dinsdag 27 augustus 2024

Zorgtoeslag 2023 definitief

Deze keer heb ik precies genoeg zorgtoeslag ontvangen. Niet te veel en niet te weinig.
Het is fijn om niets te hoeven terug te betalen.
Het was vorig jaar een flink bedrag dat ik mocht ontvangen: €696,-.

Dit jaar is de zorgtoeslag aanzienlijk lager. Niet doordat ik meer inkomsten heb gekregen,  maar door gewijzigd beleid van de overheid..

Let op!
Het kan nog!
Mocht je voor 2023 geen toeslagen aangevraagd hebben, maar je hebt misschien wel recht op zorgtoeslag, dan kun je nog TOT 1 september 2024 een aanvraag doen en dan krijg je het geld alsnog. Als je er recht op hebt. Het zou jammer zijn als je dat bedrag misloopt!

Lees er hier meer over op de site van de belastingdienst.


4 opmerkingen:

  1. Ook ik heb de definitieve berekening 2023 binnen. Na zoveel herberekeningen, blijk ik nog een flink bedrag te krijgen (geloof het maar half, komt er nog een herberekening en kan ik het weet terugstorten?). Vanaf november 2022 heb ik een nieuwe baan (met flink hoger salaris) dus eigenlijk verbaasde mij al die herberekeningen die mij vertelde dat ik in 2023 niks-noppes-nada (meer - in tegenstelling tot het verleden -) kreeg niet heel erg. Maar nu toch dit....als het echt blijkt te kloppen en is het een fijne meevaller, maar geloven doe ik het nog niet.

    Groetjes Lily

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zou het kunnen checken door een proefberekening te maken over 2023? Ik heb zo geen idee of dat enkel voor het lopende jaar mogelijk is of voor jaar terug.

      Verwijderen
    2. Die proefberekening kan ook over 2023.

      Verwijderen
  2. Bedankt voor de tip, dat ga ik even doen...eens kijken wat daar dan uit gaat komen..

    Groetjes Lily

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.