donderdag 20 september 2018

Hoe is het nu met de moeheid?

Een klein beetje beter, maar nog niet veel. Ik ben sinds mijn melding hier over vermoeidheid nog veel meer verkouden geworden. Ik moest heel erg hoesten, zo zeer dat mijn lijf, zeker mijn romp, veel pijn deed. Volgens mij gewoon spierpijn van die ongewone beweging die hoesten voor mij is.
Iedere hoestbui is nog steeds heel pijnlijk.
Daarnaast heb ik licht incontinentiemateriaal nodig door die hoestbuien. Ik pies regelmatig een beetje in mijn broek! Heel vervelend! Ik weet dat het tijdelijk is, zonder hoestbuien heb ik er geen last van.

En mijn energie? Ik red het nét om naar mijn werk te blijven gaan. Ik heb geen koorts, dus ziek melden heb ik daarom niet gedaan. Wel ga ik heel vroeg naar bed en slaap ik lang en ga ik niet tot 's avonds laat films, documentaires of series kijken.

Er is inmiddels een opvolger, een erg jong mens met helemaal geen werkervaring, niet binnen de organisatie en ook niet daarbuiten en totaal geen idee van alles wat hij/zij moet doen, afgezien van wat er in de advertentie stond.
Ik ga mijn opvolger vandaag ontmoeten. Ik ben benieuwd of ik er vertrouwen in kan krijgen dat deze wisseling zonder problemen verloopt. Ik had veel liever iemand gehad die ongeveer hetzelfde werk al binnen de organisatie doet, maar daar heeft mijn baas niet voor gekozen, ik had geen inspraak.
Ik weet dat de keuze absoluut niet unaniem was, maar tja, ik moet het er mee doen.
En in de toekomst natuurlijk al mijn collega's, want zo lang hoef ik er niet mee te werken.
Ik heb duidelijk aangegeven dat ik geen tijd heb om iemand uitgebreid in te werken. Dat inwerken schijnt voornamelijk uitbesteed te worden.
Ik hoop dat ik me snel weer wat fitter voel!

14 opmerkingen:

  1. Hopelijk voel je je snel wat beter. Je niet fit voelen is gewoon niet fijn en kost enorm veel energie!

    Wat betreft je opvolger, aan de andere kant goed dat ze een starter ook zo'n functie gunnen. Ze moeten ergens de ervaring op doen dus op dat gebied vind ik het mooi dat het bedrijf er vertrouwen in haar heeft.
    Wat betreft jou gemoedsrust daarin, ik denk dat je het naast je neer moet leggen, benut de tijd op een fijne en leuke manier met haar om haar voor zover mogelijk in te werken. En leg je neer, bij de toch ook wel mooie keuze, die het bedrijf gemaakt heeft om een starter deze kans te gunnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Joh, iedere wijze uil is ooit een uilskuiken geweest. Wees blij dat er jongelui zijn die het werk overnemen, zij kunnen normaal weer jaren mee! Gebrek van scholen dat jongeren te weinig ervaring met werkveld opdoen, maar een kans voor het bedrijf: ze kunnen diegene volledig hun werkwijze eigen maken en hoeven niks af te leren!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het klinkt hard,maar het is niet jouw verantwoordelijkheid meer,als je met pensioen bent. Beterschap met het hoesten en de vermoeidheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ach, iedereen moet ergens beginnen. Als jij je taken en werkzaamheden goed vastlegt, dan kan die persoon ook na jouw vertrek een soort naslagwerk raadplegen.

    Supervervelend dat je nog steeds niet lekker bent. Het zou miss fijn zijn als zometeen dit traject achter de rug is je pensioen begonnen is. Dit lijkt een beetje zo'n twilight zone tussen werken en pensioen in. Sterkte en succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beterschap en wees blij dat er inmiddels iemand is. Het is de keuze van het bedrijf en het het is niet aan jou hoe ze daarmee verder gaan als je weg bent. Focus je op je afscheid, je gaat een nieuwe fase in je leven tegemoet. Bedenk wat je wil gaan doen!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat iemand geen werkervaring heeft hoeft geen probleem te zijn hè? Iedereen begint zonder werkervaring!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Geniet ervan dat je de verantwoordelijkheid voor een goede uitvoering van de werkzaamheden uit handen is genomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Misschien even langs de huisarts voor een kleine check-up. Maak je inderdaad niet langer druk om je opvolging. Niet meer jouw pakkie-an.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Beterschap en geniet gewoon van je laatste buitenshuiswerkweken! Ook ik ben ooit met werken begonnen zonder ervaring en heb vanaf mijn zestiende tot mijn zesenzestigste verschillende banen gehad en het kwam altijd goed 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Snap je wel jou toko hart en ziel heb je erin gelegd maar nu is het tijd om het stokje over te dragen.. Maar probeer het zo te zien ook wij stonden zo aan het begin van onze carrière en wat is het dan fijn als daar oudere en wijze collega's zijn die lief alles uitleggen al moet het soms 3 x. En vooral ook positief blijven je leert het wel en kom we gaan thee halen. En komt het ook niet door je vermoeidheid dat je wat negatief hier naar kijkt? Beterschap en wijsheid gewenst. Mina

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Soms worden functies helemaal niet ingevuld, maar verdeeld onder de collega's, dat is pas een rot gevoel. Alsof je al die jaren voor niets naar je werk bent gegaan.
    Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Kijk je goed uit met je longen? Je hebt astma, toch? Vaak heb je dan gevoeligere longen waar dan snel een bacteriële infectie in kan ontstaan. Bij twijfel even naar de huisarts, zou ik zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo lang ik geen koorts heb, denk ik dat het wel wat meevalt. Ik heb op aanraden van de huisarts de astma medicatie verhoogd.

      Verwijderen
  13. Ik bewonder je betrokkenheid en verantwoordelijkheid, maar het is jouw probleem niet meer. Laat het los. Denk aan je gezondheid en concentreer je op je nieuwe levensfase.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.