Die croissants en de roomboter waren vooral om mezelf te trakteren, blij dat ik de operatie doorstaan heb! Heerlijk, met een schraapje roomboter en een plakje kaas. Jammie!
Week 41 van 6-13 okt '14 | ||
*=aanbieding, @=afgeprijsd | WAAR | PRIJS |
FRUIT | ||
peren, 3 stuks* | AH | 0,48 |
ONTBIJT EN LUNCH | ||
roomboter | Supercoop | 1,09 |
croissants | Supercoop | 1,10 |
leverworst | Aldi | 0,62 |
6 eieren @ | AH | 0,81 |
kaas, belegen, plakken* | AH | 2,83 |
smeerkaas, 2 kuipjes 15+ met tomaat en olijf @ | AH | 0,98 |
melk, 2 liter | Aldi | 1,30 |
bosbessenjam, 2 potten* | AH | 2,32 |
WARME MAALTIJD | ||
broccoli, 540 gram | AH | 0,42 |
rode paprika, 2 stuks | Aldi | 0,65 |
grote komkommer | Aldi | 0,49 |
basilicum in pot | Aldi | 0,99 |
kaasblokjes in olie | AH | 2,19 |
chilibonen, 3 blikken à 400 gram* | AH | 1,78 |
tonijnstukken in olijfolie, 3 blikken* | AH | 3,00 |
sardines, 2 blikjes | Aldi | 1,38 |
vissticks, 15 stuks | Aldi | 1,55 |
LEKKERS | ||
eierkoeken | AH | 0,89 |
TOTAAL week 41, oktober '14 | 24,87 |
Deze week erg weinig fruit gekocht, ik heb vooral uit de voorraad gebruikt en ik moet bekennen dat ik ook niet elke dag 2 stuks fruit at. Op mijn werk heb ik vaste "fruitmomenten" maar dat loopt als ik thuis ben toch anders. Aan eiwithoudende levensmiddelen kocht ik kaasblokjes, bonen, tonijn, sardines en vissticks. Bijna alles staat nog in de voorraad.
Ik had heel veel zin in lekkers, om niet heel erg uit de bocht te vliegen, heb ik eierkoeken gekocht. Vetarm en wel lekker, maar niet 'alles-moet-in-één-keer-op' lekker en niet heel erg bomvol calorieën.
De 15+ smeerkaas was afgeprijsd, ik snap nu waarom, het was smerige smeerkaas. Het zag er niet uit en het smaakte niet lekker. Geen aanrader, wel vetarm.
Fijn dat de operatie achter de rug is. Groot gelijk dat je jezelf even trakteert hiervoor!
BeantwoordenVerwijderenIk krijg van eierkoeken altijd zo'n vieze nasmaak. Heb jij dat niet?
Ik vind eierkoeken ook een vieze lucht en smaak hebben, kan komen dat er baking soda is gebruikt om te rijzen.
VerwijderenZelf maken is veel lekkerder en dan met bakpoeder en een drupje citroensap, bovendien kan je dan maken met minder suiker.
In eierkoeken uit de fabriek wordt vaak ammonium= ammoniak toegevoegd als rijsmiddel, vandaar die vieze smaak en geur. Overigens, eierkoeken zijn dan misschien wel vetarm maar echte suikerbommen. Ik geloof wel 4 suikerklontjes per koek en dus echt niet zo caloriearm. En suiker is schadelijker dan vet, dus dan liever een rijstewafel met kaas of inderdaad desnoods een croissant met roomboter. Ik wens je een spoedig herstel zuinigaan en succes met de volgende operatie, Leontine
BeantwoordenVerwijderenVoor de lekker en niet zo slecht kan je beter oliebollen eten dan eierkoeken. Sinds SonjaBakkeren denken veel mensen dat eierkoek zo gezond is, maar dat is niet waar. Google het maar eens.
BeantwoordenVerwijderenVoor nu, gewoon lekker opeten, je hebt het verdiend.
Zelf maak ik op van die thuisdagen een bak fruitsalade, een appel,banaan,sinaasappel en wat stukken perzik uit blik(en wat sap uit dat blik) zorgen voor een enorme bak fruitsalade.Daarmee kom ik wel aan mijn drie keer fruit per dag, en ik heb steeds wat tussendoor te snacken.
Groet,Greet