Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 25 september 2011

Boodschappen week 38

Het was een rustig weekje qua boodschappen. Ik heb uiteindelijk alle 50% groente en fruit aanbiedingen van AH gekocht: een bloemkool, tomaten, paprika, sperziebonen en druiven. Ik heb nu zoveel groenten op voorraad dat ik volgende week echt een stapje terug moet doen, anders kan ik groenten weggooien wegens rot en dat is nu ook weer niet de bedoeling!
Wat heb ik nog over?
Van vòòr week 38: 1 kg winterwortelen, 1 grote spitskool, + 1 kg uien, 1 pompoen.
Van week 38: de bloemkool, 1 pond tomaten, 2 ons sperziebonen, 1 rode paprika
En dan heb ik het nog niet eens over houdbare groenten in de diepvries: sperziebonen, spinazie, boerenkool. Verder heb ik nog een pakje zuurkool in de koelkast liggen.
Ook heb ik nog potten en blikken in de voorraadkast, maar die kunnen lang bewaard blijven.
Nog even een bewaaradvies: uien, pompoen, tomaten en paprika bewaar je niet in de koelkast, maar  buiten de koelkast.

Uitgaven week 38   van 19 - 26 sept 2011
WAT      *=aanbieding    @=afgeprijsd     WAAR PRIJS
bananen, 5 stuks AH 0,99
druiven, 500 gram* AH 1,25
kaas AH 3,48
sandwichspread* AH 0,85
roggebrood @ AH 0,79
brood AH 0,99
suiker, 1.5 kg AH 1,05
leverworst @ AH 0,84
melk AH 2,81
sardines,  2 blikjes AH 0,76
gerookte haring, 2 stuks AH 1,37
boerenkool, diepvries AH 0,45
bloemkool* AH 0,69
rode paprika, 2 stuks* AH 0,78
tomaten, 585 gr AH 0,34
sperziebonen, 645 gr* AH 0,51
yoghurt, 2x halve liter AH 0,78
pasta (Fusili), 1 kg AH 0,90
roomkaas AH 0,66
TOTAAL week 38 20,29

Volgende week in de aanbieding bij AH
witte druiven voor 99 cent
spruitjes 49 cent per pond
broccoli 44 cent per pond
peren 69 cent per kg
trostomaten 59 cent per 5

Bij de C1000 zijn de volgende aanbiedingen:
zuurkool 2 voor 99 cent
appels 79 cent per kg
spitskool 1 euro
Wasa knäckebröd 1+1 gratis
Weide- of meergraneneieren, 1+1 gratis

Mijn ervaring is dat aanbiedingen bij C1000 regelmatig op zijn. Vraag jij wel eens een tegoedbon? Formeel kan het, behalve bij Op=Op aanbiedingen. Maar bij "onze" C1000 is niet eens een servicebalie, waar vraag je dan je tegoedbon?
Ik heb nog nooit een tegoedbon gevraagd, ook niet bij de AH. Misschien toch eens doen?

7 opmerkingen:

 1. Kleine stoofpeertjes (winterjannen b.v.)zijn af en toe in de aanbieding, leuk om heel te presenteren na het koken. Soms heeft een gemeente een straat beplant met peren, wat blijft liggen na de gemeenschappelijke oogst mag je vaak oprapen Bewaren gaat goed, behalve als ze in een emmertje o.i.d liggen. Eierdozen (of die grote voor 24 eieren van de eierboer/winkel) voor grote eieren bieden dan de oplossing. Neusje in het holletje en steeltje omhoog. Ze staan dan bij mij op het blikfruit of potten groenten, werkt prima, want er kan rondom lucht bij. Denk hierbij aan de rietpeer, bewaarperen lagen vroeger op stro, riet, kranten of lattenrekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij de AH heb ik al een paar keer een tegoedbon gevraagd. Dat gaat daar echt heel makkelijk. De bon die je dan krijgt is weer een week geldig, maar als het artikel er op zaterdag weer niet is, dan krijg je gewoon weer een bon voor nog een week langer. Vooral tijdens de hamsterweken vind ik dat handig, want dan zijn op zaterdag de aanbiedingen vaak al op. Bij de C1000 heb ik het wel eens gevraagd, maar nooit gekregen, want dan krijg ik altijd te horen dat het produkt dat ik wil onder de op=op produkten valt. Ook al staat dat er in de folder dan niet bij.
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nieuwe inrichting! Leuk!
  Bedankt voor je reactie op mijn 'smoothies'.
  Fijn dat je het direct snapte!

  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoor vraag ook een te goedbon als de aanbieding op is maar deze kun je bv bij de c1000 pas krijgen op vrijdag/zaterdag terwijl bv op dinsdag de boel al is uitverkocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig dat jouw boodschappenbudget zo overeenkomt met die van mij. Ik zit ook vaak zo rond de 20 euro, sommige weken 30 á 35 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey,
  Wat ik me afvraag is of jullie non-food (champoo, toiletpapier e.d.) ook tot de boodschappen rekenen?

  Verder de vraag of het de bedoeling is zo goedkoop mogelijk te shoppen of wordt er ook rekening gehouden met duurzame producten?

  Groetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Danny: ik zet non-food zelf nooit bij de boodschappen, ik zet bij de boodschappen alleen voeding en drinken.
  Bij mij is het een combi van goedkoop en duurzaam. Duurzaam door bijvoorbeeld vaak vegetarisch te eten en nooit iets weg te gooien en niets te laten verrotten of bederven. Ook ben ik duurzaam bezig door geen dingen te kopen die uit verre landen ingevlogen moeten worden (die laatste producten zijn ook vaak heel duur!)
  Goedkoop door te profiteren van aanbiedingen.

  BeantwoordenVerwijderen