zondag 5 mei 2019

Energieverbruik in de afgelopen week

Ik kwam maandagochtend 29 april weer thuis, toen heb ik de meterstanden genoteerd. Anders noteer ik de meterstanden op zondagmiddag rond vijf uur, maar toen was ik nog in Drenthe.  Het verbruik is dus nu iets korter dan een week. Het is koud voor de tijd van het jaar, normaal gesproken zou ik nu nauwelijks stoken, maar dat is nu niet zo.

Wat verbruikte ik in de afgelopen week?

Mijn gebruik in de afgelopen week (week 18):

GAS ->   6,4  m3.
In week 17 gebruikte ik 0 m3 (wegens vakantie in Drenthe).

STROOM ->  12  kWh
In week 17 gebruikte ik 5,27 kWh. Dat is dus het verbruik als ik niet thuis ben (koelkast, wekker, modem en dergelijke)

Wat kost dat verbruik van deze week? 
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 71 cent per m3 gas en 24 cent per kWh: €7,42
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten, zoals vaste leveringskosten en netwerkbeheerkosten komen daar nog bij.

4 opmerkingen:

  1. Ah, leuk om je ondergrens van verbruik zo te weten.
    Modem zet ik zelf uit als ik wegga.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar wat als je het tijdelijke met het eeuwige gaat verwisselen? Dan heb je al die tijd in de kou gezeten en je kinderen genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik begrijp je reactie niet. Wanneer heb ik in de kou gezeten volgens jou? Ik kan me niet herinneren dat ik in de kou gezeten heb.

      Verwijderen
    2. Je kunt heel goed wennen aan wat lagere temperaturen als je je er goed op kleedt. Heb je gezien Maxima en Willem Alexander gisteravond bij het bevrijdingsconcert aan de Amstel de hele avond buiten in de kou zaten bij een temperatuur van een paar graden boven nul? Dat is pas echt in de kou zitten, maar blijkbaar hadden ze er dat er wel voor over samen met duizenden anderen.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.