vrijdag 10 mei 2019

Een nieuwe rits in de zomerjas

Geruime tijd geleden kocht ik twee zomerjassen bij een postorderbedrijf, een beige en een marineblauwe. Meestal koop ik maar 1 tegelijk, maar die keer kocht ik zo maar twee jassen.
Waarom?
Ik weet niet meer waarom, ik denk dat het uitverkoop was en ik uit die twee jassen de leukste wilde kiezen en de andere terugsturen. Ik heb ze beide gehouden omdat ik ze allebei wel mooi vond en niet te duur.
Helaas ging na nog geen twee jaar de rits van de marineblauwe kapot. Het was te laat om verhaal te halen bij de leverancier en ik besloot de rits te vervangen. Alleen, het kwam er maar niet van: te druk met werken en ik had nog twee bruikbare zomerjassen, dus de noodzaak was er ook niet zo zeer.
Maar ik vond dat het er nu maar eens van moest komen. Ik heb door mijn pensioen meer tijd dan ooit, dus tijd zat om werk te maken van het vervangen van de kapotte rits! 

Het is voor mij niet eenvoudig een rits te vervangen, ook al ken ik de wegknip-oplossing van de oude rits. Lees ook hier in een oud blog-bericht over het vervangen van een rits.
Afgelopen dinsdag heb ik de stap gewaagd en de rits met succes vervangen. Ik ben zeer tevreden over het resultaat. Dat er een nieuwe rits in zit, is vrijwel niet zichtbaar. Kosten van de rits: €5,95

6 opmerkingen:

 1. Knap gedaan! En ik ben erg verrast door de prijs van de rits. Ik dacht dat een rits voor een jaar zo wel twintig euro zou kosten. Die van jou is echt niet duur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een degelijke metalen deelbare rits van het merk YKK. Daar heb ik goede ervaringen mee. De kosten vielen mij ook reuze mee!

   Verwijderen
 2. In een jas doe ik dat ook wel zelf, soms ook uit voorraad uit oude kledingstukken gepeuterd. Maar broeken breng ik wel weg, dat lukt me niet goed en dan is het zonder om het te verpesten, dan heb ik het laten doen er wel voor over bij een fijne broek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig heb je een goede naaimachine. Het camoingstoeltje ging kapot. Voordat dat gerepareerd werd! De juiste stof, drie winkels, de extra stevige draad (andere stad dorp) andere naald in de naaimachine en toen ging de spoel kapot, het metalen voetje brak.
  Kocht deze week een andere machine. Alle info opzoeken, drie naaimachinewinkels af. Nu heb ik een degelijke machine. Maar nu heb ik even andere dingen te doen.
  Soms is het voordeliger om iets te laten repareren.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap dat je het gedaan hebt, je hebt niet alleen de rits vervangen maar ook ervaring opgedaan voor eventuele naaiklussen. Zelf doen is goedkoper en goed voor je zelfvertrouwen. Gelukkig ben ik heel handig met naaimachine en vind het nog leuk ook.
  Wens je een hele fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik haat het inzetten van ritsen in een gekocht kledingstuk. Zelfgemaakte jassen, broeken etc. geen probleem, gelukkig! Laatst heb ik een twee-weg rits in een regenjas laten zetten bij een naai-atelier. Kosten 17,50 incl. rits dus niks te duur!

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.