieuwste outfit. Ik ben een beetje teleurgesteld over het feit dat ze 7 dezelfde jurken heeft in plaats van 1 jurk.
Maar, het leuke is wel dat ze deze hele actie doet voor een goed doel, ze wil geld inzamelen voor meisjes in India. Die krijgen met dit geld een schooluniform en kunnen naar school. Dat is een geweldige doelstelling. Het leuke is ook dat deze vrouw laat zien dat je veel kunt variëren met 1 model jurk, ze is hier heel vindingrijk in.
Kijk maar eens rond op haar weblog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten