maandag 21 september 2020

Geld besparen in het verpleeghuis

Toegegeven, het is een beetje saai hier.  Door corona is hier totaal geen vertier en moet ik het hebben van mijn laptop en telefoon en wat bezoekers, maar het verblijf kost mij helemaal niets! Ik verbruik thuis geen gas en veel minder stroom en daarnaast geef ik weinig uit voor voeding. Wel iets, want ik gebruik hier eiwit krachtvoer dat ik thuis al had. Ik schreef er hier over. Maar verder is al het eten gratis en voor niets.
Het zijn zuinige weken! Nu moet ik er wel bij vermelden dat de ziekenhuisopname en de opname op revalidatie natuurlijk wel mijn volledige eigen risico hadden opgesnoept als ik dat nog niet verbruikt had. Voor mij is er geen eigen risico meer over, dat had ik in april/mei al helemaal op!

Ik ga nog wel een hulpmiddel aanschaffen, nog een extra grijpstok, zodat ik boven en beneden thuis een grijpstok heb, maar dat is ook de enige uitgaaf.

Het mag dan heel voordelig zijn, toch ben ik liever thuis. Dat ik dan meer geld uitgeef, maakt me niet uit! Mmm, mijn eigen bed, mijn eigen bank en mijn eigen huis. Die trappen kom ik wel op! Dat gaat nu ook al prima!
Dus ik zei tegen de diëtist dat ik na de volgende operatie direct naar huis wil en niet wil revalideren. Ik ken haar uit een vorig leven en we gaan op vriendschappelijke basis met elkaar om. Haar reactie was: niet doen Aaf!
Het valt je nu mee, maar het kan best zijn dat het na de volgende operatie tegenvalt! Je kunt wel van hier naar huis als je er aan toe bent, maar van huis naar hier is een heel ander verhaal. Dan zit je thuis te klooien en gaat het allemaal niet. Hier heb je zorg en wordt er op je gelet. Het is goed dat ik het onderwerp aansneed. Ze heeft inderdaad een punt. Ik ben om en ga ook bij de volgende heup aangeven dat ik een revalidatieplek wil.

9 opmerkingen:

 1. Mijn ervaring is dat ziekte in t gezin altijd een klap geld kost. Het op visite gaan en dan de brandstof en de parkeerkosten. Vaak ga je niet met lege handen heen, maar wellicht kan je dat nog wegstrepen dat er thuis niet gegeten wordt. Maar ook de mensen die aan komen waaien om te vragen hoe het gaat, extra telefoonkosten, (nu all-inn tarief)we eten al snel wat makkelijker en duurder want we moeten de deur nog uit. Zo kan ik nog wel even doorgaan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien kun je een gift schenken aan het verpleeghuis, als dank voor je gratis verblijf?
  Je hebt nu toch geld over, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja hier net zo, parkeren dagje umc, kost 18 euro. Dan moet je er nog naar toe rijden. Je kan het aftrekken van de belasting maar krijg je het voor een gedeelte het volgende jaar pas terug. Op bezoek komen inderdaad ook, parkeren 1,80 per uur en de kosten voor rijden. Het loopt allemaal flink op. Wij hebben tijden gehad dat we drie keer per week naar het ziekenhuis reden voor behandeling. Kassa.
  Maar je hebt groot gelijk hoor Aaf, thuis is het fijnste, maar het moet wel kunnen. Plus alle therapieen zitten nu onder een dak en dat is wel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt hier in de omgeving vrij parkeren. Bij het ziekenhuis kostte dat wel flink wat geld.

   Verwijderen
 4. Ik had me al afgevraagd wanneer het over de financiële voordelen zou hebben 😉
  Je doet je blognaam weer eer aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja het leek me leuk om ook uit een financiële invalshoek over het verpleeghuis te schrijven 😄

   Verwijderen
 5. Hahaha... natuurlijk is het lekker voordelig, maar ik snap ook heel goed dat je liever thuis bent en wel geld uit moeten geven aan gas, water, licht en andere zaken. De tweede op kan inderdaad vies tegenvallen, je kan altijd nog naar huis als het voorspoedig gaat, maar ik zou wel gewoon rekening houden met nog een keer verblijven in een revalidatiecentrum. Ieder voordeel... enzovoort :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik dacht dat een paar jaar geleden besloten was dat mensen na een bepaald aantal dagen in zieken- en verpleeghuishuis toch een eigen bijdrage moesten betalen voor de maaltijden. Omdat het kosten zijn die ze anders thuis ook gemaakt zouden hebben. Of is dat weer van de baan?
  Fijn dat het allemaal zo goed gaat dat je eigenlijk niet nog een keertje opgenomen wilt worden voor de revalidatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, ik vind het leuk dat je ook deze invalshoek nog even belicht. Toch gun ik het je dat je snel naar huis kan. Wel verstandig dat je straks ook voor een revalidatieplek gaat. Je in de gaten laten houden is toch wel wijs denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.