donderdag 4 augustus 2016

Steeds meer pageviews!

Een week geleden schreef Consuminderen over haar pageviews in de afgelopen 6 jaar. 
Ik vond vooral het statistiekje dat ze er bij had gezet heel leuk. Bij haar zitten er in deze statistiek diepe dalen. Bij mij is de statistiek veel geleidelijker.


Mijn statistiek begint in september 2011, op dat moment ben ik van web-log overgestapt naar blogger.
Tot nog toe is het aantal pageviews nog gestaag groeiende.
Het aardige is dat januari altijd een piek geeft (rode streepjes in de statistiek) en dat juli altijd een dip geeft in het aantal pageviews (gele streepjes).
Voor mij is de dip heel verklaarbaar, want dan zijn mensen op vakantie, maar waarom januari zorgt voor een top is mij niet duidelijk.
Ik kan me bijna niet voorstellen dat het te maken heeft met goede voornemens of zo.
Heb jij een verklaring?

10 opmerkingen:

 1. Je hoort vaak dat mensen in december erg veel uitgeven. Ik denk toch dat er in januari mensen gaan zoeken op het internet, omdat ze zuinig aan willen doen. :-) Dan heb je volgens mij ook nog eens een heel slim gekozen blognaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het helemaal met Jantine eens. Jouw blognaam trekt mensen. Yasr

  BeantwoordenVerwijderen
 3. December is inderdaad vaak een dure maand en in januari moet de broekriem bij veel mensen aangetrokken worden... Ook letterlijk... Ik heb het in mijn bedrijf in januari super druk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk die gekleurde stipjes bovenaan. En dat je hem rechts hebt afgekapt, zodat de rechte lijn naar beneden over de maand augustus onzichtbaar is.

  Je schreef ooit over de Russische spam en dat je schoonzoon daarnaar heeft gekeken. Heb jij nog veel Russen die meekijken? Las bij een ander blog dat die echt waar 600 Russen op één dag over de vloer had gehad.

  Ik heb wel Russen, maar een miniem aantal in verhouding.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad zo dat de statistiek in het begin van de nieuwe maand naar beneden duikt, maar ik heb niets afgekapt, ik heb de statistiek op 31 juli gemaakt.
   Geen Russen meer hier de laatste tijd.
   In vergelijking met Nederlandse en Belgische pageviews bijna niets, namelijk 0,63%

   Verwijderen
  2. Dat is een net aantal. Bij mij ontwijkt dat niet veel van jouw aantal Russen. Ik heb het nu niet nagekeken. Maar veel is het niet.

   Verwijderen
 5. Een saaie maand na alle feestdagen in december en de mensen daardoor huiselijker en meer op het www?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi grafiekje! Ik ben pas in juni begonnen, dus dan is het nog wat moeilijk te zien of er in juli echt een dip is he :-) Ik las het ook op andere sites, dat juli een mindere maand is, en januari juist heel goed. Misschien is het ook wel omdat mensen dan veel binnen zijn en daarom meer blogs lezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat denk ik ook. In juli was het vrij zomers weer. Dan zit je toch minder met een kleedje op de bank blogs te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.