zondag 16 augustus 2020

Hitte en andere ongemakken

Die warmte in huis wil niet goed verdwijnen. Buiten is het tegenwoordig iets koeler en niet meer tropisch warm, maar binnen wil die temperatuur nauwelijks dalen. Het is al weer een aantal dagen 28 graden bij mij in de slaapkamer en in de woonkamer 25 à 26 graden. Ook als ik ramen tegen elkaar open zet, heeft dat niet echt effect. Dus leef ik in hoogzomerse temperaturen. Voor mij toch echt wel warm. In huis valt het mee, daar is het koel genoeg met zonnescherm en ventilator en slapen onder een laken gaat ook prima, zeker nu ik betere pijnstilling heb, alleen als ik naar buiten ga vind ik het te warm!  Ik moet gewoon geduld hebben, nog een tijdje en dan is het weer lekker koel!

De andere ongemakken zijn de misselijkheid als bijwerking van de pijnstiller en gedoe met te lage bloedsuikers. Ik ben sinds woensdag urenlang nogal misselijk, vooral overdag. Zó misselijk dat ik geen trek heb aan eten. Ik probeer wel wat te eten, maar ik eet veel minder dan anders. Zo langzamerhand trekt de misselijkheid in de afgelopen dagen weg, maar veel eetlust heb ik nog steeds niet, eigenlijk heb ik totaal geen trek!
Ik spuit dagelijks 2x insuline, maar bij minder eten hoort minder insuline, maar hoeveel minder spuit je dan?
Ik heb ruim 34 jaar ervaring met diabetes, waarvan 22 jaar met insuline spuiten, maar toch blijft het lastig. Ik contoleer heel vaak mijn bloedsuikers. Ik wil niet te hoog zitten, maar ook niet te laag, maar dat is lastiger dan het lijkt. Het komt er op neer dat ik toch regelmatig tegen een hypo aan zit en ik dus toch te veel insuline gespoten heb. Met een dreigende hypo kun je beter niet gaan slapen. Dus maar weer proberen te eten! Wat is nog wel te doen zonder dat het mij tegenstaat? Ik besluit een banaan te nemen!
De pijn is mooi afgezakt, dus ik denk dat het de moeite waard is om pijnstillers te nemen.

Update om 11:00 uur: de koffie smaakt me weer als vanouds en ik heb heerlijk ontbeten met sojayoghurt, noten en fruit! Het lijkt er op dat de misselijkheid voorbij is! Die misselijkheid zou volgens de bijsluiter bij vrijwel iedere gebruiker van het medicijn na een aantal dagen over gaan.  Dat betekent dat ik de insuline ook niet meer steeds hoef  aan te passen!

42 opmerkingen:

  1. Prettig dat de pijn echt gedaald is maar die misselijkheid is ook niet alles.
    Het is te hopen dat dat met een paar dagen toch wegtrekt.

    Hier is het ook warm binnen, het is op dit moment 27,5 in de woonkamer. Alles staat wel open maar de warmte blijft hangen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O Aaf, wat een vervelende combinatie is dit voor jou! Ik hoop dat er heel snel verbetering in komt, niet alleen een koeler huis, ook dat die misselijkheid overgaat. Het lijkt me heel moeilijk om steeds dat evenwicht te moeten vinden wat hoeveelheid insuline/suiker betreft. De koelte komt er gelukkig aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Misschien even overleggen met de arts over andere pijnstillers? Want dit lijkt me ook niet echt goed voor je.
    Sterkte er mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een gedoe met die heup en alle gevolgen ervan zeg! Misschien is het toch verstandig om maandag even de huisarts te bellen. Mogelijk is er nog een ander soort medicatie waar je minder last van hebt. In verband met je suiker zijn de bijwerkingen namelijk best link.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jarenlang heb ik tot mijn zeventigste hevige migraine aanvallen gehad. Tijdens zo'n aanval kon ik alleen yoghurt eten en bananen. Gek genoeg geen gewone yoghurt maar Griekse. Ik ontbijt er nog steeds mee ook al heb ik geen migraine meer. Ik neem de 10% variant, maar je hebt ook de 2%.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een afzien bij elkaar. Ellendig hoor. Ik maakte, maar daar moet je maar net de energie voor hebben, wel energie repen met hennep poeder, , choco nibs, noten, cocos olie,havermout en dat soort dingen. Dat kaant wel lekker weg. En het vult. En is ook nog gezond.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. In onze woonkamer en slaapkamer is het erg warm. 27 graden en ik kan ramen en deuren open zetten als het buiten koeler is maar niets helpt. Ik kan er slecht tegen.

