vrijdag 11 september 2020

Wachten duurt lang!

Op 22 juni kreeg ik te horen dat mijn beide heupen finaal versleten waren en dat ik op de wachtlijst geplaatst kon worden voor een heupoperatie. Na een wachttijd van  3 à 4 maanden  zou ik aan de beurt zijn voor de eerste heup.
Dus toen begon het grote wachten.

Wat doe ik zoal?
 • Buiten zitten als het weer dat toelaat
 • Kleine stukjes fietsen: naar de winkel, naar de apotheek, naar de bibliotheek, naar de fysiotherapie
 • Lezen en boeken uitzoeken en downloaden uit de e-bibliotheek
 • Internetten: Facebook, digitaal de krant lezen, sites van Nu.nl en NOS, Youtube
 • Bloggen 
 • TV kijken
 • Huishoudelijke klussen: de vloer vegen (waar al dat vuil vandaan komt? Geen idee!) wassen, afwassen, boodschappen doen, eten koken, kat te eten geven, planten water geven
 • Praten tegen de kat, de kat aaien en op schoot hebben (dat wil ze het liefst 24/7)
 • Bezoek ontvangen, meestal 1 à bezoekers tegelijkertijd. 
 • Op bezoek gaan als dat qua afstand voor mij te doen is.

Het boek dat ik nu lees, is van de Bookerprize winnares van dit jaar, Marieke Lucas Rijneveld: De avond is ongemak. Het begin ging heel vlot, nu ik halverwege ben vind ik het verhaal wat stroever verlopen, maar ik ben heel benieuwd naar de ontknoping van dit boek, voor zover aanwezig tenminste, ik heb geen idee wat ik kan verwachten!
Verder heb ik een geschiedenisboek gedownload op mijn e-reader: De waanzinnige 14e eeuw, geschreven door Barbara Tuchman.

Ik vermaak me wel, maar het zou leuk zijn om weer wat mobieler te zijn!
Ik moet nog even geduld hebben.

5 opmerkingen:

 1. Ik kan me voorstellen dat het wachten lang duurt Aaf. Zeker omdat het niet vrijwillig is. Ik heb net een coronatest gedaan, en alleen al het feit dat ik letterlijk niet naar buiten mocht maakte het moeilijker. Terwijl ik normaliter soms ook wel eens een week nergens naartoe ga. heel apart.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toevallig las ik het boek van deze auteur verkeden week. Boeiend maar ik kan niet zo goed tegen beschrijvingen over kots, poep etc.
  Dat deze mens de eerste Nederlandse auteur is die de Bookerprijs heeft gewonnen verbaasde mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja wachten duurt erg lang. Mijn zus krijgt een tweede nieuwe schouder en is over 2 weken aan de beurt na ook maanden wachten, mag ik weer een weekje mantelzorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, wachten DUURT natuurlijk altijd (veel te) lang, zeker als je minder mobiel bent en pijn hebt. Er komen gelukkig weer een paar mooie buitenzitdagen voor je aan (voor mij ook, ik verheug me erop!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sterkte met wachten, en ja, zo wacht een mens wat af in z'n leven

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.