woensdag 1 mei 2019

WOZ waarde bekend

Sinds gisteren is de WOZ waarde van mijn huis bekend en dus ook hoeveel belastingen ik in dit jaar moet betalen. Midden in de nacht, om twee uur, verscheen ineens een bericht in de berichtenbox van MijnOverheid. Het gaat om waterschapslasten en gemeentelijke belastingen. In totaal moet ik dit jaar €888,- betalen en dat mag in 10 termijnen van €88,80. Omdat eind mei begonnen wordt, lopen de automatische incasso's t/m februari 2020.

De WOZ waarde van mijn woning is nu €156.000,-. Vorig jaar €151.000,-, twee jaar geleden €131.00,- en drie jaar geleden was de WOZ waarde nog €126.000,-.

Zou mijn woning in drie jaar tijd echt 30.000 euro in waarde gestegen zijn?  Ik vind het veel geld!
Nou ja, in het kader van de compensatie waardedaling die volgend jaar uitgekeerd wordt, is het niet zo slecht. €156.000,- x 2,6 % is ruim 4000 euro wat ik mag incasseren komend jaar  (Klik op de link voor meer info over de waardedaling) . 

Nu bekend is hoeveel mijn waterschapsbelasting en gemeentelijke belasting bedragen, ga ik mijn overzicht van mijn vaste lasten weer eens even bijwerken. Een update komt morgen.

4 opmerkingen:

  1. Wat is 'compensatie waardedaling'? Nooit van gehoord..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klik op de link, dan kom je op mijn bericht over de compensatie waardedaling in verband met de gas-aardbevingsproblematiek in de provincie Groningen.
      Alle woningen zijn minder in waarde gestegen vanwege mogelijke aardbevingsschade in het verleden en in de toekomst. Daarvoor worden huiseigenaren volgend jaar gecompenseerd.

      Verwijderen
  2. Ook in mijn regio stijgen de WOZ-waardes de pan uit; we wonen nog niet zo lang in ons huis, maar de waarde is al gestegen van 275.000 naar 325.000 euro in vier jaar tijd. Belachelijk, maar deels natuurlijk vanwege de oververhitte huizenmarkt waarbij mensen teveel gaan bieden. En aangezien we nog jaren in dit huis blijven wonen, hebben wij daar voorlopig ook niet zoveel aan!

    Vrienden van ons hebben rente-opslag op hun hypotheek, en hebben deze recent kunnen verlagen nu ze door de waardestijging van hun woning een lager percentage woonschuld hebben. Bofferds.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk dat je je lastenoverzicht gaat bijwerken. Vind ik altijd interessant om te lezen.
    Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.