    Misselijkheid bij pijnstilling, vragen om een andere merk van het medicijn. Misschien kan je niet tegen een bepaalde hulpstof. Je kan beter vragen naar iets anders. Misselijkheid is ook heel vervelend en gevaarlijk met je bloedsuikers door minder te eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja zeker even de dokter raadplegen morgen. De misselijkheid in combinatie met je diabetes is niet zo goed. Er zijn ook weer pilletjes om de misselijkheid tegen te gaan. Fijn dat de pijn is afgezwakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Waarom vinden we het in Nederland normaal om ons huis te verwarmen, maar huis koelen is nog steeds raar/overdreven/niet nodig? Inmiddels zijn de zomers in Nederland tropisch aan het worden en investeren in goede zonwering en airco is voor gezondheid en welbevinden en goede nachtrust echt geen luxe meer. Waarom toch zo zuinig aan Aaf? Je hebt een afgelost huis, een goed inkomen, waarom toch niet meer investeren in comfort?
    Ik zie als voorbeeld Mijmering, in een huurhuis zelf een badkamer verbouwing bekostigen. Woningbouw betaalde niet, gemeente ook niet. Dan maar zelf, want veiligheid en comfortabel leven is belangrijker dan geld op de bank. Die omslag maak jij nog niet.
    Net als matras, een goed nieuw matras is nog geen drukverlagend matras. Het zou je zo veel pijn schelen.
    Dat gemodder van jou met pijnstillers, gehuurde wc verhogers.. ik kan het gewoon niet meer lezen. Nogmaals ik begrijp jouw dochters niet, dat ze niet ingrijpen. Ook die hele zuinige weken met eten.. onbegrijpelijk vind ik het. Prioriteit zou moeten zijn een zo'n goed mogelijke lichamelijke conditie en voedingswaarden voor de operatie om herstel te bevorderen. Ook slikken nu van extra mineralen en vitaminen is eigenlijk broodnodig, omdat lichaam nu onder stress staat van pijn en straks van wondherstel en bot herstel. Je zou nu juist extra gezond moeten eten. Er zal nu wel weer gesuggereerd worden dat ik zelf ergens financieel beter van wil worden. Dat is dan maar zo. Bieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik herkende wel delen van Bieke's reactie. Waarom geen aanpassingen doen voor de toekomst? Het kan altijd nog? Ik ken zoveel mensen tussen 65 en 70 jaar ineens allerhande kwalen ontwikkelen, en aan wie het dan ontbreekt aan energie om verbouwingen te laten uitvoeren, want zo'n gedoe. Die zijn dan maar voor de volgende bewoner...
      Je bent zelfstandig en sterk geweest onder moeilijke omstandigheden, waar je over ebt geschreven. Heel veel respect daarvoor. Ik krijg alleen de indruk dat je houding "ik red me wel met wat er is" zich nu tegen je keert. Het is zo belangrijk om zo sterk en fit mogelijk de operatie en de herstelperiode in te gaan. Je leeft op je sterke overtuigingen en principes lijkt het wel, maar daar is een grens aan. Houd er ook rekening mee dat er gezien, zelfs op haar sterfbed verdroeg ze ze niet, het was akelig te zien. Als je zo tobt met je bloedsuiker, is ruggespraak met je arts het verstandigste wat je kunt doen.
      Ik gun het je zo dat de pijn en "lijerij" wat voor je af neemt. Maar onderzoek voor jezelf wel de grens tussen zelfstandig zijn en niet willen aannemen. Mei hertlike groetnisse foar dyn wolwezen - Jantje

