zaterdag 5 augustus 2023

Een kleine budgetoverschrijding -> mijn boodschappen deze week

Op woensdag, donderdag en vrijdag gaf ik relatief veel geld uit aan boodschappen. Ik overschreed mijn weekbudget met enkele euro's.
Ik kwam om 10 over 2 woensdag thuis en boodschappen doen was echt noodzakelijk, want er waren maar weinig verse producten meer in huis.
Ik kocht weer veel boodschappen in de aanbieding (met * en BB) en ook wat afgeprijsde artikelen vanwege de houdbaarheidsdatum (VMN en @). Zonder die aanbiedingen en afprijzingen was ik zeker duurder uit geweest.
In het lijstje staan ook aankopen op Ameland, daar zijn de boodschappen erg duur! Je hebt snel een paar tientjes uitgegeven en dan heb je nog steeds relatief weinig gekocht!

29 juli -5 aug  23

*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspilmijniet, BB= bonusbox WAAR PRIJS
Voeding    
pruimen, 500 gram* AH 1,49
pruimen, 500 gram* Lidl 1,49
642 gram bananen, bio fairtrade* Lidl 0,77
kaas* AH 3,53
sandwichspread, huismerk Lidl 1,69
volkoren krentenbollen @ AH 1,23
knäckebröd Lidl 1,39
halvarine AH 1,19
pittige hoemoes, 2 doosjes* AH 3,50
zoute haring @ AH 1,62
gerookte haring BB AH 2,73
tonijn, 2 blikjes* AH 2,79
bleekselderij* AH 0,99
broccoli * AH 0,86
gemengde krulsla VMN Lidl 0,25
2 rode paprika's* Lidl 0,79
zakje radijs* Lidl 0,49
trostomaten, 540 gram*  AH 1,29
krieltjes met rozemarijn, 500 gr Lidl 0,99
oriëntschijf (vegan)* Lidl 1,29
falafel* Lidl 1,19
bio yoghurt, 1 liter Lidl 1,45
Snacks/ hapjes   0,00
Diversen    
boodschappen op Ameland Spar 9,94
Dranken   0,00
TOTAAL   42,95

6 opmerkingen:

  1. Op je lijstje zie ik nooit kattenbrokjes, is poes er niet meer?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Al sinds 1,5 jaar geleden zet ik mijn aankopen voor de kat niet meer op dit lijstje. Ook wasmiddel, planten, tandpasta, shampoo, huishoudazijn, zeep, WC papier en afwasmiddel staan er niet meer op.
      Poes is er nog wel en zo nu en dan koop ik ook andere dingen dan voeding en drinken, alleen staan ze niet meer op deze lijstjes.

      Verwijderen
  2. Zelf koop ik lang houdbare producten alleen nog maar als ze in de aanbieding zijn ,daardoor kan ik wat meer uitgeven aan versproducten die ik zoveel mogelijk alleen nog maar bij de warme bakker, groenteboer en een boerderijwinkel koop. Hollandse bodem, weinig tot geen plastic en zoveeeeel lekkerder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Meestal koop ik ook lang houdbare producten in de aanbieding. Soms glipt er wel eens iets tussendoor, zoals nu met het knäckebröd, maar meestal lukt het mij wel om voldoende in huis te hebben tot de volgende aanbieding.

      Verwijderen
  3. Is het niet eens leuk om een tijdje bij te houden wat je aan niet-etenswaren koopt. Persoonlijk heb ik nl het gevoel dat ik daar véél meer aan uit geef dan aan dat beetje eten en drinken.
    Voorbeeld afgelopen week: Glazenwasser, plantje, batterijen, tandpasta, paracetamol, waspoeder, pantykousen, bio-afbreekbare pedaalemmer zakken, haakjes voor gordijnen, kaart (postzegel had ik nog) en "billendoekjes". Zeker 40 euro bij elkaar. En moet toch betaald.
    Glazenwasser komt 1x per 2 maanden, maar ja dan heb je wel tanken, lamp kapot, kadootje voor weet ik veel.
    O ja en morgen gaan we uit lunchen. Dat valt buiten het "huishoudgeld", maar is toch niet gratis.
    Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb die uitgaven die jij noemt wel een tijdje gepubliceerd, maar daar ben ik mee opgehouden omdat ik naar mijn gevoel toch te veel van mijn privacy prijsgaf. Het voelde niet goed. Ik houd deze uitgaven wel bij, maandelijks in een Excel spreadsheet.
      Daarin neem ik op: alles wat ik naast eten en drinken en vaste lasten uitgeef. Het varieert enorm. Soms een maand €61,83 (febr 23) en soms een maand €10.180,34 (mei '23).

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.