Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 2 oktober 2016

Tabbladen inkomsten en vaste lasten bijgewerkt!

Het was al weer geruime tijd geleden dat ik de tabbladen had bijgewerkt.
Ben je benieuwd naar de nieuwste cijfertjes, klik dan op de tabbladen bovenaan deze weblog!

5 opmerkingen:

 1. Mijn maandelijkse vaste lasten zijn Iets lager alleen is dat bij mij exclusief zakgeld. Persoonlijk vind ik zakgeld ook geen vaste last. Mijn hypotheek is hoger. Verder heb ik sportschool en vaste maandelijkse goede doelen. Andere dingen (tv internet gemeentelijke belastingen waterschap autoverzekering autobelasting ziektekosten verzekering ) zijn bij mij lager. Fijn he z'n lage lasten. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt voeding en schoonmaakmiddelen ook als vaste last beschouwen. Op gebied van zuinigheid is zij een lichtend voorbeeld en moet ik de eerste nog tegen komen die hieraan kan of wil tippen.

   Verwijderen
  2. Klopt. Ik zie vaker grote verschillen in wat iemand als vaste lasten beschouwd. Daarom is het vaak appels met peren vergelijken. Als er een noodzaak is te bezuinigen is het zaak goed te kijken of vaste lasten wel echt vast zijn. Ik zou mijn vaste lasten van rond de €700 (inclusief bruto hypotheek) nog kunnen beperken maar zie daar geen noodzaak toe. Ik zou ook qua variabele lasten met minder toe kunnen maar wil dat niet en hoef gelukkig ook niet. Ik houd van regelmatig nieuwe kleding. Uit eten. Vakanties. Eet meeste biologisch. Mascha.

   Verwijderen
  3. Ik vind dat boodschappen er ook bij horen! Daar heb je toch ook een vast budget voor?

   Verwijderen
 2. Dit zijn echt mijn favoriete blogs, als alles weer is bijgewerkt! Ik ga gelijk even lekker snuffelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen