maandag 3 april 2023

Voor mijn plezier een leuke nieuwe cursus?

Voordat corona ons kwam plagen, volgde ik cursussen bij Hoger Onderwijs Voor Ouderen Noord Nederland. HOVO Noord-Nederland is gelieerd aan drie instellingen voor hoger onderwijs: de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en NHLStenden Hogeschool in Leeuwarden.

Ik deed een HOVO cursus over kunst- en architectuurgeschiedenis en een natuurwetenschappelijke cursus over over lang leven in een goede gezondheid.
Het was steeds een serie colleges over voor mij interessante onderwerpen.
En ineens zat ik dus door corona thuis in mijn eentje voor mijn scherm en hoorde ik een geluidstechnisch en beeldtechnisch een wat haperend verhaal aan. Voor mij was de lol er een beetje af, nieuwe cursussen online trokken mij helemaal niet.
Kort geleden vroeg dochter mij: ga je ook weer cursussen volgen?
En op een of andere manier viel toen pas het kwartje dat corona echt voorbij is en ik weer echt ter plekke naar lezingen kan gaan over boeiende onderwerpen!
Gek genoeg had ik daar nog helemaal niet aan gedacht!
Wat ben ik soms toch ook een sufmuts! Ik had vanaf februari al wel cursussen kunnen volgen!

Rond 1 april zou de catalogus voor de cursussen in juni/juli komen. Waarschijnlijk vandaag dus. Die ga ik bekijken, het zijn vrij korte cursussen waarschijnlijk. Misschien zit er iets van mijn gading bij. Ik ben benieuwd!
En in juni volgt de catalogus voor de herfst.

9 opmerkingen:

  1. Jaha, het kan gewoon en het is veel te leuk! Ik zeg: doen
    Groet Kniepertie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zou ik eigenlijk ook wel leuk vinden om een cursus te doen. Ben het nog niet tegengekomen in mijn regio in diverse huis aan huisbladen of fb groepen. Zal eens zelf actief gaan zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo'n cursus is wel tamelijk prijzig. Ik ga hier ongeveer 25 euro per les betalen.

      Verwijderen
    2. dat is inderdaad behoorlijk aan de prijs, maar voor een paar die me echt interesseren zou ik dat wel overhebben.

      Verwijderen
  3. Een taalcursus? Gratis via duolingo. Via de app. Ik heb Frans afgerond en Spaans een paar weekjes terug begonnen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sinds ruim een jaar ben ik Oekraïens aan het leren via Duolingo en via Youtube. Kost niets en is een verrijking van je leven. Een aanrader!

      Een hartelijke groet van Jo.

      Verwijderen
  4. Ik volg zelf nubeterfrans, omdat ik in Normandië woon.Elke morgen 4 meerkeuzevragen per niveau. Er is ook een App. Er zijn verschillende talen, spelling,rekenen, de bijbel. Het is gratis en ik vind nubeterfrans erg goed, ,goede uitleg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Nubeter is erg leuk ik doe ook Frans en Nederlands. Rekenen is ook leuk dat wist ik niet.

      Verwijderen
  5. Een cursus met andere mensen volgen is volgens mij leuker (of zou ik zelf sneller doen) dan online of in een app iets leren. Niet dat daar wat mee mis is, dat kan je vaak weer op momenten doen die goed in je programma passen. Ik zou het ook wel leuk vinden om nog dingen te leren wanneer ik met pensioen ben. Bovendien kom je dan ook weer in contact met mensen met dezelfde interesse. Kan ook leuke contacten opleveren. Ben benieuwd waar je keus op valt Aaf!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.