      Verwijderen
    2. Dat vind ik nou ook vorig jaar in die horrorzomer las ik een blog van iemand anders .er werd alleen een tafelventilator aangeschaft.zelfs zonwering en een parasol kon er niet af waarom toch?
      Wat schiet je ermee op nogmaals een doodshemd heeft geen zakken en je leeft maar 1 keer.
      Anneke

      Verwijderen
    3. Wat jij nu schrijft dacht ik ook al een paar blogs eerder, toen ivm met de hulpmiddelen. Zuinig zijn is goed maar niet ten koste van alles.
      Wij, partner en ik, zijn beiden een paar jaar ouder dan Aaf en hebben ons, te grote huis voor 2 personen verkocht en een kleine, heel comfortabele bungalow gekocht.
      In de woonkamer is het nu 22 graden, in de slaapkamer (op het noorden) 17.
      We wandelen en fietsen veel, helpen een zieke broer en een dakloze vriend en genieten volop.
      Hier kunnen we heerlijk blijven wonen ook als we lichamelijk (of geestelijk) minder sterk worden en zullen ook niet zo gauw afhankelijk worden van hulp van derden.

      Ook ouderen zouden zich moeten voorbereiden op de toekomst!

      Verwijderen
    4. Sorry? Ingrijpen? Mijn moeder is een volwassen vrouw die haar eigen beslissingen maakt.
      Proberen wij haar vaak over te halen om meer geld in zichzelf en haar huis te steken? Ja. Luistert ze daarnaar? Nauwelijks.
      Ik heb haar vaak genoeg gezegd dat het goed zou zijn om bijvoorbeeld een inloopdouche te kopen, een nieuw bed speciaal voor ouderen te kopen. Etc. etc.
      Ik heb haar mijn extra bloedsuiker teststrookjes gegeven die ik over had na mijn zwangerschapsdiabetes, omdat ze zelf geen extra strookjes wilde kopen, tegen mijn advies in.
      Ik vind dat ze moet investeren in goed voedsel. Extra vitaminen slikt ze al.
      Ik heb ook wel eens gesuggereerd dat ze best schoonmaakhulp kon aannemen, maar dat wilde ze niet. Nu pas, met zware heupklachten. Een elektrische fiets of een hometrainer hebben we ook geprobeerd aan te prijzen.
      Het is wel gelukt om haar een rollator aan te laten schaffen in plaats van te huren. Een bioscoopabonnement heb ik haar ook aangesmeerd. Van de meeste van onze suggesties wil ze echter niks weten.

      Wat stel je voor Bieke? Dat we Aaf wilsonbekwaam laten verklaren en haar onder curatele plaatsen? Blijkbaar vindt ze het prettig om zo zuinig mogelijk te leven. We hebben het er vaak genoeg met haar over dat wij vinden ze de teugels wat zou moeten laten vieren en moet investeren in haar gezondheid en leuke dingen.

      Verwijderen
    5. Ik heb mijn moeder recent (ook met het ook op de operaties) het boek Leefstijl op recept laten lezen en altijd gestimuleerd om meer te zwemmen en meer te lopen (achteraf heel stom met die heupslijtage, maar vanuit de vorige, verkeerde diagnose wel een goed idee) en probeer altijd heel erg met haar mee te denken wat betreft haar gezondheid.
      Ik vind het heel vervelend dat al mijn inspanningen nu afgedaan worden als 'niet ingrijpen'.

      - Oudste dochter.

      Verwijderen
    6. Wat een akelige manier om iemand te benaderen. Zomaar de kinderen erbij halen ook.... Het gaat niet eens om 'gelijk' want je kunt best een keer reageren met 'ik zou dit of dat anders/meer/in mijn beleving beter' doen, maar uiteindelijk zijn we hier onder volwassenen die zelf hun beslissingen kunnen en mogen (en moeten) nemen, het kost helemaal niets om daar minstens respect voor te tonen. Ook (vooral) als je een andere meningen bent toegedaan en je die andere mening graag wilt uiten (wat helemaal prima is).

      Verwijderen
    7. Die inloopdouche die komt er wel, maar zolang ik mij zo krakkemikkig voel als nu, stel ik dat nog even uit. Ik heb nu absoluut geen zin in een verbouwing. Ik moet er 's nachts wel 2 à 3 keer uit om te plassen en ik zie mijzelf nu niet 3x de trap naar beneden aflopen.

      Maar dat bad gaat er uit en daar komt een comfortabele douche voor in de plaats.

      En de elektrische fiets, ik ben er niet zo zeker van dat die goed voor mij zou zijn. Volgens de fysiotherapeute is zo'n fiets vergelijkbaar met een scooter. Spieren bouw je er niet mee op en door de snelheid is er meer kans op ongelukken. Ik ben al wel verschillende keren met fiets en ook met een scooter gevallen. Dus ik heb grote twijfel of het voor mij verstandig is.

      En die bioscoop en andere uitstapjes? Ik neem zeker tzt opnieuw een abonnement, alleen werd dat de laatste tijd ook door diezelfde heupklachten lastig om er te komen en om mij door het gebouw te bewegen. Als ik beter kan lopen, dan zou ik zelfs met de bus (en rollator) kunnen gaan. Nu is lopen naar de bushalte en naar mijn bestemming gewoon te ver!

      Verwijderen
    8. Jammer dat je geen Likes kan geven op blogs, neem aan dat een reactie van oudste dochter is.
      Ik heb sinds een paar jaar een electrische driewieler, even een stap omdat het zo "invalide" klinkt maar ben er zo blij mee.

      Verwijderen
    9. Ik gebruik mijn elektrische fiets als gewone fiets. Ik kan nooit zo goed inschatten hoe ver ik kan fietsen door wisselende windkracht en ook wisselde energie van mezelf. Als ik niet meer kan, 'scooter' ik naar huis, op normale snelheid!
      Als je er niet te snel mee gaat en hem niet te vaak aanzet, is het echt een uitkomst! Ik maak nu weer heerlijke fietstochten van 50+ kilometer. Dat kon ik hiervoor echt niet meer.
      Wilma

      Verwijderen
    10. Op die manier zou een elektrische fiets ook wel bij mij passen! Als ik er verstandig mee omga, dan moet het kunnen!
      Op mijn werk heb ik nogal wat collega's gezien die gigantisch onderuit gingen en in het ziekenhuis belandden. Ze waren nogal wat jonger dan ik!

      Verwijderen
    11. Jij was toch zo'n fietser, Aaf? Met fietstochten naar Frankrijk en zo? Lijkt me heerlijk voor jou om een fiets te hebben waarmee je al fietsen 'pauze' kunt houden! Misschien fiets je er komend voorjaar wel op naar Limburg!
      En inderdaad, gewoon niet te snel gaan! Er zit er een kilometertellerop, toch?
      Groet, Niels

      Verwijderen
  10. Gebruik je wel voldoende zout? Neem eens een bouillon extra te nemen, als je daar snel van opknapt heb je even zout tekort en dat kan makkelijk door teveel transpireren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, met zout zit het wel goed. Ik zweet niet zo veel. Ik zweette de afgelopen dagen alleen als ik buiten was, binnen valt het met neergelaten zonnescherm en ventilator reuze mee en had ik het in de woonkamer zelfs soms koud!

