donderdag 26 november 2020

Leuke cadeautjes!

Voor mijn bedrage aan een les over voeding tijdens de revalidatie ontving ik een mooi boeket bloemen. Ik vertelde over vegetarische voeding bij diabetes die nogal tekortschoot. Daar kun je hier op mijn blog meer over lezen. Studenten konden online vragen stellen en ik beantwoordde die online via een beeldverbinding. Leuk om te doen en leerzaam voor studenten!
En als verrassing ontving ik afgelopen dinsdag een boeket bloemen.
Fijn om van te genieten!


Daarnaast ontving ik nog een cadeautje van mijn schoonzoon. Hij had een doos bij de AH gescoord: vega favorieten. Dit is een verzameling producten die ik niet eerder geprobeerd heb.
De waarde van de doos is €17,25, in de winkel vertegenwoordigde dit pakket een waarde van €12,50 en nu kocht schoonzoon de doos voor de halve prijs.

Uiteraard is het allemaal vegetarisch of veganistisch.
Of het lekker is?
Geen idee!
Wat zit er in?

  • Er is een stoofpotje voor twee personen met vegetarische kip, linzen, courgette en witte wijn. Echt snel klaar en heel verantwoord is het niet,want er moeten nog aardappels of rijst bij en verder zit er nog geen 100 gram groenten per persoon in. Dus er moet nog wel gekookt worden!
  • Er is een stoofpotje voor twee personen met vegetarisch rund, dadels en dubbel bier. Ook hier dezelfde beperkingen als bij het andere stoofpotje: te weinig groente en er moet nog wat bij.

Voor beide stoofpotjes geldt, dat je door het zout dat er in verwerkt zit, meteen 40% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te pakken hebt.

  • Er is een vegetarische tomatensoep met vegetarische balletjes. Hier geen maaltijdsoep, dus bedoeld als tussendoortje. Ook hier nogal wat zout overigens, één portie geeft 28% van je dagelijkse hoeveelheid. 
  • Er is een blik vegetarische knakworsten
  • Er is een blikje vegetarische paté
  • En er is een pot vegan mayonaise

In alle bovenstaande producten zit ei(poeder), behalve in de mayonaise.
De producten zijn allemaal tenminste een jaar houdbaar, dus als ik eens een keer geen zin heb om te koken, dan pof ik een aardappel in de magnetron en warm ik een portie stoofpotje op, een beetje sla er bij en wat tomaatjes en dan heb ik een redelijk volwaardige maaltijd!

Heb jij al eens één van de producten uit deze doos geprobeerd?

28 opmerkingen:

  1. Het stoofpotje met dadels hebben wij een keer geprobeerd. Is het voldoende als ik zeg dat ik daarna niet meer gekocht heb? Groet, g.
    Komt missschien omdat ik eigenlijk altijd vers kook. Ik vries wel in, zodat we wat voor het grijpen hebben. En merk dat de smaak van kant en klaar steeds verder van mijn smaak komt te liggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken de producten uit deze doos niet. Mijn man had een waardebon en heeft daar allemaal groente voor gekocht! Heerlijk, een tas vol gratis groente. In ieder geval allemaal vegetarisch ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk dat je je ideeën over voeding tijdens je revalidatie hebt kunnen omzetten naar een les. Het valt me op dat in het pakket er bij beide stoofpotjes drank aan te pas komt. Je kunt dat natuurlijk weglaten maar het zegt wel iets over de normen rondom alcohol.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke verrassing om nu nog een bos bloemen te krijgen! Vast en zeker verdiend!
    Stoofpotjes worden meestal bereid met bier of wijn, de alcohol is er wel uitgekookt. In de vakantie gebruik ik wel eens zo'n stoofpotje. Ik roerbak dan eerst wat ui, knoflook en courgette of andere groente, dat meng ik met het stoofpotje. Is het gelijk wat minder zout en wij eten er dan met zijn tweeën van.
    Valt mij op dat je heel bewust en gedisciplineerd met je voeding bezig bent
    Ook als je kijkt wat je aan boodschappen koopt kan je overgewicht daar niet aan liggen lijkt mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dw vegan mayonaise vinden wij lekker, de rest vind ik nauwelijks te eten. Mn die stoofpotjes vind ik echt vies. Zo jammer, net als de vega rookworst. Zo maak je niet echt reclame voor vegetarisch eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja ik heb die stoofpotjes geprobeerd. Ze vielen mij niet mee. Met veel zout geprobeerd het smakelijk te maken. Maar ik ben aan weinig zout gewend. De knakworstjes zijn ook niet te pruimen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn hele huwelijk kook ik al zoals mijn moeder deed ,met verse ingrediënten en steeds een nieuw produkt erbij proberen.
    Toen ik de eerste pot bietjes,blik nasi of checken tonight probeerde omdat iedereen dat at in de vakantie walgde ik ervan.
    Dus vakantie of thuis gewoon altijd vers met weinig vlees .

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat goed dat je die studenten wat kom bij brengen. En genieten die bloemen. Ik weet nog steeds niet wat ik er van moet vinden als ik die Unilever zie staan. Hadden we dat veertig jaar geleden kunnen denken. Natuurlijk altijd beter dan dierenlijkjes eten. Maar daar verdienen ze ook nog wel aan. Ik heb die zakjes weleens in de aanbieding gekocht. Dan is er wat te eten ,beter dan naar de snackbar. Ik vond ze muf smaken . Mijn eigen, altijd met ui en knoflook en chili smaken toch echt veel beter. Een paar bakjes daarvan in de vriezer .Gezonder en goedkoper.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoe al die vega produkten smaken weet ik niet want nog nooit gegeten. Ik haak al af als ik de ingredienten lijst zie. Het hangt vaak van allerlei, al dan niet chemische, toevoegingen en smaakmakers aan elkaar. Ook heel veel zout, waarschijnlijk ook om de smaak op te peppen, kortom gezond lijken ze me niet. Nu eet ik ook geen gewone kant en klaar produkten om dezelfde redenen. Vlees eet ik heel af en toe, dan wel biologisch, maar ook dan geen worst of een kant en klaar produkt. En af en toe wat vette vis vanwege de gezonde vetten. Wij eten wel heel veel groenten die ik zelf op smaak maak met allerlei kruiden en specerijen die ik zelf mix,ook weer om grote hoeveelheden zout te vermijden. Ik heb gisteren zelf pompoenchutney gemaakt, omdat ik erg veel pompoenen gekregen had, lekker met uien, rozijnen, appel, eigen kruidenmix, natuurazijn en wat extra appelpectine zodat het niet zolang hoefde te koken om wat in te dikken. Dit is een heerlijke smaakmaker bij allerlei groente en curry's. Leon

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat voor kruiden doe je er door Leon?

      Verwijderen
    2. Ik maak mijn eigen pompoenkruidenmix, gewoon gegoogled, waar ik nog extra koriander- en steranijspoeder aan heb gevoegd. Verder tijdens het koken 2 kaneelstokjes, paar kruidnagels en paar hele steranijs in een kruidenbuiltje of theeëi toevoegen en nog extra verse gember in kleine blokjes. Kruidenbuiltje verwijderen uiteraard na het koken, gember blijft er in. Ik laat overigens meestal alles een tijdje staan, soms een hele nacht id koelkast, zodat de kruiden goed kunnen intrekken. Als ik weinig tijd heb gebruik ik ook wel wat geleisuiker zodat de kooktijd korter wordt. Het is een kwestie van experimenteren en proeven, soms wil ik het wat pittiger dan gaat er nog chilipoeder of sambal in. Succes als je je er ook aan wil wagen. Leon

      Verwijderen
  10. Leuk om die producten te proberen als je het zo goedkoop kunt bemachtigen. Ik had wel van die bonnen van de PCLoterij, maar ik heb ze ingezet om 'vegetarisch vlees' te kopen. Dat eten we regelmatig en is best prijzig, dus nu heb ik een mooie voorraad.
    Leuk dat je geinterviewd werd, hopelijk kunnen ze met die input iets goeds doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ook zo'n doos bij AH gehaald en het is eigenlijk niet te eten wat vies, ook wel eens wat vegetarisch vlees geprobeerd maar ook dat is gewoon niet lekker. Ik hou het maar bij af en toe biologisch vlees, overigens is mijn buurvrouw nu ongeveer 3 jaar veganiste en ik kan niet anders zeggen dat ze er eigenlijk niet gezond uit ziet, ze is veels te mager, grauwe huid en het haar hangt als piekjes om haar heen, om maar niet te spreken van de konstante knoflook en uienlucht die ze bij zich heeft en die in haar huis hangt. Ook haar veganistische kennissen en vrienden zien er zo uit, ik eet wel biologisch en gevarieerd maar veganistisch , nee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook veganist maar zie eruit als Hollands Welvaren, wel met rimpels maar ik ben dan ook bijna 71 jaar 😂😂

      Verwijderen
    2. Mijn buurvrouw is ook heel dun en bleek en eet juist een super veel vlees! Iedere dag weer!
      Mijn dochters en hun gezinnen eten en drinken ook al weer jaren veganistisch, die zijn allemaal niet veel te mager, niet grauw en hebben ook geen piekend haar. Anoniem, het is zeer de vraag of je buurvrouw er zo uitziet omdat ze veganistisch eet. Misschien is er heel iets anders aan de hand?

