Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 4 augustus 2011

Zuid-Afrika

04/08/2011
Gisterochtend is jongste dochter vertrokken naar Zuid-Afrika voor een safari-excursiereis van haar studie. Ze vloog via Caïro naar Johannesburg. Van Schiphol naar Caïro was 3,5 uur vliegen. Daar hadden ze een tussenstop van een aantal uren en dan van Caïro naar Johannesburg, dat is ongeveer 8 uren. Als het goed is, is ze nu in Zuid-Afrika en is alles goed gegaan met de vlucht. Het vliegen van familieleden geeft mij toch altijd weer een raar gevoel in mijn buik. De groep gaat drie weken lang overal naar toe, naar de bergen, naar de zee, naar alle mogelijk wildparken.
Ik ben blij dat ze veilig aangekomen is, maar het verblijf in Zuid Afrika is misschien ook niet helemaal zonder gevaar. Het gezelschap gaat naar allerlei wildparken. Ze willen in ieder geval de "Big five" zien en gaan onder andere naar het Kruger park. Die Big five zijn: olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn. Stuk voor stuk zijn die beesten in staat om een mens te doden. Ik neem aan dat de groep zich niet in gevaar begeeft, maar oudste dochter vroeg zich af of het echt veilig was. Ik hoop het maar!
Drie kwart jaar geleden diende de mogelijkheid van deze, niet verplichte, excursie zich aan. Het leek dochter geweldig om zo iets mee te maken, er worden gespecialiseerde gidsen ingezet die de studenten heel veel informatie kunnen geven over de natuur daar. Het kost wel veel geld, maar dan heb je ook wat. Dochter vroeg mij: zal ik het doen, het lijkt mij heel erg leuk en leerzaam! Ik was het er helemaal mee eens, zo'n kans moet je niet laten schieten. Ze heeft door giften van familieleden genoeg geld om de reis te betalen. Je hebt zuinig en zuinig en je kunt ook te zuinig zijn en er later spijt van krijgen dat je het niet gedaan hebt toen je de kans had.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten