Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 15 september 2012

Nog steeds niet helemaal 100%

Ik voel me wel weer wat beter, maar hoest me de longen nog steeds uit mijn lijf.  Donderdag was ik voor het eerst weer aan het werk. Tijdens een overleg met mijn baas had ik ook een flinke hoestbui. Baas keek op haar horloge en zei: volgens mij is het zo wel genoeg geweest met jouw werkdag. Ga maar lekker naar huis om uit te rusten.
Dat leek me een prima idee, want volgens mij was ik ook niet meer helemaal koortsvrij. En inderdaad, ik had toen ik thuiskwam 38.0 graden koorts. Ik ben lekker in bed gaan liggen en heb gelezen en geslapen. Na 1,5 uur heb ik nogmaals gemeten, toen was de koorts helemaal weg en had ik nog 36.7 graden.
Gisteren weer met mijn moeder naar het ziekenhuis geweest, ze heeft open wonden aan haar benen die wekelijks verbonden en behandeld moeten worden. 's Ochtends eerst op reis met de bus, dan in het verzorgingshuis wat klusjes voor mijn moeder doen: afwassen, planten water geven, administratie bijhouden. En dan met de rolstoel naar het ziekenhuis wandelen. Het is lopend prima te doen, in een kwartier zijn we er wel. Dan daar wachten, mee de behandelkamer in, overleggen met verpleegkundigen etc. Dan ben je in het ziekenhuis zo 1,5 uur verder. Weer terug naar het verzorgingshuis, goed overdragen aan de verpleegkundige daar. Dan snel een boterham en een glaasje water en weer met verschillende bussen terug naar huis. Al met al een "mantelzorg-werkdag" van bijna 7 uren.
Ik merkte echt dat ik niet helemaal fit ben, ik zat er behoorlijk doorheen toen ik thuis was.
Dochter was bij vriend en ik had geen zin om eten te koken voor mij alleen. Ik heb uiteindelijk een salade gemaakt en die met geroosterd volkoren brood gegeten.

Salade:

150 gr ijsbergsla - in reepjes
een tomaat in kleine stukjes
1/3 fijngesneden rauwe rode ui
blikje sardientjes - uitgelekt
wat gedroogde tomaten op olie - fijngesneden
wat kleine blokjes komkommer
een eetlepel mayonaise
een eetlepel yoghurt
een beetje (olijf)olie
Hussel door elkaar en maal er wat zwarte peper overheen.
Je kunt ook ipv geroosterd brood croutons maken door brood in blokjes te snijden en die op een zacht vuurtje in olijfolie te bakken.

8 opmerkingen:

 1. Fijn dat je weer een beetje beter bent en dat je weer aan het werk kunt. Doe rustig aan, dan wordt het vanzelf 100%. Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beterschap, Zuinigaan!
  Ik heb dezelfde vervelende hoest, en voel me al dagen niet helemaal fit. Ook af en toe een beetje koorts gehad. Het gaat nu weer iets beter, maar het is een naar virus!
  Groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beterschap,ik zou wel voorzichtig zijn om in aanraking te komen met je moeder n virus voor n zwak mens kun je beter vermijden.
  preventief goed je handen wassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel verstandig van je baas; gewoon naar huis en uitzieken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijne actie van je baas!

  Ik ben ook al een week niet helemaal fit, de ene dag voel ik me beter dan de andere en het lijkt nu eindelijk weer echt de goede kant op te gaan, maar helemaal vertrouwen doe ik het nog niet.

  Volgens mij heeft half Nederland er last van, maar vervelend blijft het wel. Beterschap nog maar even!

  BeantwoordenVerwijderen