      Verwijderen
  12. Die doos is voor mensen die aan de postcode loterij meedoen, en dat doe ik niet. Geen zin om de zakken van de managers/tv programma's van de postcode loterij te spekken, geef mijn geld wel rechtstreeks aan goede doelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Als ik lees waar veganisten zich mee bezig houden op blogs. Heel erg gericht op wat er niet in zit. I.p.v. wat er wel in zou moeten zitten. Als ze het van o re o koekjes en vegan kip moeten hebben dan komen ze veel te kort aan vooral mineralen en b vitamines. Nee ik beweer niet dat het niet gezond zou kunnen zijn. Ik moet wel lachen om die knoflook. Een nichtje zei eens. Vegetariërs stinken altijd zo. Uit hun bek. Dacht dat ze met dat langharige omgewassen hippie cliché kwam. Naar knoflook want het moet toch ergens naar smaken. Kwam er achter aan Ik kan het niet laten. Die knoflook . Zoals ik hier boven al schreef. .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ik at al lang heel veel knoflook voordat ik vegetariër was! Ik vraag me af wat knoflook volgens jullie dan voor smaak vervangt, want aan ongekruid vlees zit toch echt nauwelijks smaak.

      Verwijderen
  14. Ik probeer zo min mogelijk onbewerkt voedsel te eten en ook zo min mogelijk vlees.
    Vraag me af of deze vega producten eigenlijk wel gezond zijn. Er zit van alles is.
    Weet jij hoe dat allemaal zit Aaf.
    Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen

  15. ‘Ik heb de vegetarische paté van Unox wel eens geprobeerd. Walgelijk!! Alleen de lucht al. Ik heb zelfs naar Unox geschreven dat we zo de strijd niet gaan winnen. Kreeg een niets zeggend antwoord terug. Voor de PCL bon heb ik bonen en linzen in alle soorten en maten gekocht. Genoeg voor een hele winter.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik ken deze producten niet en zal ze ook niet kopen. Ben wel benieuwd Aaf hoe jou dit zal gaan smaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Als je geen vlees eet moet je ook geen mislukte vervangers eten.

    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Of een vleesvervanger mislukt is, dat bepaal ik zelf wel, door het gewoon uit te proberen! Ik vind veel vleesvervangers heerlijk, maar zeker niet alles.

      Verwijderen
    2. Je hebt gelijk Aaf! Het is onzin om vleesvervangers mislukt te noemen. Sommige vleesvervangers zijn verrukkelijk! In ieder geval veel lekkerder dan vleesproducten als frikandel of kroket of rookworst!

      Verwijderen
  18. Ja, ik heb ze wel eens geproefd. Nee, ik vond ze niet lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik vind de vegetarische erwtensoep van de Unox erg lekker. Erwtensoep-uit-blik was één van de dingen die ik het meeste miste sinds ik vegetarisch ging eten (nu 20 jaar geleden).

    De vega-tomatensoep van Unox heb ik ook geprobeerd, maar bij gewone tomatensoep vind ik die balletjes niet veel toevoegen aan het geheel en dat was hier ook zo. Die hadden ze van mij dus helemaal weg kunnen laten.

    De vega-knakworsten vond ik niet zo lekker. De Vegetarische Slager maakt veel lekkerdere! Maar die zijn dan wel iets duurder.

    Veel plezier met proeven, en wie weet ontdek jij ook wel een paar lekkere extra opties.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wij hadden ook zo'n bon van de pcl zag die dozen wel staan maar vrees dat ze dan juist de dingen er in stoppen die mensen normaal nooit zo snel zouden kopen net als in een kerstpakket ;-)

    Zelf heb ik er wereld gerechten van gekocht, had nog mazzel mee want juist in die week was het 1+1 gratis.
    Wij zijn hier in huis geen vega maar aangezien ik toch nooit de recepten volgt gooi ik er dan gewoon kip of gehakt in.

    Ben benieuwd wat jij van de producten in de doos vind.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.