      Verwijderen
  11. De gedachte is ook wel bij mij opgekomen dat je in plaats van extra zuinig te zijn, kunt proberen om ter voorbereiding op de operatie in een zo goed mogelijke conditie te zijn.
    Maar ja de misselijkheid en de bloedsuikerwaarden die problemen geven, wat akelig voor je.Misschien toch een afspraak maken met je huisarts ?
    Ik wens je sterkte en hoop dat je je snel weer wat beter zult voelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ach wat naar zeg. Overleggen met de huisarts is zeker aan te raden, maar hoewel je er niet om vraagt hier wat (goedkope) huismiddeltjes tegen de misselijkheid. Bij mij hielpen ze tegen extrema zwangerschapsmisselijkheid, bij mijn schoonvader ook bij misselijkheid bij opiaten.
    -thee van verse gember of munt. Kwartier erna zakt de misselijkheid wat. Grijp nu je kans om gepureerde soep of een smoothie te nemen. Iets dat je kan slikken zonder nadenken of proeven. Kijk ondertussen tv als afleiding.
    -cola met ijsklontjes. Ik kocht de goedkoopste blikjes van de lidl, want moest wel bruisen gek genoeg. Een klein glas voor het eten zorgde dat ik wat binnen kreeg.

    Hopelijk heb je er wat aan en groeten van een meelevende meelezer

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Juist in een periode dat het zo enorm warm werd overstappen op een pijnstiller die misselijkheid als (tijdelijke) bijwerking heeft kwam misschien ook een beetje ongelukkig uit. Niet te zeggen dat ernstig pijn lijden een betere optie is natuurlijk maar hitte bevordert de eetlust vaak ook niet echt. Hopelijk blijft het nu zoals je in je update aangeeft. Ik weet niet precies wat je hebt gekregen (dat hoeft ook niet) maar bij sommige middelen is een maagbeschermer - geen zuurremmer - of zelfs een simpel tabletje tegen zeeziekte tijdelijk een oplossing als de misselijkheid niet over gaat. Maar dat is tussen jou en je huisarts :)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mijn moeder heeft 2 nieuwe heupen en kocht een hometrainer om te oefenen, voor en na de operaties. Want 'echt' fietsen vond ze te eng, maar de beweging die je daarmee krijgt wel belangrijk. Nu hoort het bij haar vaste dagprogramma; eerst even op de hometrainer een stukje fietsen.

    Denk verder eens na over airco op je slaapkamer. Goed slapen is ook belangrijk voor je gezondheid.

    Fijn te lezen dat je misselijkheid minder lijkt te zijn geworden. Misschien een optie om overleg met de Diabetespraktijkbegeleider te hebben over hoe je hiermee kan omgaan. Ze zijn er voor jou, dus maak daar gebruik van. Kan denk ik ook wel online zo'n afspraak als je aangeeft dat lopen en bewegen moeilijk gaan.

    En verder; ik denk niet dat jouw kinderen blij zijn met een grote erfenis, wetende hoe jij te zuinig voor jezelf bent geweest. Ook in tijden - nu dus - waarin dat helemaal niet meer hoeft. Zo te lezen maken ze zich ongerust om hoe weinig je jezelf gunt. Dat doen ze omdat ze van je houden. Niet om te zeuren. Dus laat al die zuinigheid een beetje vieren en maak je leven vooral prettiger en leefbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Aan de dochters van Aaf. In de blogs van Aaf lees ik niets over jullie adviezen terug. Ik dacht dat jullie het allemaal wel oke vinden zoals het gaat. Ik bied hierbij mijn oprechte excuses aan. Het moet voor jullie moeilijk zijn om te zien hoe ze zichzelf zo kort houdt en daarmee zichzelf tekort doet.
    Voorbeeld is de inloopdouche, die heeft ze nu nodig, maar kan nu de verbouwing niet aan. Dus moddert ze door met een bad. Onder curatele stellen.. nee natuurlijk niet. Maar is er geen enkele manier om haar te overtuigen van noodzaak van aanpassingen? Bieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik modder niet aan met een bad, als dat zo was, dan was het bad al lang verdwenen. Ik heb een bad + een douche. Het bad gebruik ik niet en de douche wel. Ik kan gemakkelijk in en uit de douche stappen.

