woensdag 22 april 2020

Genieten van het buiten zijn

Het lijkt er op dat we de komende maanden alleen kunnen genieten aan de Costa del Tuinesië, op Gran Balkonia, aan de Costa del Zolder of in Saint-Souterrain met zo nu en dan een éénpersoons uitstapje naar buiten.

Ondanks de 1,5-metermaatschappij valt er buiten nog veel te genieten! Gisteren bijvoorbeeld heb ik gelet op de soorten vogels die ik onderweg op de fiets kon waarnemen:

Knobbelzwanen, bron foto: wikipedia
- Knobbelzwanen: zwemmend, broedend, vliegend boven mijn hoofd (wat een herrie zeg!) Ik heb er zeker 6 gezien!

Blauwe reiger, bron foto: wikipedia
- Blauwe reiger, twee zag ik er, roerloos loerend op vissen
Grote Canadese gans, bron foto: wikipedia
- een paar grote Canadese ganzen
- grauwe ganzen
- witte ganzen

Aalscholver, bron foto: wikipedia
- een aalscholver, die op zijn kenmerkende manier zijn veren liet drogen.
- scholeksters
- kraaien
- kauwtjes
- houtduiven
- meeuwen
- meerkoeten
- eenden
- eksters

Vlaamse gaai, bron foto: Wikipedia
- een Vlaamse gaai

Heel leuk, zo veel vogels!

11 opmerkingen:

  1. Schitterend! En het is inderdaad heerlijk genieten van de natuur op dit moment!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is misschien wel het "positieve" aan deze situatie": mensen krijgen weer oog voor dingen waar ze anders niet bij stil staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige fotos
    Er is zoveel moois nog te zien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De foto's zijn van Wikipedia. Ik heb onderweg alleen mijn mobiel bij me. Onder het fietsen mag ik die niet gebruiken en de kwaliteit van de foto's is minder hoog dan op Wikipedia.

      Verwijderen
  4. Je boft dat je dichtbij een mooi gebied woont waar iets te genieten valt. In combinatie met stralend voorjaarsweer is dat heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ook de tuinvogels zijn heel actief met nestelen. Het is gezellig, dat gescharrel en gefladder om huis. En als je buiten gaat zitten, zingt de heer merel je toe dat het toch echt zijn territorium is!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, de merels zijn hier ook heel actief. Heerlijk om te horen. Verder zijn er hier duiven die af en aan vliegen met nestmateriaal.

      Verwijderen
  6. Er is zoveel moois dichtbij,waar een mens normaal voorbij haast

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Is denk ik ook wel inherent aan de fase van je leven waarin je nu zit. Je hoeft niet te werken of te zorgen voor kinderen of ouders. Inkomen hoef je je ook geen zorgen over te maken en je schat zelf in dat Corona voor jou ook niet zo'n grote kans is om te krijgen. Ja, dan rest er tijd en mindset om te genieten van de natuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. We zijn pas verhuisd van een dorp naar ‘n boshuisje en we zien hier ook heel veel vogels, net als in het vorige huis: vlaamse gaaien, kool- en pimpelmezen, mussen, boomklevers, vinken, spechten, merels maar hier krijgen we voor het eerst bezoek van een appelvink-paartje. Groter en ronder dan de andere vinken en een sterke snavel. In het bos kruist regelmatig een groepje reeën ons pad.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik geniet ook extra van de ommetjes buiten. Nu het leven iets langzamer aan moet, doe ik daar vrolijk aan mee. Prachtige dieren!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.