vrijdag 22 december 2023

Voorkom inbraken tijdens de feestdagen!

Vaak worden er juist  tijdens de feestdagen veel inbraken gepleegd.
Inbrekers zijn op pad, want de kans dat je niet thuis bent, is groot, zeker als je huis duidelijk verlaten is: er brandt geen licht en je auto staat niet voor de deur.
Beter kunnen inbrekers het niet krijgen!
Overal waar het donker is, zijn bewoners op vakantie, naar familie of gewoon uit eten. In die woningen kunnen inbrekers ongehinderd hun slag slaan. (Tenzij je een alarminstallatie hebt die naar behoren functioneert.)

Nu denk je misschien:
Ik heb niets bijzonders in huis. Niets dat dieven zouden willen hebben: tweedehands meubels, geen dure stereoapparatuur, geen fancy tv, geen blitse laptop of wat dan ook.
Alleen............. dat weten inbrekers niet. Die trekken eerst alles open, gooien allerlei spullen op de grond, bekijken je dierbare privé dingen, zijn misschien gefrustreerd omdat ze niets kunnen vinden dat in hun ogen echt van waarde is en vernielen daarom jouw inventaris.
Dat is geen leuke binnenkomer voor als je weer thuis bent.

Wat kun je doen?
Sluit de gordijnen.
Zorg er voor dat er licht brandt in de woonkamer en in de keuken.
Sluit voor je vertrek ramen en deuren goed af. 
Ben je langer dan een avond van huis? Zorg voor een tijdklok op je verlichting en doe niet alle gordijnen dicht. Want als je overdag de gordijnen potdicht hebt, dan valt dat op, tenzij je dat altijd al hebt.
Laat de buren een oogje in het zeil houden.
Mocht je in een flat wonen, doe ook dan je deur op slot. Misschien denk je dat je de andere bewoners van het gebouw kunt vertrouwen, maar als zo iemand alleen een bankpasje nodig heeft om binnen te komen, dan is het misschien toch wijzer om je deur echt goed af te sluiten en niet alleen achter je dicht te trekken.

Eergisteravond was ik naar de film. Ik heb zowel in de keuken als in de woonkamer een aantal led-lampen aangedaan, zodat het niet opviel dat ik er niet was.
Wat doe jij aan inbraakbeveiliging?

10 opmerkingen:

  1. Toen we de hond niet meer hadden ,was ik in de nacht een tijdje extra alert.En die voorzichtigheid is gebleven

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als wij weg zijn in de avond, laten we een lichtje aan en zorgen we dat je niet naar binnen kunt kijken. En alles goed op slot uiteraard.
    Ik ben flink slechthorend, ik vrees dat ze hier snachts het hele huis leeg kunnen halen, zonder dat ik het hoor. Mijn vriend is hier de alarminstallatie...Groet, G

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We laten de buurvrouw (geen oprit) op onze oprit parkeren als we langer weg zijn. Er zijn 4 lampen die elke dag aangaan om dezelfde tijd (en uit) als we thuis zijn zieke het niet if nauwelijks. En we draaien de timer af en toe een minuutje of 2 verder of terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt een goed punt Aaf. Wij hebben vooral goede sloten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Na wat inbraken in de buurt hebben wij een alarm aangeschaft, man heeft t zelf geïnstalleerd, op alle deuren en ramen,camera s binnen en buiten(die cameras binnen filmen alleen bij beweging snachts of als we weg zijn)
    Ik moet zeggen,geeft een erg veilig gevoel!we hebben een camper en zijn vaak van huis,soms maanden lang.
    We kunnen als we weg zijn alles in de gaten houden.en gebeurt er eens wat zelf politie bellen en t melden in de buurtapp.
    Zijn we lang weg dan parkeren de overburen 1 van hun 3 auto s op onze oprit
    En natuurlijk tijdschakelaar s voor de lampen.(en post uit t zicht)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb drie honden die niet van ongenode gasten houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik woon in een zogenaamde arme straat. Er is bovendien altijd straatverlichting aan in mijn dorp. Hier gaat niets uit. (Alles is LED verlichting.)
    Daarnaast heb ik extra beveiliging op alle ramen en deuren die het politie keurmerk hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wij hebben verlichting in de tuin, 4 vaste lampjes en 3 lampjes die aangaan bij beweging. In huis hebben we 2 schakelklokken die de verlichting aan doen gaan. Verder laat ik het huis er enigzins rommelig uitzien dus niet keurig opgeruimd.
    Ik zet mokjes op tafel alsof we thuis zijn en schuif de stoelen scheef aan de eettafel. Ik heb dit eens ergens als tip gelezen. Als we langer weggaan let een buurman van 2 huizen verder extra op.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.