      Verwijderen
    2. Fijn Bieke, ik snap het ook wel hoor, dat je zo'n beeld krijgt. Maar je moet je ook beseffen dat je, vooral via het internet, lang niet altijd het hele plaatje hebt en dus niet goed een oordeel kunt vormen. Het is je vergeven hoor!

      Aaf heeft een douchehokje met een soort 'kuipje' (ik weet niet hoe je dat noemt) en plastic schuifdeuren. Ze heeft me ervan overtuigd dat ze zich goed vast kan houden en niet uitglijdt. Ik vertrouw daarop, maar denk dat een inloopdouche, vooral op termijn, makkelijker is.

      Ik vind het vaak wel lastig om te zien dat ze zich in mijn ogen tekort doet, maar er zijn geen dingen waarover ik me echt zorgen maak. Als ik zelf geen bloedsuikerteststrookjes had gehad om haar te geven, had ik ze trouwens wel voor haar gekocht, dat dan weer wel. Bij proberen af te vallen (met succes, goed bezig mam!) en koolhydraten te minderen zonder heel regelmatig je bloedsuiker te testen trek ik de grens.

      Ik vind zelf dat ze het geld heeft en dus ook kan uitgeven om gezonder en blijer te worden, alleen heb ik het idee dat ze van meer geld uitgeven oprecht niet bijer wordt. Ik vind dat ze het waard is om beter voor zichzelf te zorgen, maar ik vind niet dat ze slecht voor zichzelf zorgt. Het kan alleen comfortabeler. En gezondheid kan natuurlijk altijd beter, bij iedereen wel denk ik.
      En het is wel frustrerend dat het me niet lukt om veel 'luxe' erdoor te krijgen, want het doet me goed als ze zichzelf verwent en haar best doet zo gezond mogelijk te worden (waar ze in mijn ogen al goed mee bezig is!)

      Mijn moeder heeft een iets ander idee over een fijn leven dan ik. Maar ik vind het dan weer heel moeilijk om veel geld te sparen!

      - Oudste dochter

      p.s. onder mijn eerste reactie was ik vergeten mijn 'naam' te zetten.

      Verwijderen
  16. Och Aaf, wat heb je een lieve en verstandige dochters. Luister alsjeblieft goed naar ze. Ik was zo'n dochter van een moeder zoals jij (zeer, zeer zuinig, helemaal mooi, maar op latere leeftijd ook zeer, zeer onverstandig). Het heeft me 20 jaar zorgen gekost die niet nodig waren. Toen ze overleed was er inderdaad een prachtige erfenis, nou heel fijn (not!). Ondertussen hebben wij als kinderen veel geld in haar geïnvesteerd. We logen haar voor dat de huishoudelijke hulp gratis was. Dat de magnetronmaaltijden die aan huis geleverd werden gratis waren. Ze lustte ze niet, maar toen ze "gratis" waren wel. Zelfde met hulpmiddelen etc. Huishoudelijke hulp was ook nog een dingetje: ze poetsten natuurlijk nooit zo zuinig als ma zelf. Ze mochten een emmertje voor een kwart vullen met lauw water en moesten dat eindeloos hergebruiken. Uiteindelijk hadden we er 1 gevonden die daar mee om kon gaan, particulier. De dames van de goedkopere thuiszorg waren allang weggerend.
    Bespaar je dochters deze zorgen Aaf, alsjeblieft.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Och jeetje, zo erg is mijn moeder lang niet. Dit klinkt dan wel weer als háár moeder, haha!

