Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 14 september 2012

Seniorenuren zijn toegekend

Gisteren heb ik een brief van de baas van mijn baas ontvangen. Vanaf 6 december 2012, de dag dat ik 60 jaar word, krijg ik per dag 1 vol uur werktijdverkorting. Ik heb vanaf mijn 50e verjaardag al een half uur per dag werktijdverkorting. Er komt nu nog een half uur per dag bij! Het voelt alsof ik al een beetje van mijn pensioen kan genieten: wel geld ontvangen en er helemaal niets voor hoeven doen.

16 opmerkingen:

 1. Dat nemen 'ze' je alvast niet meer af...
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb jij een goede cao zeg. Wij hebben geen cao en krijgen zo'n regeling niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan het totaal van je arbeidsvoorwaarden niet beoordelen, maar dit onderdeel is in ieder geval prima! Wat fijn voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik riep meteen mijn man toen ik las, want hij is 53. Maar hij heeft geen cao, en zegt dat dit voor hem niet opgaat. Balen. Maar fijn voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn voor je. Heb je een langere vrije avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gun het je van harte! Echt fijn voor je.

  Maar de keerzijde van de medaille (nogmaals, ik gun het je van harte!) is wel dat om die reden 50plussers bij de overheid niet meer aangenomen worden voor een baan. Je neemt immers geen persoon meer in dienst die meteen al een verkorte werkweek krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En je hoeft dan ook niet hetzelfde werk in kortere tijd te doen?
  Bij mijn werkgever werd ik alleen maar gepushed om meer pro-actief, innoverend etc. etc. nog een paar modetermen te zijn want anders was ik niet "professioneel". En het viel me al zo zwaar de gewone dagelijkse dingen vol te houden. Als ik niet zo was gepushed had ik het langer kunnen volhouden. Achteraf denk ik dat ze het extres hebben gedaan om van mij af te komen. Ik ben nu wel heel blij van hen af te zijn en heb rust.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op mijn 50e was het inderdaad een sigaar uit eigen doos. Ik moest gewoon harder werken om alles binnen die uren af te hebben.
   Die vraag om pro-actief te zijn herken ik wel, ik werd er heel chagerijnig van! Als je je werk al nauwelijks afkrijgt, hoe ben je dan pro-actief?
   De laatste jaren worden ik gelukkig meer gewaardeerd om wat ik wel doe.

   Verwijderen
 8. Geweldig! Geniet er lekker van! Ik sluit me aan bij bovenstaande: ik hoop voor je dat je niet hetzelfde werk in 7 uur i.p.v. 8 uur moet gaan verzetten...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hier wel een cao,maar niet met zon regeling, bij ons is de tendens steeds meer doen in dezelfde uren .

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lekker zeg! Kun je alvast naar toeleven.

  Groeten Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In de CAO ziekenhuizen vind ik het ook goed geregeld: ik word volgend jaar 55. Ik kreeg al 30 leeftijdsuren per jaar. Dat wordt dan opgeschroefd naar 100. Als fulltimer werk ik ruim 200 dagen per jaar. In feite is het dan ook ongeveer een half uur per dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Echtgenoot krijgt vanaf zijn 57e verjaardag een arbeidsduurverkorting van 2 uur per week. Gelukkig hoorde hij via-via van de mogelijkheid want hij werd er niet door HR op gewezen. Gelukkig was hij er nog op tijd bij want binnenkort wordt de regeling afgeschaft want "er is te weinig belangstelling voor" . Ja, dûh, als je het zo ongeveer geheim houdt ! Groet, Greetje54

  BeantwoordenVerwijderen