donderdag 13 mei 2021

Kringloopaanwinsten

Trui
Sinds kort kun je naar winkels zonder eerst een afspraak te maken. Wel erg fijn, niet eerst online een tijdslot reserveren en zo lang als je maar wilt in die winkel blijven! Ik ging naar de kringloop. In die winkel hanteerden ze in de afgelopen tijd tijdsloten van 1 uur. Dat was op zich ruim voldoende. Maar toch is het lekker om niet precies op tijd te moeten arriveren en verder ook niet op mijn horloge te hoeven kijken.
Ik was op zoek naar een lekkere trui voor er bij. Verder zocht ik naar een smal riempje om iets te grote blouses toch draagbaar te maken door een tailleaccent toe te voegen.
Ik vond een bruin riempje voor 75 cent. Een prima aanwinst!
Ook vond ik een grijze trui in maat 46/48 van een grote-maten-kledingmerk waar ik voorheen vrijwel al mijn kleding kocht. De maatvoering is betrouwbaar, dus gewoon aangeschaft zonder te passen en hij is inderdaad prima!

Verder vond ik nog een leuke rok in krijtstreepstof, met mooie stolpplooi-details in zwarte denimstof. De rok is nog een beetje krap voor mij, maar als het mij lukt om nog wat kilo's af te vallen, is hij perfect!

Totale besteding: €10,13 voor 2 kledingstukken en een riempje.
Ik ben er blij mee!
Rok

Roesje aan de plooi van de rok

Roezels aan de onderkant van de rok



32 opmerkingen:

  1. Fijn om precies te vinden wat je zoekt, je moet het toch treffen. Het is daarom wel erg lekmer dat gewoon binnenstappen weer kan. Met regelmatig even neuzen vind ik vaak de besre dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja heerlijk om niet meer exact op tijd te moeten zijn, ik ga en ging altijd drie kwartier voor sluiting dan is het nooit zo druk meer.
    Vorige week en gisteren een paar stevige sandalen van mijn merk, beide 3.50. Ik hou van schoenen wisselen omdat de pijn in voeten met het uur varieert en dan is een andere schoen een opluchting

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op advies van een lezer van mijn blog begon ik met Voetentraining. Daarnaast hoef ik een enkele keer naar een speciale voeten fysiotherapeut. Plus aanschaf traingsmateriaal. Ik zie met een paar maanden al een verbetering.
      Kijk eens op YouTube voor Voetentraining. Er zijn zoveel verschillende klachten. Er zijn ook zoveel verschillende soorten oefeningen.

      Verwijderen
    2. Dank voor je reactie, ja de voetentraining ken ik en doe ze ook regelmatig, ik ga naar podotherapeut en krijg orteses.
      Net zoals en handenfysio is die ik ook al doe en dan nog de andere rek-strek=crosstraining die ik thuis doe. Je hebt er bijna een dagtaak aan

      Verwijderen
    3. Dat lijkt me ook. Het moet wel wat overzichtelijk blijven.

      Verwijderen
  3. De rok vind ik een wel hele goede vondst! Is van Geisha! dus als je hem toch niet past zijn er vast andere liefhebbers voor te vinden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De rok is inderdaad van Geisha jeans. Ik betaalde de halve prijs, wat neerkwam op €3,38

      Verwijderen
    2. Jeanet de Weerdt16 mei 2021 om 10:12

      De halve prijs van de winkel bedoel je zeker? Geisha is een duur merk. De langere rokken zijn nieuw wel 80/90 euro!

      Verwijderen
    3. De oorspronkelijke kringloopprijs was €6,75.
      Nu 50% afgeprijsd.
      Uiteraard zijn zulke kledingstukken heel wat duurder als je ze nieuw koopt!

      Verwijderen
  4. Heerlijk, even naar een kringloopwinkel. Ik ben dinsdag voor het eerst weer geweest. Een paar naaitijdschriften gekocht en een 7/8 broek van Angels, mijn favoriete merk in de kringloopwinkel, voor €3,75
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk,dat even binnenwippen,neuzen en misschien iets moois vinden

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die rok vind ik eerlijk gezegd niet passend bij jou. IK VIND HEM EEN BEETJE CREEPY en dan de naam van het merk geisha, hoe verzinnen zoiets.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Creepy? Dat vind ik niet. Ik heb al wel ontdekt dat de rok niet het meest praktische kledingstuk is dat ik heb. Volgens het was-etiket mag ik hem niet wassen en alleen laten stomen. Daarnaast is het zo dat de meest kwetsbare ingezette stolpplooi op de plek zit waar ik liever een wat steviger denim stof gezien had: de plek waarmee ik op mijn fietszadel zit.

      Verwijderen
    2. Eerlijk? Ik vind het een ouderwetse en truttige rok. Waarom koop je niet wat moderners gewoon in een winkel in plaats van de oude zooi van iemand anders?

