Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

dinsdag 27 maart 2018

Op de valreep nog een salarisverhoging!

In principe heeft mijn bedrijfstak een nieuwe CAO! Deze keer heeft de CAO echte salarisverhogingen voor ons in petto! In het afgelopen jaar was er geen loonsverhoging, alleen was er in november eenmalig een bedrag van 500 euro bruto voor diegenen die fulltime werkten. In mijn geval ging het om 300 euro bruto.

Nu dus per september een loonsverhoging! Die bedraagt 2,5%, als ik dat bereken over mijn netto loon, dan zou deze verhoging betekenen dat ik ongeveer €43 euro per maand meer ontvang. Ook nu weer een eenmalige uitkering, in juni dit jaar, deze keer 400 euro bruto op fulltime basis, voor mij dus, omdat ik 3 dagen per week werk, 240 euro bruto.

De nieuwe CAO voorziet ook in april 2019 in een loonsverhoging, deze keer 2,4% en in juni 2019 nogmaals een eenmalige uitkering van 400 euro voor de fulltimers, maar dan ben ik al met pensioen, dus dat gaat helaas mijn neus voorbij, maar het is natuurlijk fijn voor mijn collega's!

8 opmerkingen:

 1. Wat een bof! Onze laatste loonsverhoging dateert alweer van een paar jaar geleden, 1%, en de onderhandelingen liggen al lange tijd stil, dus we verwachten niet er op korte termijn iets bij te gaan krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is toch een leuk bedragje om extra te krijgen! Fijn zeg!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, dat is toch weer mooi meegenomen! Ik ben zowel voor mezelf als bij mijn loondienstbaan helaas niet aangesloten bij een CAO. Nu kan ik mezelf wel loonsverhoging geven, maar dat is toch een beetje een broekzak/vestzak verhaal...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik verhoog mn uurtarief alleen in januari. maar ja dat is anders als zzper ;)
  mn man heeft vorig jaar cao looonsverhogingen gehad. idd ook in stapjes. en dit jaarbruto 150 erbij 4 wekelijks :) toch weer fijn al die "beetjes" er steeds bij

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi meegnomen! Volgens mij krijg ik niks erbij dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Da's mooi. Bij mij €8.00 naar beneden��

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is een mooie verhoging. Jammer dat we in Nederland de pensioenen niet meer op het eindloon baseren. Dan had je er in je pensioen ook nog profijt van gehad.
  Maar nu nog maar een paar weken werken toch?

  BeantwoordenVerwijderen