donderdag 19 december 2013

Keuzes zorgverzekering

Ik heb vergeleken en ik heb zitten dubben en ik ben er uit! De allergoedkoopste verzekering voor mij was nauwelijks goedkoper dan de huidige verzekering, maar gaf in de aanvullende verzekering ook nèt wat een ander pakket. Ik was er toch niet blij mee, ook omdat niet helemaal zeker was of ik voor de 3 sterren aanvullende verzekering geaccepteerd zou worden bij de nieuwe verzekeraar. Dus heb ik besloten met enige bezuinigingen gewoon te blijven waar ik ben.
Bezuinigingen die ik heb doorgevoerd:
in 1 keer betalen in plaats van maandelijks - dat scheelt €42,13 per jaar
een kleinere tandzorgverzekering - dat scheelt €48,98 per jaar.
Er worden maximaal 33 consulten bij de fysiotherapie vergoed en tot max. 250 euro tandartskosten. Verder krijg ik per 3 jaar €225 korting voor een nieuwe bril + bij bepaalde opticiens nogmaals korting, soms een percentage of soms een bedrag. Aangezien ik binnenkort een nieuwe bril wil, is dat een prettige bijkomstigheid.
Totaalbedrag voor mij per jaar: €1362,16. Omgerekend per maand kom ik dan op €113,51.

Op de nieuwe polis staat helemaal niet wanneer dat jaarbedrag in januari geïnd zal worden. Dat is voor een bedrag van 1362 euro toch wel belangrijk. Ik heb gebeld. De medewerker vertelde dat dit òf aan het begin van de maand òf aan het einde van de maand zal gebeuren. Dat is nogal een verschil!
Moet ik dan de hele maand zo'n 1400 euro extra op mijn bankrekening houden? Nee hoor, ze bedoelde eind december en begin januari.

2 opmerkingen:

  1. Het lijkt me een verstandige keuze, als het financieel toch niet veel uitmaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook wij zijn overgestapt van verzekering maar betalen gewoon per maand.Ik vond het een heel gepuzzel welke voor ons de beste keus was. Fijn dat je het in 1 keer kan betalen en logisch dat je wilt weten wanneer het wordt afgeschreven , het is toch een heel bedrag.

    BeantwoordenVerwijderen