Ik weet niet hoe ik het doe, maar ik overschrijd de laatste tijd nog maar zelden het budget van 30 euro.
Week 14 van 4 - 11 april '16 | ||
*=aanbieding, @=afgeprijsd, | WAAR | PRIJS |
FRUIT/NOTEN | ||
blauwe bes, diepvries * | AH | 1,36 |
bananen | AH | 1,00 |
ONTBIJT EN LUNCH | ||
brood | AH | 1,19 |
2 luxe pistolet * | AH | 1,12 |
oude kaas* | AH | 2,34 |
jong belegen kaas | AH | 2,92 |
zuivelspread | AH | 0,49 |
melk | Jumbo | 1,09 |
houdbare melk, 2 liter * | AH | 0,99 |
roomboter, 2 pakjes * | AH | 2,26 |
WARME MAALTIJD | ||
radijs, 2 bosjes* | AH | 1,38 |
sperziebonen, diepvries | Jumbo | 0,59 |
peterselie | AH | 1,00 |
crème fraîche | AH | 0,39 |
kokosmelk | AH | 0,73 |
worst | AH | 0,89 |
LEKKERS/diversen/tussendoor | ||
limonadesiroop, suikervrij, 2 flessen | Jumbo | 3,50 |
TOTAAL week 14, april '16 | 23,24 |
De luxe pistoletten (2 keer zo groot als een normale en van ander brooddeeg) waren heerlijk! Met roomboter, groene olijven (voorraad), gedroogde tomaten op olie (voorraad) peterselie en een plak oude kaas waren ze om je vingers bij af te likken! Een
------------------------------------------------------------------------------------
Week 13 van 28 mrt/ 4 april '16 | ||
*=aanbieding, @=afgeprijsd, | WAAR | PRIJS |
FRUIT/NOTEN | ||
appels 5 stuks | AH | 0,76 |
bananen 5 stuks | Aldi | 1,05 |
ONTBIJT EN LUNCH | ||
melk | AH | 1,09 |
blauwe kaas | AH | 1,69 |
melk, 2x 1 liter | Aldi | 1,18 |
roggebrood | AH | 0,95 |
4 maïs eieren @ | AH | 0,77 |
zuivelspread | AH | 0,49 |
WARME MAALTIJD | ||
uien, 2 kg | Aldi | 1,29 |
courgette, 2x = totaal 625 gram | Aldi | 1,18 |
komkommer 600 gram | Aldi | 0,59 |
augurken, grote pot | Aldi | 0,79 |
tomatenpuree, 4 kleine blikjes | AH | 0,48 |
olijven, 2 potjes | AH | 0,88 |
groene pesto | Aldi | 0,89 |
gember, vers, 130 gram | AH | 0,68 |
2 zoute haringen | AH | 2,00 |
roeryoghurt, 2 bekers | AH | 0,78 |
LEKKERS/diversen/tussendoor | ||
magnum mini | AH | 2,52 |
paaseitjes, gevuld, 2 zakjes | Aldi | 2,00 |
TOTAAL week 13, mrt/april '16 | 22,06 |
Die afgeprijsde paaseitjes waren erg verleidelijk. Ik heb me ingehouden en 2 zakjes à 150 gram gekocht.
-----------------------------------------------------------------------------------
Week 12 van 21 - 28 mrt '16 | ||
*=aanbieding, @=afgeprijsd, | WAAR | PRIJS |
FRUIT/NOTEN | ||
vijgen | AH | 1,19 |
ONTBIJT EN LUNCH | ||
4 harde broodjes, 2 bruin en 2 wit | Lidl | 0,80 |
roomboter | Lidl | 0,95 |
roomboter | AH | 1,01 |
roomkaas | Lidl | 0,49 |
oploskoffie | AH | 1,49 |
melk | AH | 1,09 |
WARME MAALTIJD | ||
komkommer (650 gram) | Lidl | 0,65 |
venkelzaad | AH | 1,98 |
puntpaprika, 2x2 stuks (400 gram) | AH | 2,00 |
surimisticks | AH | 0,79 |
haringfilet, gerookt | AH | 2,36 |
chorizo | AH | 1,89 |
blauwschimmelkaas | Lidl | 1,59 |
mayonaise | Lidl | 1,09 |
kokosmelk | AH | 0,73 |
LEKKERS/diversen/tussendoor | ||
crackers | AH | 0,55 |
TOTAAL week 12, mrt '16 | 20,65 |
Nu denk je misschien: eet Zuinigaan wel genoeg groenten? Wat is nou een komkommer en twee puntpaprika's voor een hele week? Lief van je dat je zo bezorgd bent. Als ik het gemiddelde van deze 3 weken bereken, dan kom ik op 249 gram per dag. En herinner je je nog week 10, toen ik in één week 4705 gram groenten kocht? Behalve de rode uien en de witte kool is alles dat ik die week kocht al wel een tijdje op. Van de uien en de kool gebruik ik nog steeds.
Wat handig dat die witte kool nog zo lang meegaat!
BeantwoordenVerwijderenHuisvlijt
In de koelkast bewaren en afzonderlijke bladeren gebruiken. Dus niet aansnijden, maar blad voor blad gebruiken, dat doe ik ook met Chinese kool en groene kool.
VerwijderenIk ben net blijven haken bij het stukje over die lekkere luxe pistoletjes met olijven, tomaajtes, roomboter en oude kaas...Hmmm je brengt me op ideeën, ik ga mijn keuken ook eens induiken; is bijna lunchtijd ;)
BeantwoordenVerwijderenIk heb dat bewaren en alleen de buitenste bladeren een keer gedaan met een grote Chinese kool. Daar moest ik het laatste stuk van weggooien omdat hij van binnenuit begon te rotten.
BeantwoordenVerwijderenHet valt me op dat je uitgaven nog steeds heel laag zijn, terwijl je een tijdje geleden besloot de teugels wat te laten vieren. Het is kennelijk een gewoonte geworden?