      Verwijderen
    3. Ik ben een broeken-mens, de rok is een probeersel. Waarschijnlijk zal ik de rok niet heel vaak dragen, alleen op bijzondere momenten.
      Ik heb in geen jaren rokken gehad, zeker in 40 jaar niet. Hij is bedoeld als experimentje om te kijken hoe ik me er in voel.

      Verwijderen
    4. Deze rok is niets voor jou, miskoop! Truttig, gereformeerd, staat nog wel enigzins op een maat 36. Een stomerij-item. Dat ga jij echt niet doen, want…….te duur.

      Jolanda.

      Verwijderen
    5. @Jolanda: een miskoop van €3,38 valt te overzien. Het leek mij wel leuk om de rok te dragen, maar zo langzamerhand wordt het plezier wel wat vergald door opmerkingen als die van jou.
      Ik zal er in ieder geval geen zwarte steunkousen bij dragen, maar ik zoek iets kleurigs uit. Ik heb een hele collectie steunkousen, ook pittige met veel kleur.

      Verwijderen
    6. Nou echt niet waar hoor
      Niks van aantrekken
      Snap niet hoe ze het durft zeg
      Altijd dat gekif

      Verwijderen
    7. het is een mooie rok en ja probleem steunkousen rok ken ik. Maar hoe kom jij aan allerlei kleuren steunkousen, ik kan alleen maar kiezen tussen zwart een tikkeltje roze en caramel.

      Verwijderen
    8. @ Mien: ik koop mijn steunkousen bij Sockwell. Je vindt ze hier: https://sockwell.nl/collections/compressiekousen/gender-dames

      Verwijderen
  7. Rok is gewoon tuttig !
    Koopdan 1 mooie, daar doe je jaren mee

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is de vraag of ik ooit echt blij word van compressiekousen + rok, dus of ik sowieso jaren doe met een rok dat is de vraag. Misschien als hij voor altijd in de kast blijft hangen?

      Verwijderen
  8. Het is een mooie rok, maar toch was ik verrast dat je hem had uitgezocht. Ik vind hem een beetje preppy met een romantische twist en daar past het best een hoge laars of een ballerina onder, op een of andere manier kom je door je blogs over als iemand met een natuurlijke stijlpersooijkheid. De trui zie ik je dan wel met veel plezier dragen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb stijl altijd zo iets vervelends gevonden! Men vindt dat al je kleren van dezelfde stijl moeten zijn en dat je met je stijl ook nog eens je mening of je karakter of zo uit zou dragen. Heel beperkend vind ik dat. En onzinnig.

      Verwijderen
  9. Wat zijn de anoniempjes weer lekker vriendelijk bezig!
    Als Aaf blij is met de rok, wie zijn wij (en jullie) dan om daar van alles van te vinden? #Doeslief

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wauw, waarom je mening over die rok zo spuien? Als Aaf hem niet mooi had gevonden, had ze hem niet gekocht toch? Jullie hebben vast ook kleding die in de ogen van anderen lelijk is. Hadden jullie die dan ook niet mogen kopen?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Soms vind je juweeltjes in de kringloop winkel he. Fijn dat je zo goed geslaagd bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Er zijn mensen die heel precies de laatste mode volgen. Ik niet. Soms bedenkt de mode industrie gewoon lelijke kleding die niemand goed staat of heel onpraktisch is. Dan kijk ik liever of de kringloop iets heeft wat me wel bevalt.

    Natuurlijk is tweedehands ook vaak goedkoper, hoewel ik de prijzen bij de kringloopwinkels vaak nog hoog vind. Ik heb er wel eens een apart rekje kleding gezien waarop alles 1 euro was. Dan ontbrak er een knoop of mankeerde er iets anders aan dat ik niet altijd een probleem vond.

    Een paar nieuwe knopen aannaaien vind ik niet erg als de kleding daardoor voor mij betaalbaar is. Ik heb ook wel eens iets van het 1 euro rekje gekocht omdat er veel mooie knoopjes op zaten die ik voor iets anders kon gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Weet je wat ik denk? Dat alle vervelende reacties van eenzelfde persoon zijn. Iemand die verschrikkelijk jaloers is op je blog en je lezersaantal. Als iemand hem echt niet leuk vindt zal die zich de moeite van reageren besparen. Tenzij ze echt alleen maar willen zeiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb 41 jaar voor de klas gestaan en altijd heel duidelijk gemaakt dat als je iets niet mooi vindt van een ander kind , je niks zegt, want dat vind je zelf toch ook niet leuk toch?
    Laatst fietste ik met mijn man en vanwege de kou had hij een warme muts op. Een moeder zei tegen haar kind: kijk wat heeft die man een rare muts op...hoe voed je je kinderen op denk ik dan.

    Verder denk ik dat we mensen die hun neus ophalen voor tweedehands en alleen voor nieuw en de laatste mode gaan de aarde niet zullen redden (en zij hun eigen portemonnee waarschijnlijk ook niet)

    Belachelijk zulke opmerkingen, anderen bewust willen kwetsen en waarom?

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.