      Aaf koopt regelmatig een klein cadeautje voor zichzelf, koopt regelmatig leuke nieuwe kleding, gaat elke paar weken naar de kapper, koopt luxe nootjes en soms een flesje wijn , heeft dingen als een zwembad-, bibliotheek- en een bioscoopabonnement.
      Ze heeft in de laatste jaren een laptop (naast de desktop die ze al had) gekocht en een nieuwe telefoon.
      Ze haalt leuke en lekkere dingetjes voor de kinderen in huis, neemt ons wel eens mee uit eten (of gaat met vriendinnen) en heeft ons de laatste jaren getrakteerd op heerlijke vakanties op de waddeneilanden of in Drenthe.
      Er zijn alleen wel vaak dingen waarvan ik denk dat ze heel fijn/lekker/leuk/makkelijk/gezond voor haar zouden zijn die ze dan niet wil.

      Ik hou heel veel van je mam, en ik wil graag dat je leven zo fijn mogelijk is!

      - Oudste dochter

      Verwijderen
  17. Lieve Aaf en dochters, ik breng een toast uit op alle eigen-wijze vrouwen! Laten we zo goed mogelijk voor onszelf zorgen - en verder vooral doen waar we ons goed / zo goed mogelijk bij voelen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Lekker veel goede adviezen, Aaf! Nou vooruit, van mij ook nog maar eentje dan.

    Misschien kun je je auto wat meer gebruiken? Makkelijk met boodschappen doen en als je ergens naartoe moet. Persoonlijk ben ik nogal een "knoffelhakke" en ik fiets niet graag daardoor, al helemaal niet op een elektrische fiets. Fietsen doe ik wel op de hometrainer, een eenvoudig, betaalbaar geval zonder allerlei toeters en bellen.

    En hier nog maar één: zou je zorgverzekering kunnen bemiddelen om je eerder aan de beurt te laten komen voor een operatie? Hoe eerder je geholpen kunt worden, hoe beter. Op deze manier is het haast niet vol te houden.

    Wat betreft een eventuele airco: dat is wel een hele uitgave voor die 2 weken per jaar dat het heet is bij ons. Ik snap dat je dat niet zo gauw doet.

    Veel sterkte gewenst met alles! Een hartelijke groet van Jo.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. "En hier nog maar één: zou je zorgverzekering kunnen bemiddelen om je eerder aan de beurt te laten komen voor een operatie?"
      De fysiotherapeute suggereerde dat mijn huisarts voor mij zou kunnen bemiddelen, ze heeft mijn huisarts gemaild en ik ga morgen bellen naar de huisarts!

      Verwijderen
    2. Heel goed! Misschien zou je ook nog kunnen bekijken of je verzekering zoiets als "wachtlijstbemiddeling" heeft? Je zult voor jezelf moeten opkomen, Aaf, een ander doet het niet ...

