zaterdag 11 april 2020

De paasboodschappen in de afgelopen week

Tegenwoordig haal ik maar zelden meer mijn budget van 35 euro per week, ook deze week niet, toen ik op woensdag mijn boodschappen deed.
Waarom?
Ik kocht maar weinig.
Geen fruit, toen ik naar de  winkel ging had ik nog 12 sinaasappels in de groentelade van mijn koelkast liggen. Die moeten eerst maar eens op!
Ook weinig groenten, ik heb nog wat liggen en ik wil eens wat diepvriesmaaltijden opmaken. Die kunnen niet eindeloos bewaard worden. Gisteren at ik pompoen met ui, rijst en vegagehaktballetjes uit de vriezer. Er zijn nu nog 2 bakken diepvriesmaaltijd van 1 liter over. Die maak ik binnenkort ook op!
Verder had ik nog de paprika's en kerstomaatjes van de afgelopen week liggen.
Ik zou aardbeien kopen, maar die waren er niet. Niet erg, ik kan in de komende weken vast nog wel eens aardbeien kopen.
Verder wilde ik tulpen kopen, maar ik kreeg deze week een boeketje van mijn buren. Dat was om mij te feliciteren met de geboorte van mijn jongste kleindochter, toen waren nieuwe bloemen dus overbodig geworden.

4 - 11 april '20


*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
Voeding
avocado* AH 1,25
kaas* @ AH 1,79
brood AH 1,49
paasbrood* AH 1,99
marmite, 2 potten* AH 4,78
haringfilet, gerookt AH 2,13
2 komkommers* AH 0,99
1 hele kropsla AH 0,69
Snacks/ hapjes
250 gram chocolade paaseitjes* AH 0,73
200 gr chocolade paaseitjes macchiato* AH 1,14
olijven, 3 bakjes* AH 4,99
Dranken
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN 21,97
Diversen
TOTAAL 21,97

3 opmerkingen:

  1. Aan het eind vd middag ging ik bij de liedel boodschappen doen en er was nog maar heel weinig groente! Nog nooit meegemaakt. En de bloemkool die er wel was was 2.50 dat wasme nu net te duur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een goed idee om wat vriezermaaltijden op te maken! Zelf heb ik hier onder meer nog zelfgemaakte erwtensoep in mijn vriesvak! En winterrisotto van een verspakket van AH. De komende tijd wissel ik verse maaltijden en eigengemaakte diepvriesmaaltijden met elkaar af.

    Het gerecht met pompoen en vegetarische gehaktballetjes lijkt me lekker.

    Ik wens u goede paasdagen!

    In ieder geval ga ik de komende tijd zoveel mogelijk uit mijn voorraad koken, en indien nodig haal ik er vers bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat lief, van de buren! Wij hadden veel groenten ingeslagen - wil ook niet te vaak naar de supermarkt - maar gisteravond stond de buurvrouw met van alles voor de deur dat ze zelf niet lustte. Nu zitten we dubbel goed. Het zijn gelukkig dingen die langer houdbaar zijn, zoals een kool. En anders maken we flinke porties en vriezen we een deel in.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.