zondag 9 juli 2023

Zo blij om weer pijnvrij te zijn!

Helemaal pijnvrij? Nee dat zit er niet meer in, denk ik, maar bijna pijnvrij en dat is iets om volop van te genieten.

Ik had de afgelopen weken veel pijn in mijn onderrug, of eigenlijk meer mijn rechterbil. Als ik ging staan, stond ik krom en stijf naar rechts gebogen en kon ik kreten van pijn niet of nauwelijks onderdrukken. Na even rechtop staan werd het wat beter en kon ik mij ook beter uitstrekken, maar lopen bleef een beetje pijn doen, evenals fietsen en zwemmen. Alleen zitten was pijnloos. Ik had moeite mijn broek en schoenen aan te doen, want dat deed flink pijn.  Ook bewegen in bed was pijnlijk, omdraaien werd een klus en ik ben iemand die vaak gaat verliggen.

Ik ben er niet voor bij mijn huisarts geweest. Ik ben, met mate, blijven bewegen in de hoop dat het vanzelf weer over zou gaan. De meeste dingen gaan immers vanzelf weer over. Het moet gewoon zijn tijd hebben, zeggen ze dan. Ik nam steeds wel pijnstillers om het dragelijk en leefbaar te houden. Zonder pijnstillers was ik waarschijnlijk niet meer van mijn stoel of van de bank af gekomen. Nu wel. Met de huisarts zou ik contact opnemen als de klachten na een week niet af zouden nemen. Dat was de afspraak die ik met mijzelf maakte.
Mijn "diagnose" was dat het een spier was die overbelast of verrekt of zo was.
De klachten begonnen op woensdag en op de woensdag er na, de dag van storm Poly, ging het al weer een stuk beter. Op donderdag, behalve een uur zwemmen, nog even rustig aan gedaan en afgelopen vrijdag had ik het gevoel: ik ben er weer!
Zo heerlijk om weer vrij te kunnen bewegen! Wat kan ik dáár van genieten! Ik heb op die dag de benedenverdieping gezogen, het gras gemaaid en ik ben ook nog naar de sportschool geweest.

Ben ik nu helemaal pijnvrij? Er zit nog een spoortje pijn in de heupstreek, vooral als ik mij omdraai in bed.
Daarnaast heb ik last van pijnlijke handpalmen door een triggervinger die toch nog niet helemaal over is en door de ziekte van Dupuytren, waar ik laatst over schreef en ik heb aan beide ellebogen lichte tenniselleboogklachten. Dat laatste heb ik regelmatig, het is een terugkerend probleem. Niet dat ik tennis, mijn pezen geven snel klachten, ook bij heel matige belasting.
Maar ach, daar valt prima mee te leven en gaat vanzelf weer over. Behalve de ziekte van Dupuytren.
Ik geniet van kunnen staan en lopen en opstaan zonder pijn!
Wat kan een mens daar blij mee zijn!

9 opmerkingen:

  1. Herkenbaar. Nou ja, in die zin, dat ik vastgenagd stond aan de grond en bijna niets meer kon. Elke beweging verging ik van de pijn.
    In mijn geval is het flink aan de opiaten om het draaglijk te maken.
    Het is zo extreem dat ik ook thuiszorg moet inschakelen.
    Ik ben nu aan de betere hand, maar de pijn is niet weg. De opiaten zijn na bijna 3wkn gestopt maar nog veel pijn. Elke ochtend is het echt doorbijten.
    Dit keert regelmatig terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn Aaf dat het weer beter gaat. Zelf ga ik ook bijna nooit naar de dokter terwijl ik best wel vaak pijntjes voel maar als je een paar dagen wacht dan gaat het weer vanzelf over. "Het zal de leeftijd wel zijn" denk ik dan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nee pijnvrij ben ik nooit. Door polyartrose en fibromyalgie is er altijd wel ergsn pijn. Vorige week zaterdag na douchen mijn rug proberen in te smeren en verrekte ik iets in bovenarm en na uur was de hele schouder stijf en kon ik nauwelijks nog iets met arm. Gelukkig had ik maandag al afspraak met fysio staan en die heeft erg veel goed bereikt, in de loop vd week kon ik weer meer maar nog steeds niet te hoog om haar te kammen.
    Bekenbodem is ook altijd pijnlijk meer dan onderrug en nek geeft allerlei geluiden bij bewegen.
    Niet altijd makkelijk om mee te leven en nog zoveel mogelijk met gewoon leven door te gaan. Gelukkig heb ik verder geen andere aandoeningen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt meer als is ischeas, een beknelde zenuw in onderrug of been/bil

    BeantwoordenVerwijderen
  5. bekent mee,ischeas en hernia.gaat weken goed dan weer weken erge pijn en niets kunnen.fysio helpt wel maar 1 been geeft veel klachten en kracht verlies.slik dan veel pijn stillers om het dragelijk te houden ,kan niet meer op een trapje staan om b.v. ramen te zemen. mijn trigger vinger is na 1 injectie weer over .veel sterkte

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik denk dat hoe ouder een mens wordt hij steeds minder pijnvrij zal zijn. Op een gegeven moment hoort het er gewoon bij. Ach en wat is er mis met een paracetamol zo nu en dan. Eerder had ik wel dat als ik een stuk ging lopen eerst een paracetamol moest nemen en nu we een hond hebben en ik meer moet lopen ik dat doe zonder paracetamol. Mijn conditie is wel verbetert, vind ik maar pijnvrij .......... nee dat zit er bij mij ook niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.