      Verwijderen
  19. Mijn moeder lijkt erg op jou, Aaf. En dat komt in haar geval doordat ze is opgegroeid in grote armoede en in de oorlog honger heeft geleden. Ze heeft zich hieruit omhoog gewerkt (mijn vaders rol daarbij wordt niet echt gezien door haar) en ondanks het feit dat ze al decennia lang een rijke vrouw is, leeft ze bij voorkeur zeer zuinig.
    Sinds mijn vaders dood werd dat nog veel erger, waarbij ze een voorkeur voor over- de- datum – voedsel ontwikkelde en niet de verwarming aanzetten in de winter goede voorbeelden zijn.
    De laatste jaren, ze is nu 87, is ze een stuk milder voor zichzelf. Ze is nu echter bijna blind en verzucht vaak dat ze nu niet meer weet wat ze met al har geld zou moeten doen en dat ze spijt heeft dat ze er niet eerder van heeft genoten.
    Ze betaalt zich blauw aan belasting en is bang dat ze wordt opgelicht. Ze schenkt veel geld aan ons, maar eerlijk gezegd zit ik er nu ook niet meer op te wachten. Toen ik studeerde of jonge kinderen had was het veel meer welkom geweest, maar toen vond ze dat “ik moest leren zuinig te leven”.
    Ik hoop dat jij zult leren de touwtjes eens wat te laten vieren. Bewust met geld om gaan is heel belangrijk, maar jezelf uit hobby in armoede laten leven, terwijl je in afwachting bent van een zware operatie, pijn lijdt en we midden in een hittegolf zitten, is uiterst onverstandig. Sterkte.
    Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Die constante misselijkheid van medicijnen ken ik. Zoooo naar!Naast Iedere dag een banaan eet ik nu ook iedere dag een eierkoek. Geen idee waarom. Maar op een of andere manier heb ik daar dus wel trek in. Zo zal iedereen wel iets anders goed bevallen. Duim voor je dat je snel aan de beurt bent voor de operatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. De toekomst, heb je daar een beeld bij Aaf? Nu speelt je heup op en loop je tegen dingen aan.. de kans is best groot dat het ook mentaal wat minder gaat op termijn. Heb je nagedacht over hoe het dan moet? Zo lang mogelijk thuiswonen, met welke hulp, hoe betaald?
    Nog een gratis advies (wat leeft iedereen toch mee, en wat dapper dat je dat allemaal plaats en niet denkt de prullebak in met die bemoeizuchtige stukjes!): denk goed na wat je wil en maak een levenstestament. Weet je het allemaal niet goed, dan kun je erin zetten: als ik mentaal en fysiek achteruitga mogen mijn kinderen beslissen over mijn geld, gezondheid en woonplaats. Dit had mijn schoonmoeder gedaan in het prille beginstadium van haar dementie. Het heeft ons zoveel ellende bespaard! Tegen haar zin is ze verhuisd naar een mantelzorgwoning in de tuin van haar dochter, aangemeld op de dagopvang en daar heeft ze nog jaren heel fijn geleefd. Als ze zelf had mogen beslissen was ze vervuild en verwaarloosd zelfstandig blijven wonen.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Manda heeft een punt, maar doe vooral dat waar je je goed bij voelt. Je lijkt me een verstandige vrouw!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Zo lees de reacties en t doet me best wat. Gelukkig lees ik wel tussen de regels door dat iedereen het goed met je bedoeld. En qua dingen aanschaffen zeg ik tegen jou maar hetzelfde als tegen mijn eigen ouders. Alles wat je nog wil doe het nu. Je doet veel voor de laatste keer en zo kan je er het langste nog plezier van hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik ben iets ouder dan Aaf en zit met een maximale dosis tramadol ook te wachten op een heupoperatie. Die misselijkheid en niet kunnen eten met deze warmte herken ik. Ik neem nu twee keer per dag een sachet pro source no carb. Is een eiwit rijk dieet middel en is me al eerder eens voorgeschreven door een diëtiste tien ik eetproblemen had. Per sachet krijg je 15 gr eiwit binnen. Met het oog op de operatie een goede aanvulling. Ik gebruik het als drankje maar Het kan ook in de yoghurt ed. Het kan vergoed worden door de verzekering als het wordt voorgeschreven door een diëtiste. Anders is het vrij prijzig. Groetjes en veel sterkte , we komen er wel! Riet

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik heb nog niet de reacties doorgelezen, maar wat je tegen de misselijkheid kan nemen van de pijnmedicatie is Suprimal. Normaal gewoon bij de kruidvat te krijgen maar bij ons al tijden uitverkocht, ik heb dus de eigen merk "reis ziekte" tabletten onlangs geprobeerd en buiten mijn normale miselijkheids medeicatie lijkt dat ook te werken.

    het is het proberen waard in ieder geval!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.