vrijdag 15 februari 2013

Inleveren bonus

Volgens dit bericht op NOS.nl leveren politiemensen hun bonus in. Citaat: "Tot de reorganisatie bij de politie verdiende de korpsleiding boven op het topsalaris van 120.000 euro per jaar nog eens tienduizenden euro's extra. Dat varieerde van 25.000 tot 40.000 euro, zegt de politiebond."
Fijn dat deze topmedewerkers bij de politie hun bonus inleveren. Dan gaan ze er wel op achteruit, maar dan verdienen ze nog steeds best veel. Kan die bonus mooi voor andere zaken gebruikt worden. Misschien voor de gewone politieman die ook heel hard werkt en lang niet zo veel verdient. Of een paar extra agenten, zodat de werkdruk verlaagd wordt.
Zou de korpsleiding die bonus nu ook heel erg missen? Ik heb geen idee. Als je eerst een inkomen hebt van 160.000 en dan ineens 40.000 minder krijgt, is dat eerst wel even wennen lijkt mij!
Ik krijg geen bonus en kan hem dus ook niet inleveren.

3 opmerkingen:

  1. Een bonus krijgen man en ik niet maar toch beiden wel eens per jaar een leuk bedrag extra. Winstuitkering, tantieme oid. Krijg jij zoiets niet. Ik ben ambtenaar en krijg dat in december.
    De meeste mensen gaan naar hun inkomen leven dus ik denk dat ze die bonus wel missen maar het zal een luxe probleem zijn. Broer werkte vroegah op een bankkantoor waar veel BN-ers bankierden en ook die stonden regelmatig rood.
    Kirsten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die politiemensen zullen dat echt wel merken hoor. Het lijkt me sterk dat zij al die tijd een uitgavenpatroon hadden van bijvoorbeeld twee keer modaal, en dat ze de rest op een spaarrekening zetten? Vandaag was ik even in een beddenzaak waar bedden van vijf of zesduizend euro verkocht worden. Toen dacht ik nog: wie doet zoiets? Die beddenwinkel schijnt veel BN-ers als klant te hebben, maar er zijn natuurlijk veel meer mensen, in allerlei beroepen, die zich dat kunnen permitteren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Of die er voor gespaard hebben.......... Een bed koop je niet elk jaar, die koop je voor langere tijd. Niet alles in het leven hoeft goedkoop.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.