Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 24 september 2011

Het wonderlijke effect van GELD

Soms staat er zulk lekker eten voor mijn neus dat ik ervan moet watertanden. Mijn speekselklieren maken dan meer speeksel aan dan normaal. Een heerlijke warme maaltijd of een smakelijk toetje kan dat effect hebben, maar wisten jullie dat geld dat effect ook kan hebben?

Volgens dit bericht zijn er mensen die dat ook hebben als ze geld zien of iets anders waar ze heel erg naar verlangen. Dan loopt hen het water in de mond. Wonderlijk genoeg schijnt dit vooral op te gaan voor mensen met weinig zelfvertrouwen of een machteloos gevoel.
Zouden ze denken dat die dingen waar ze naar smachten niet voor hen zijn weggelegd?
Toch gek, biologisch gezien is speeksel bedoeld om eten beter te verteren, maar een mooi jurkje, een snelle auto of een smak geld zijn niet bedoeld om op te eten. Hier is de biologie een beetje de weg kwijt.

Ik heb volgens de tandarts van nature een overvloedige speekselproductie. Dat is ook regelmatig te merken aan mijn hoofdkussen. Word ik wakker en heb ik mijn kussen weer eens onder gekwijld! Zou ik dan gedroomd hebben van een bom duiten of een schranspartij?

2 opmerkingen:

 1. Oh help, Ik ben er ook zo eentje, die kwijlt in haar bed. Gek genoeg droom ik nooit van veel geld of schranspartijen. Ik herinner me m'n dromen altijd nog levendig. In m'n dromen ben ik nooit dik, maar altijd slank. Heb jij dat ook? Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op mijn kussen ligt een dubbel handdoek. Als ik ga slapen dan gaat mijn hand eronder. En van het kwijlen kan ik gemakkelijker de handdoek vervangen dan dat mijn kussens iedere keer vervangen moeten worden. En van iets kwijlen?
  Ik heb alles wat ik nodig heb en eigenlijk meer. We zijn bv. met z'n tweetjes maar ik heb wel voor 8 mensen zitruimte in de kamer. De enigste wens die ik heb die heb jij ook en heel veel mensen; gewoon gezond zijn.
  Zonnig weekend.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen