zondag 26 april 2020

Verbruik gas en stroom in de afgelopen week

Weekverbruik

Iedere week noteer ik mijn gasverbruik en schrijf ik daar wekelijks een blogje over. Niet voor iedereen interessant, maar voor mensen die volop bezig zijn met zuinig stoken en een laag stroomverbruik een aardig onderwerp.

Mijn gebruik in de afgelopen  week (week 17):

GAS ->  0,8  m3.
In week 16 gebruikte ik 0,9 m3.

STROOM ->   12  kWh
In week 16 gebruikte ik 13 kWh.

Het was al weer ongewoon warm deze week, dus heb ik al weer helemaal niet gestookt! Het was zelfs een dag zomers warm (= boven de 20 graden). Het gasverbruik is volledig van douchen, afwassen en koken.

Kosten

Wat kost dat verbruik van deze week? 
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 71 cent per m3 gas en 24 cent per kWh: €3,45
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten, zoals vaste leveringskosten en netwerkbeheerkosten komen daar nog bij.

4 opmerkingen:

  1. Hoewel het qua opwarming van de aarde verontrustend is dat het zo warm is, vind ik de warmte ook wel heel lekker! Het is nu bij mij in de woonkamer, zonder verwarming 22.8 graden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aaf, douche jij koud, eet jij koud of was je met koud water af? Ik lees dat 5 min douchen 0.2m3 gas is, eten koken 0.1m3 en afwassen met de hand 0.09m3 gas. Je gaat tegenwoordig niet zwemmen. Hoe kun je dan in 1 week koken, afwassen en douchen voor 0.8m3?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik douche 1x per week en verder was ik mijzelf met koud water. Afwassen doe ik twee keer per week en eten koken 3x per week. Ik kook altijd voor meer dagen en dan warm ik het eten op in de magnetron. Een beetje komkommer, tomaat en sla erbij en klaar is mijn maaltijd.

      Verwijderen
  3. Opnieuwbegonnen26 april 2020 om 23:00

    Verbruik afgelopen week aan gas was 2M3. Ik kook niet. Ook nu heb ik twee econoheat aan staan terwijl het 20,5 graden is in de kamer.
    Het verbruik is water. Dagelijks douchen en afwassen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.