donderdag 10 september 2020

Het wordt nu toch echt herfst!

Wat vooral opvalt, is dat het 's nachts al weer zo lang donker is!
Ging eind juni pas om 22:00 uur de zon onder, nu gaat die zon al om 20:00 uur onder. Ook 's ochtends is het verschil heel groot. In juni was het om vijf uur al licht en nu pas rond zeven uur 's ochtends. Dat scheelt in totaal 4 uren daglicht! En omdat de zon overdag minder lang kan schijnen, wordt het 's nachts kouder, soms maar een graad of negen of tien. Ik merk het ook 's nachts, wanneer mijn wollen zomerdekbed toch wat aan de koude kant is! Tijd voor het herfstdekbed!
In warme nachten geloof ik niet meer, de temperatuur in mijn slaapkamer is sinds de zomerhitte gezakt van 28 naar nog maar 18 graden!
Eerder donker heeft ook wel weer leuke kanten, zo geniet ik nu weer van het branden van een paar kaarsjes, het is voor mij rustgevend en meditatief om naar zo'n vlammetje te staren.
Lang geleden had de herfst veel invloed op mijn stemming, ik werd er nogal somber en mistroostig van. Dat is nu niet meer zo, ik vind de herfst nu wel knus en ik ben blij dat de hitte voorbij is!
Wat doet de herfst met jouw stemming?

12 opmerkingen:

 1. Volgende week voorspellen ze woensdagnacht 18 graden../

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De slaapkamer heeft tijd nodig om op te warmen, dat duurt dagen! Deze warmte is na 2 of drie dagen al weer voorbij.

   Verwijderen
 2. En overdag 30 graden. Wíj zijn een week op vakantie, naar de Peel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dat viel mij ook op. Anders dan andere jaren lijkt het wel veel eerder donker te worden. Misschien doordat we nu meer thuis zitten? Of omdat het allemaal al een beetje mistroostig voelt door Corona?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze zonnepanelen wekken ook minder stroom op. Maar van de week heb ik de kaarsjes weer aangedaan toen we op de bank zaten. Heeft ook wel iets gezelligs. Al mag het van mij nog wel avonds licht blijven. En zo heeft elk seizoen weer iets. Zolang het maar niet stormt en regent dan vind ik de herfst prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het mooiste van de herfst vind ik storm en regen! heerlijk.
  ik kijk er echt naar uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou ik hoop echt niet meer op 30 graden .
  Geef mij maar wolken en wind
  Groet Lianne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben dol op de herfst, zomer vind ik okay, hitte kan ik prima tegen, maar fris en kortere dagen vind ik ook fijn. Ik ga om 7 uur op de fiets de deur uit en geniet dan van de stille donkere straten.... Ik lig altijd vroeg in bed en dan is het ook fijn als het donker is om 2100 uur!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Buiten is het wel mooi maar ik hou van zon en veel licht. Geelukkig heb ik geen last van depressieve gevoelens,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik houd best wel van de hersft, maar met alle nattigheid werd ik gisteren toch wat somber. Het zonnetje deed vandaag gelukkig weer zijn werk! Ben er toch wel gevoelig voor. Maar van een mooie herfstdag kan ik enorm genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ben ik blij dat de hitte voorbij is, had er erg last van, ook met oog op Parkinson

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.