Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 11 juli 2013

Zo'n zin in vakantie!

Op mijn werk is het enorm druk. Nog een week, dan is het wel klaar waarschijnlijk. Ik ben er hard aan toe. Ik vind het heel fijn dat ik geen vakantiestress heb. Ik hoef nergens naar toe, ik hoef geen vliegtuig te halen, geen trein, gewoon helemaal niets. Een collega van mij gaat met man en kinderen naar New York en trekt van daar uit verder door de VS, heel leuk, maar wel een gedoe. Iedere keer onderdak vinden, gebieden die je niet kent. Een andere collega gaat naar Griekenland, die is nu al alles aan het regelen: hoe koop ik zo in dat ik voorafgaand aan de reis net voldoende verse voedingswaren in huis heb, maar ook weer niet te veel, wat moet ik mee, vergeet ik geen belangrijke dingen? 
Ik kan iedere dag opstaan en dan bedenken: wat zal ik nu eens gaan doen? Een prachtige zomerse dag? Dan ga ik een dagje naar Schiermonnikoog. Mocht ik de bus missen die op 10 minuten hier vandaan vertrekt? Nou dan fiets ik toch gewoon weer naar huis? Dan maak ik onderweg naar huis een leuk fietstochtje langs een toeristische route en dan bedenk ik dat ik een volgende keer toch iets vroeger op moet staan.

12 opmerkingen:

 1. Ik begrijp dat op jouw werk alles sluit? Heerlijk lijkt me dat. Bij ons werkt het iets anders: alles gaat altijd door en in de vakantieperiode moeten degenen die niet op vakantie zijn extra werken om de afwezigheid van de collega's op te vangen... Dus ik heb het altijd een stuk drukker in de zomer en ben daarna meestal ook flink moe... En ook ben ik een groot fan van thuisblijven. Hoewel we dit jaar toch plannen hebben om weg te gaan. Maar omdat we dat vorig jaar ook al gedaan hebben, voorzien we nu al dat we de komende jaren niet meer hoeven... :-) Fijne vakantie. Geniet ervan! Liefs, N(euro)otje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn verhuisd van twee hoog naar een eengezinswoning met tuin en we hebben de vakantie van ons leven in de tuin en rondom huis. Wat een luxe zeg! Daar kan geen all inclusive 5 sterren vakantie tegen op ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit jaar heerlijk 2 weekjes naar frankrijk. En geen stress,gewoon lijstjes maken. Al het etenswaar wat niet op is, mag mee of gaat naar anderen. Alle stoppen gaan om, dus ook gewoon 2 weken lang geen stroom of waterverbruik thuis.
  Maar met wat meer ruimte of goed weer vind ik thuis blijven ook niet moeilijk. Lekker genieten van het strand en de evenementen in de zomer hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. LEVENSKUNST prettige vakantie en om een haar, een mooie dag op Schier zit er best in....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga elk jaar een en soms wel twee keer op vakantie maar vakantiestress ken ik niet. Omdat onze auto tevens ons vakantieverblijf is, wij nooit iets bespreken en ons paspoort, rijbewijs, tandenborstel, twee onderbroeken en een paar slaapzakken altijd klaarliggen en we vaak al rijdend bedenken waar we naar toe gaan begint bij ons de vakantie pas en meteen als we vrij zijn en in de auto stappen!  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat klinkt dat als "echt vakantie".

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij blijven ook graag thuis, gewoon lekker 'aanklungelen' en genieten. Niks geen gesleep met spullen. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij gaan voor 10 dagen naar een hotelletje in Duitsland. Dat is voor ons veel goedkoper dan naar Frankrijk gaan: de kids logeren gratis bij ons op de kamer en in Frankrijk moet je daar extra voor betalen. Het is half pension en ook dat is voor de kids gratis en hoeven we enkel voor ons twee te betalen. Op die manier krijgen we toch een redelijk luxe vakantie voor niet teveel geld.
  Kamperen vorig jaar viel echt tegen! De kids wilden naar huis, en dan is het ook niet fijn meer voor ons.
  Grtz, nina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toevallig ben ik nu tijdens mijn vakantie thuis, maar ik mis het weggaan wel, hoor!
  Ook ik heb geen last van vakantiestress en als we iets vergeten zijn mee te nemen dan koop ik het wel ter plekke, als we tenminste echt niet zonder kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind zowel op vakantie gaan als een staycation heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook! Wij blijven deze zomer thuis, maar moet er niet aan denkn om nooit mee op reis te gaan. Reizen geeft inderdaad wat gedoe (is ook wat anders dan een echte vakantie) maar het schud je zo lekker even los van al die vastgezette waarden en gewoontes.

   Heerlijk vind ik dat. Het houd je blik fris en laat je wat zien van de wereld. Relaxt vertoeven op Franse stranden is overigens ook niet verkeerd, en thuis zijn ook niet hoor, maar de afwisseling van dat alles zou ik echt niet willen missen.

   enne... wij weten op reis of op vakantie nooit waar wij die avond zullen slapen. Dat is nou juist een deel van wat onze vakanties leuk maakt: heerlijk aan de zwerf!

   Verwijderen
 11. O, heerlijk reizen. Voor mij echt de reden om verder zuinig aan te doen. Dichtbij of ver weg, het mag van mij allebei. De reis begint al bij het boeken. Waar zullen we heen gaan, hoe gaan we er heen, hoe lang gaat dat duren, wat is er te doen.

  Thuis is ook prima al hebben we geen echte buitenruimte. Maar het park of de tuin van vrienden voldoet ook.

  De komende zomer staan er vooral veel korte vakanties (2-3 nachtjes) gepland. Dichtbij: op de camping in onze woonplaats tot wat verder weg: Schiermonnikoog. Volgend jaar wil ik weer echt ver weg. Zuid-Amerika of Asie.

  BeantwoordenVerwijderen